Droge billetjes op reis met Little Big Change
30 juli 2020 
3 min. leestijd

Droge billetjes op reis met Little Big Change

Vorig jaar lanceerde Little Big Change hun luiers met een catchy woord aan de voorkant. Vanwege een gevoelig babyhuidje en de wil om voor duurzame producten te kiezen, ging ik op zoek naar alternatieven en dan kom je nog eens wat tegen.

  • Gemiddeld draagt een baby 22 uur per dag een luier.
  • Een baby zal gemiddeld 900 dagen luiers dragen.
  • Dat zijn ongeveer 4.000 luiers.
  • Voor een bedrag van € 2.000.
  • Ouders verversen in 3 jaar tijd tussen de 3.950 en 4.870 keer de luier van hun baby.

Droge billetjes met Little Big Change luiers

Mocht je de lancering van Little Big Change gemist hebben. Deze comfortabele luiers zijn leuk en hebben ‘something to say’. Je kunt ze met een online abonnement bestellen en dat is in mijn ogen lekker handig, je hebt die luiers nu eenmaal toch gewoon nodig met een kleine wereldreiziger in huis, toch? Niet meer slepen met grote verpakkingen, dat klinkt als muziek in de oren. Bovendien zijn de opschriften van de Little Big Change luiers gewoon fun met teksten als Oops, Shit, New, Fragile, Attention, Perfect, Love, Sleepy, Rebel en meer. Je kunt zelf kiezen uit de opschriften van deze ongeparfurmeerde, chloorvrije luiers die geen schadelijke stoffen bevatten.

Onze kleine uk zat er al enthousiast mee in de sauna tijdens een weekendje weg naar Hof van Salland in Overijssel. Overigens een erg tof vakantiepark voor wie houdt van wat luxe en comfort met het gezin. Just saying.

Vier heldenproducten voor je baby!

Luiers verschonen is gewoon niet echt je favoriete klus. Die van mij niet althans, al moet ik wel zeggen dat ik de interactie tijdens het verschonen van een luier wel erg leuk vind. Hoewel ik zelf geen fanatieke smeerder ben, vind ik wel dat de billen van onze baby wat extra verzorging mogen krijgen. Je billen de hele dag ingepakt in een luier is toch niet superfijn vind ik persoonlijk. Luiers worden hier echt met regelmaat verschoond en als het even kan worden de billen wat extra ‘gelucht’. Fijne producten voor een goede verzorging zijn wel echt een uitkomst en die heeft Little Big Change nu ook.

Little Big Change producten

En dit vinden wij toch echt wel heel belangrijk! Denk eens aan de berg met plastic die we allemaal produceren, de palmolie en chemische stoffen in veel producten die we dagelijks gebruiken, het eten dat we eten waar van alles in zit. Een paar jaar geleden waren we ons er nog niet zo van bewust, maar reizen maakte ons ook op dit gebied wijzer. Dat wil niet zeggen dat wij in extremen denken, maar wij willen met ons gezin wel graag ons steentje bijdragen en onze kinderen meegeven dat ze zuinig moeten zijn op hun wereld. En dat ze een keuze hebben. Als iedereen kleine beetjes verandert, dan kan dit een groot effect teweeg brengen op wereldniveau en daarom beginnen wij hiermee bij de verzorgingsproducten van onze kinderen zoals we dat ook doen met bewuster eten. Bij ons in huis vind je geen kant en klaar maaltijden en verpakkingen. Lekker vers is hier het motto, de kinderen weten niet beter.

Hoewel een volledig milieuneutrale luier niet bestaat, wil Little Big Change zo veel mogelijk bijdragen aan de bescherming van het milieu. Een goede balans tussen comfort en bewust kiezen in mijn ogen. De fabriek van Little Big Change maakt gebruik van 100% hernieuwbare energie. De verzorgingsproducten bestaan vooral uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong. De verpakking van de luiers is OK BIOBASED, wat inhoudt dat deze is gemaakt van 40- tot 60% hernieuwbare grondstoffen en bijdraagt tot de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen. De box is FSC-gecertificeerd en is 100% biologisch afbreekbaar. Dat soort dingen, daar word ik blij van. Je ziet ze niet direct, maar je weet dat ze bijdragen aan een betere wereld waarin jouw kleinkinderen misschien wel zullen opgroeien. Dat is dus waarom wij kiezen voor deze producten:

  • FRESH: babydoekjes op basis van natuurlijke cellulosevezels, 100% biologisch afbreekbaar.
  • REBEL: de 2-in-1 reinigingsgel met aloë vera-extracten, zonder parabenen, fenoxyethanol of kleurstoffen, waardoor de huid soepel, zacht en zuiver wordt.
  • REVOLUTIONARY: een luiercrème met een zoete amandelolie, bestaat voor 99% uit natuurlijke ingrediënten zonder parabenen, alcohol, kleurstoffen of parfum.
  • MIRACLE: liniment op basis van olijfolie, deze olie mag gebruikt worden vanaf de geboorte. Het is samengesteld uit 100% natuurlijke ingrediënten, (zonder parabenen, fenoxyethanol, kleurstoffen of parfum) en voorkomt en vermindert roodheid op de huid.
Leuk glamping in Slovenië met kinderen
OVERNACHTEN MET KIDS
ROADTRIPPEN IN EUROPA
Ebook Nederland met kinderen Kleine Wereldreiziger
ONTDEK NEDERLAND

Dit artikel is geschreven in samenwerking met een van onze partners. Dat wil zeggen dat deze vakantie, dit artikel of een product gesponsord is zodat jij kunt blijven genieten van onze gratis content. Wanneer jij iets boekt of koopt bij een (reis)organisatie die wij aanbevelen dan krijgen wij  een kleine commissie op de boeking of aankoop. Jij betaalt niets extra. Op deze manier ondersteun je Kleine Wereldreiziger. De partijen en producten die we aanbevelen gebruiken wij zelf als wij op vakantie gaan, rondreizen of roadtrippen met ons gezin. We bevelen ze aan omdat we er zelf tevreden over zijn.