arrow_drop_up arrow_drop_down
7 augustus 2016 

Lissabon met kids? Knoop deze tips even in je oren!

Lissabon met kids is fun als je tenminste de heuvels geen probleem vindt en af en toe flink klimmen. Er is in deze stad ontzettend veel te doen voor gezinnen, van leuke activiteiten met kinderen tot het museum voor de wetenschap (Pavilhão do Conhecimento). Bovendien zijn er veel leuke wijkjes, Lissabon leeft en is geweldig voor kinderen!

Laat de buggy maar thuis

Als je kind nog niet goed genoeg kan lopen, dan is een draagzak een must in Lissabon. Wij hebben zelf Lissabon met de buggy gedaan en vinden het geen aanrader. Bij thuiskomst heeft onze buggy zijn voorwiel verloren, waarschijnlijk door de vele keren blijven haken achter de kleine steentjes en tegels. Neem dus een rugdrager mee en voorkom een hoop ellende. Verder zijn veel trottoirs smal, niet gelijk en zoals ik al zie is de stad gebouwd op steile heuvels. Kortom: niets voor een buggy, wij baalden dat we op dat moment het fenomeen rugdrager nog niet hadden ontdekt.

Lissabon met kids

Eén tip: laat de buggy thuis als je naar Lissabon gaat en neem een draagzak mee

Overnacht in een appartement

Deze tip geldt eigenlijk voor veel bestemmingen, tenzij je een zeer luxe hotel met alle faciliteiten en kidsclub hebt: overnacht in een appartement en liefst met een zwembad erbij. Lissabon can be bloody hot en dan is een zwembad echt heerlijk aan het eind van de middag met je kids. Lissabon heeft een enorm aanbod van appartementen en als je geen zwembad erbij wilt/hoeft te hebben dan scheelt het ook wel een fortuin in vergelijking met een hotel. Bovendien heb je in een appartement de mogelijkheid om zelf te koken of met een baby makkelijk flesjes op te warmen. Vaak toch net even makkelijker en wat meer vierkante meters tot je beschikking. Wil je een leuk appartement vinden? Denk dan zeker aan Airbnb en zoek het liefst in Belém. Dit gedeelte van de stad is het meest kindvriendelijk met haar tuinen, meeste vlakke stukken, goede connecties en rust in de nacht. Dat is in Barrio Alto bijvoorbeeld wel anders.

Lissabon oude gebouwen

Lissabon heeft een enorm aanbod van appartementen en het scheelt een fortuin in vergelijking met een hotel.

Uit eten in Lissabon met kids

Wil je uit eten in Lissabon met kinderen? Dan heb je geluk! Niet zozeer vanwege de faciliteiten, want kinderstoelen, kindermenu’s of halve porties kennen ze in Lissabon niet echt. Maar als je vraagt naar de mogelijkheden dan kan er eigenlijk altijd wel veel. Een omelet, gegrilde witvis zonder te veel poespas en ander eten waar kinderen blij van worden zoals kroketjes of rissois. Kinderen zijn daar al snel happy mee. Onze kleuter is dol op kaas en vlees met lekker brood en kon zijn hartje daarmee ook ophalen.

Vervoer in Lissabon

Qua vervoer heb je eindeloos veel mogelijkheden in Lissabon met kids. Het metronetwerk in Lissabon is prima, maar bereikt niet alle delen van de stad. Als je bijvoorbeeld naar Belém gaat dan zul je nog een stuk met de tram of de bus moeten afleggen. De taxi is met kinderen een prima keuze, want de prijzen zijn in orde dus als je met twee kinderen reist dan is de taxi het overwegen zeker waard prijstechnisch. Kleine kinderen hoeven in een taxi in Lissabon niet in een autostoeltje, ze mogen gewoon op schoot. Verder is natuurlijk een rondje Tram 28 een must en een ritje in de tuktuk in Lissabon kan ik zeker aanbevelen.

Taxi in Lissabon

De prijzen van de taxi zijn goed dus als je met twee kinderen reist dan is de taxi het overwegen waard in Lissabon

Leuke en kindvriendelijke accommodaties in Lissabon

Leuke accommodaties in Lissabon met kids? Genoeg! Wij maakten een selectie van leuke hotels en appartementen in Lissabon.

Leuke hotels in Lissabon met kinderenBewaren

Over de schrijver
Ik ben Mireille, oprichter en eigenaar van Kleine Wereldreiziger. En trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Wij vinden het heerlijke om met de kinderen op reis te gaan in Nederland, Europa en ook daarbuiten. We geven onze passie voor reizen als snel door aan onze oudste zoon en zo begint ook Kleine Wereldreiziger. Toen ik startte was er nog heel weinig informatie te vinden over reizen met kinderen. Dat is nu wel anders! Ik wil met mijn team aan ouders laten zien hoe leuk het is om de wereld te ontdekken met kinderen. Comfortabel reizen en een goede prijs/kwaliteit verhouding zijn daarbij belangrijk vinden wij. Fijne accommodaties, bijzondere overnachtingen en vakantiewoningen waar juist niet de grote massa naartoe gaat. Dat is wat je kunt verwachten op Kleine Wereldreiziger. Voor gezinnen die net even wat anders willen, houden van comfort en op zoek zijn naar die gezellige sfeer. Heb jij een tip? Of heb jij een fijne accommodatie voor gezinnen? Stuur een bericht naar Mireille via mireille@kleinewereldreiziger.nl.