Nationaal Theater weekend programma met kinderen
Nationaal Theaterweekend met kinderen
27 december 2017 

Nationaal Theaterweekend met kinderen

Eind januari organiseert de Bankgiro Loterij het Nationaal Theaterweekend, in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Nationaal Theaterfonds. Vorig jaar gingen wij naar Hans Kazàn en Magic Unlimited, een waar feest dus ook in 2018 willen we een paar voorstellingen meepikken. Het Nationaal Theaterweekend met kinderen is namelijk ook een feest!

Meer dan 70 deelnemende theaters

Wat kun je verwachten tijdens het Nationaal Theaterweekend? Meer dan 70 deelnemende theaters die hun deuren het weekend openen tegen gereduceerd tarief plus een heleboel extra activiteiten. De kans dus om je kinderen kennis te laten maken met de wereld die theater heet. Het is de derde keer dat het theaterweekend wordt georganiseerd en deze keer vindt dit landelijke evenement plaats van 26 t/m 28 januari 2018. Je kunt tijdens het Theaterweekend met kinderen rekenen op meer dan 220 voorstellingen, zeker 150 extra activiteiten van schminken tot knutselen en van zelf muziek maken tot leuke spellen. De activiteiten die extra georganiseerd worden rondom de voorstellingen zijn allemaal gratis. Tickets voor de voorstellingen kosten maar €10,-* bij de deelnemende theaters en op deze manier kunnen kinderen dus voor een gereduceerd tarief kennismaken met toneel, muziek, dans, opera, cabaret, musical, jeugdtheater en nog veel meer!

Extra activiteiten

Naast de theatervoorstellingen zijn er ook nog andere extra activiteiten zoals slapen in het theater, DJ workshops en meet & greets met atiesten. Ieder theater heeft hun eigen programma op de website staan, dus je kunt zelf kiezen waar je naartoe wilt gaan. Wij hebben een aantal toppers uitgelicht (ook voor ouders only):

Theaterweekend zaterdag 27 jan 2018

 • Roxeanne Hazes & Lakshmi – Tilburg
 • Kinderrondleiding: ontdek het theater backstage – Amsterdam
 • Fiep Fiep Vogeltje (2 t/m 5 jaar) – Amsterdam
 • Yoga & Concert Kids (7+) – ‘s-Hertogenbosch
 • Kids DJ Workshop (7+) – ‘s-Hertogenbosch
 • Wintercircus Arlette Hanson  Fraaie Fratsen! (4+) – Leiden
 • Buurman en Buurman (3+) – Zwolle

Theaterweekend Zondag 28 januari 2018

 • Cowboy Billie Boem en de Circusdirecteur – Amsterdam
 • Peter en de Wolf (3+) – Deventer
 • Theaterworkshop De Vloer Op! (8-12 jr) – Leiden
 • Workshop: Wordt een superheld! (6-12 jr) – Leiden
 • Willeke Alberti in concert – Leiden

* Exclusief max. €3,25 transactiekosten per boeking

Over de schrijver
Mireille is eigenaar van Kleine Wereldreiziger. Ze wil ouders graag laten zien hoe leuk het is om de wereld te ontdekken met kinderen. Comfortabel reizen en een goede prijs/kwaliteit verhouding zijn daarbij belangrijk. Fijne accommodaties, bijzondere overnachtingen en vakantiewoningen waar juist niet de grote massa naartoe gaat. Dat is wat je kunt verwachten op Kleine Wereldreiziger. Voor gezinnen die net even wat anders willen, houden van comfort en op zoek zijn naar die gezellige sfeer. Heb jij een tip? Of heb jij een fijne accommodatie voor gezinnen? Stuur een bericht naar Mireille via mireille@kleinewereldreiziger.nl.