arrow_drop_up arrow_drop_down
Waterpark Rulantica en meer Europa-Park nieuws
25 februari 2020 

Waterpark Rulantica en meer Europa-Park nieuws

Het waterpark ‘Rulantica' is het prachige zwemparadijs van Europa-Park in Duitsland, op een steenworp afstand van het attractiepark. Ik neem je mee in de fantastische wereld van de familie Mack!

Volop waterplezier: binnen én buiten

Rulantica is gebouwd aan de toegangsweg naar het resort dus alles ligt nog steeds dicht bij elkaar. Naast Rulantica ligt het zesde themahotel van Europa-Park met de stoere naam ‘Krønasår'. Het hotel heeft ontzettend mooie kamers die prachtig in het thema zijn. Hier wil je echt wel overnachten als het qua financiën een optie voor je is! Rulantica is het hele jaar door open en wordt volledige in Noord-Europese sferen gebouwd. Geen palmbomen en tropische bestemmingen dus, hoewel die wellicht meer voor de hand zouden liggen.

Het waterpark heeft ook een indoorgedeelte en zal in totaal een oppervlakte van 32.600 m2 hebben. Rulantica is helemaal ingedeeld in themagebieden, 8 stuks in totaal waarbij ‘Trøll Valley' helemaal wordt afgestemd op de allerkleinste bezoekers van het park. Daarmee is je vraag meteen beantwoord of Rulantica ook aan de kleine bezoekers heeft gedacht. Ja dus! Al moet je je afvragen of je niet liever ook de andere 7 themagebieden wilt zien en dus wilt wachten tot je kind wat ouder is.

Europa-Park achtbanen, continu in ontwikkeling

Ook in het huidige pretpark van Europa-Park zul je wat kleine veranderingen zien. Het Scandinavische themagebied is dit seizoen weer open en er zijn daarnaast nog volop andere nieuwe belevenissen in het park waaronder natuurlijk de stoerste achtbanen van Europa. Eén dag is gewoon echt te kort in het beste park ter wereld! Oftewel: blijf minimaal 2 nachten of meer bij Europa-Park als je alles echt goed wilt ontdekken! Het Scandinavische themagebied werd in 2018 samen met de attractie ‘Piraten in Batavia' getroffen door een brand en straalt weer na de opbouw. Het Scandinavische restaurant is van binnen gemoderniseerd, maar heeft verder dezelfde vormgeving. Een nieuw stuk bij de wildwaterbaan ‘Fjord Rafting' – een populaire attractie in Europa-Park – is de tunnel. Hier zie je bijzondere wezens….

Scharrelkids bij Landal

Nog wat meer feiten over Rulantica

Het nieuwe waterpark Rulantica krijgt 25 waterattracties waarvan er 17 attracties een glijbaan zullen zijn. Verder ga je in Rulantica  het grootste golfslagbad van Duitsland vinden. En natuurlijk ontbreekt de spannende en voor vele bekende ‘Mystery River' niet! In totaal zijn er 1.700 ligstoelen in het rustgedeelte van het waterpark en er komen  8 exclusieve cabana's met bediening. Hoe lekker is dat?! De schelpvormige hal van 20 meter hoog is er ook buiten nog 8.000 m2 waterplezier. Een buitenbad van 500 meter, een Wild River en een fijne ligweide waar je kunt relaxen als de kinderen nog een extra rondje maken. Er zijn 500 ligstoelen, dus ruimte genoeg. Verder komen er omkleedruimtes in verschillende groottes, erg fijn voor gezinnen. Heel eerlijk zijn onze ervaring met een baby vaak  toch niet zo optimaal in zwembaden met omkleden. In totaal zullen er 3.588 lockers komen dus dan heb je een idee van de omvang van dit nieuwe waterpark in Zuid-Duitsland.

Let's go to the movies attractie in Europa-Park

In bioscoop ‘Magic Cinema 4D' draait het komende seizoen de nieuwe 4D-film ”s Nachts in het park'. Dit is een film waarin Europa-Park zelf een belangrijke rol speelt. Dinosaurussen, piraten en sprookjesfiguren komen tot leven en zetten het hele park op zijn kop. Lukt het Ed Euromaus en Edda Euromausi de Nachtraaf opnieuw slimmer af te zijn en alles weer in orde te brengen? Verder is er een 360-graden bioscoop waar je op een ligkussen een film kunt beleven. Supercool!

En natuurlijk mag virtual reality niet ontbreken. Op achtbaan ‘Alpenexpress' kun je in 2019 kiezen uit vijf verschillende films, bovendien ben je als rijder al in de wachtrij in een virtuele wereld. Oftewel: genoeg te beleven en genoeg vernieuwing en attracties in Europa-Park! Europa-Park is in het seizoen dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur geopend en blijft langer open tijdens de hoogseizoendagen.

Foto's: Europa-Park

Over de schrijver
Ik ben Mireille, eigenares van Kleine Wereldreiziger en trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Met ons gezin ontdekken wij graag de wereld. Ver weg, maar zéker ook heel dicht bij huis! Wij vinden het belangrijk dat een vakantie, uitje of weekendje weg een ervaring is waar nog lang over wordt gepraat. Daar horen voor ons van die fijne adressen bij om comfortabel te overnachten in combinatie met slow travel.
Reactie plaatsen

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.