arrow_drop_up arrow_drop_down
Spanje met kinderen

Marokko met kinderen, slapen in sfeervolle riads

Met je gezin op zoek naar mooi weer, lekker eten, marktjes, natuur, actief en ook relaxen? Wil je bijzondere belevenissen meemaken op vakantie? Dan is Marokko een geweldig vakantieland met je kinderen.

Marokko met kinderen

Koningssteden en rijden op een kameel

Het is niet ver vliegen en toch ben je in een totaal andere wereld. Marokko. Een hele bijzondere wereld die zelfs met hele kleine kinderen ontzettend leuk is om te ontdekken. Het land is toegankelijk, divers en het eten is er geweldig. Je kunt makkelijk rondreizen in Marokko, zelfs een auto huren en zelf rondrijden. En dat maakt het land perfect voor een vakantie met een gezin.

Marokko met kinderen

Hoe kun je rondreizen in Marokko?

Marokko staat bekend om haar prachtige natuur, het heerlijke en vooral ook gezonde eten, de leuke riads die voor kinderen geweldig zijn en natuurlijk de lieve mensen en de cultuur. Marokko is een land waar je gemakkelijk een auto kunt huren en dus zelf kunt rondrijden. Erg handig als je met kinderen reist en vooral als je kindje net gaat lopen. Als je het een beetje goed plant, dan leg je kilometers af tijdens het middagslaapje. Het is overigens wel handig om een TomTom of ander soort navigatie te hebben.

Barcelona met kinderen

Georganiseerd? ...of zelf regelen?

Je hebt verschillende mogelijkheden in Marokko voor een vakantie met kinderen. Zo kun je ervoor kiezen om een georganiseerde rondreis te boeken. Individueel of als groepsreis. Als je een combinatie van leuke excursies voor de kinderen in Marokko zoekt, in combinatie met ontspannen en aan het zwembad liggen, dan zijn bouwstenen ook handig. De meeste grote steden worden ook verbonden met de trein of anders met de bus. Erg leuk als je wat meer avontuur of een combinatie van vervoersmiddelen wilt hebben op vakantie. Alles is dus mogelijk, het ligt eraan wat je zelf handig vindt.

Marokko met kinderen

Wat is leuk in Marokko voor kids?

Als ik aan Marokko denk, dan denk ik aan slapen in riads, zandkastelen bouwen in de Sahara, op bezoek gaan bij de Nomaden en een kamelentocht door de woestijn. Er zijn een aantal excursies die een aanrader zijn in Marokko met een kind zoals het maken van een ezeltocht door het atlasgebergte, een bezoek aan één van de Koningssteden Fes en leren koken in een tajine nadat je boodschappen hebt gedaan in de lokale souk. 

Natuurlijk zijn er eindeloos veel leuke excursies in Marokko met kinderen, maar tijdens een vakantie moet je keuzes maken en als je reist met kinderen en vooral met een kleine dreumes, dan moet je er sowieso voor zorgen dat het reistempo niet te hoog ligt en dat je voldoende rustmomenten inbouwt.

Marokko met kinderen

Slapen in een riad

Als je in Marokko bent dan is het zonde om veel geld uit te even aan een hotel. Het is veel leuker om in een authetieke Marokkaanse riat te slapen met je kinderen. Een riad is een oud huis van Marokkanen die welgesteld zijn. Riats hebben een ruime binnenplaats met vaak ook een vijver en zijn ontzettend sfeervol. Er zijn enorm veel gezellige riads in Marokko. Ben je in Marrakech? Slaap dan in een riad in de Medina, want dan zit je op loopafstand van het grote plein Djemaa el Fna. Wij hebben een selectie gemaakt van leuke riads:

Marokko met kinderen, 100% maatwerk

Regel je gezinsreis met Kleine Wereldreiziger en een lokale expert