Uitdaging; thuis tijd maken met een eerste baby én een lockdown
08 februari 2021 
5 min. leestijd

Uitdaging; thuis tijd maken met een eerste baby én een lockdown

Het leven zonder een baby is natuurlijk helemaal anders dan wanneer die kleine uk er is. Ervoor kan je al je vrije tijd nog aan elkaar besteden of aan andere leuke activiteiten en natuurlijk de reizen en de vakantie.

Na de bevalling is dat een stuk moeilijker en ben je blij met 5 minuten rust. Gelukkig betert dit na een tijd als je in de routine zit van het mama en papa zijn merk ik. Maar hoe maak je nu in tijden van corona tijd voor jezelf en tijd voor elkaar als je niet echt maximaal naar buiten kan? Laat staan op vakantie met je gezin of makkelijk een weekendje weg zonder beperkingen. België verbiedt niet-essentiële reizen tot 1 maart dus daar hebben we naar te handelen.

Samen op pad met een draagzak op de buik

Ik heb het geluk dat ik bij een natuurgebied woon waar we heerlijke wandelingen met de buggy kunnen maken. De meeste baby’s vallen dan wel in slaap dus dan heb je even een rustmomentje. Heb je een baby die niet makkelijk slaapt in de buggy of geen mogelijkheid tot een buggyproof wandeling? Probeer dan eens een draagzak. Ik stond er eerst zelf wat schuw tegenover, maar mijn man wilde het toch graag eens proberen. En wat is het fijn! Je baby heeft een geborgen en warm gevoel, je hebt een knuffelmomentje en je blijft mobiel. Los zandpad? Geen probleem! Ons zoontje valt na een paar minuten in slaap en als hij na zijn dutje wakker wordt, hangt hij nog lekker warm bij me en kan hij mee genieten van de omgeving. Wij gebruiken zelf een draagzak van Baby Björn, deze kunnen we makkelijk aanpassen aan de grootte van onze baby.

Het natuurgebied dat in mijn achtertuin ligt is de Lommelse Sahara, een prachtige plek. Er zijn verschillende uitgestippelde wandelroutes die je heel het jaar door kunt lopen aan de hand van knooppunten. Onze stad heeft nu ook een leuke wandelzoektocht gepubliceerd om de schat van Koning Leeuw te zoeken, erg leuk voor kinderen. Je kunt kiezen uit twee afstanden en is echt super leuk als je wat oudere kinderen hebt. En trouwens, ook als volwassene kan je deze zoektocht naar de schat van Koning Leeuw gewoon doen hoor!

Creatief kantje komt boven

Knutselen in nu ook een nieuwe hobby geworden van me. Zeker met de feestdagen heb ik ons huis extra gezellig gemaakt, omdat het onze eerste kerst was met z’n drieën. Ik wilde voor deze eerste kerst samen een cadeautje knutselen voor ons zoontje. Dit is een winterse snowglobe geworden met een foto van hem erin. Een aandenken om elk jaar met Kerst terug boven te halen. Je kunt op de snowglobe ook nog een handje of voetje van je kindje zetten met verf en klaar is je persoonlijke cadeau. Ik ben (nog) geen knutselgenie, maar dit was niet zo’n moeilijk projectje. Lang leve Pinterest voor knutselinspiratie!

Culinair genieten, zit dat er nog in met een baby?

Ons zoontje komt natuurlijk op de eerste plaats met eten. Maar het is belangrijk dat je ook aan jezelf denkt en op tijd iets eet natuurlijk. Mijn ontbijt sla ik vaak over en door de drukte eet ik soms ’s middags pas iets. Wanneer mijn man ’s avonds thuis is, willen we toch graag samen eten. Tijdens de eerste weken met een newborn in huis een hele klus, maar nu zijn we gestroomlijnd en lukt dit meestal wel.

Er zijn gelukkig veel horecazaken in België die met corona inspelen op afhaalmaaltijden. Om hen te steunen en om het onszelf makkelijk te maken, bestellen we zeker één keer per week iets te eten bij een lokaal restaurant. Een tapasschotel is ideaal met een baby kan ik je vertellen! Ik maak het huis gezellig met wat kaarsen, dresseer de tafel met de lekkere hapjes en we kunnen de hele avond wat eten. Slaapt onze baby? Dan genieten we van elkaar en praten we ook echt, dat schiet er soms wel eens bij in. Onze gesprekken zijn een stuk oppervlakkiger tegenwoordig, omdat we constant bezig zijn met ons zoontje. Als hij niet tevreden is dan is het druk en is hij blij dan kijken we verliefd naar hem en is praten niet nodig. Is onze baby wakker tijdens het eten? Dat is met tapas geen probleem! Hier en daar een hapje en het meeste wordt niet eens koud. Eén van de zaken met takeaway is het Cremehuys in Lommel. Zij hebben een uitgebreide tapasplank met bruchettas, olijven, zongedroogde tomaat, wrapjes, gevulde pepertje met roomkaas en ga zo nog maar even door. De scampies in looksaus en gelakte balletjes zijn ook heerlijk trouwens! En volgende week testen we weer een gerecht van een nieuw zaakje, ik kijk er nu al naar uit! 

Op tijd een ‘me time momentje’

Als laatste wil ik nog een tip voor de mama’s geven. Plan op tijd een ‘me time momentje’ en verwen jezelf met een spa moment thuis. Haal je favoriete producten in huis zoals een masker, peeling en lotion of haal bij je vaste schoonheidsspecialiste een pakketje op voor een gelaatsbehandeling at home. Ik gebruik graag producten van Nivea en sinds kort ben ik de Cleansing lijn van Babor aan het proberen voor mijn momentjes. Neem ik daarna een voetbadje en een scrubje voor mijn voeten en dan ben ik weer helemaal happy. Nog een ontspannend bad of onder de douche en ik kan er weer even tegenaan. Mijn tip: probeer eens de exfoliërende sokken van Footner voor zijdezachte voeten.

Ook leuk om te lezen:

Leuk glamping in Slovenië met kinderen
OVERNACHTEN MET KIDS
ROADTRIPPEN IN EUROPA
Ebook Nederland met kinderen Kleine Wereldreiziger
NEDERLAND ONTDEKKEN
Kleine Wereldreiziger PLUS

Wil jij tijd besparen met het
plannen van je gezinsvakantie?

Word lid van Kleine Wereldreiziger PLUS voor een vast bedrag per jaar:

  • Exclusieve voordelen voor het hele gezin.
  • Je vakantievragen stellen aan ons en andere reislustige ouders.
  • Doe-boeken, online uitjes, doe-bladen en spelletjes.
  • Downloads, moodboards en meer!
arrow_drop_up arrow_drop_down