arrow_drop_up arrow_drop_down

Ben jij al lid van Kleine Wereldreiziger?

25 februari 2019 

Nieuwe waterpark Rulantica, vlakbij Europa-Park

Eind 2019 openen de deuren van het waterpark ‘Rulantica‘, de nieuwe waterwereld van Europa-Park in Duitsland op een steenworp afstand van het attractiepark zoals we dat nu al kennen. We nemen je mee in de wereld van de Europa-Park achtbanen en meer!

Volop waterplezier: binnen én buiten

Rulantica wordt gebouwd aan de toegangsweg naar het resort dus alles ligt nog steeds dicht bij elkaar. Verder komt er ook een zesde themahotel bij met de stoere naam ‘Krønasår’ met ontzettend stoere kamers die prachtig in het thema zijn.

Het nieuwe Rulantica zal het hele jaar door open zijn en wordt volledige in Noordeuropese sferen gebouwd. Geen palmbomen en tropische bestemmingen dus die wellicht meer voor de hand zouden liggen. Het waterpark heeft ook een indoorgedeelte en zal in totaal een oppervlakte van 32.600 m2 hebben. Rulantica wordt ingedeeld in themagebieden, 8 stuks in totaal waarbij ‘Trøll Valley’ helemaal wordt afgestemd op de allerkleinste bezoekers van het park.

Europa-Park achtbanen, een park in ontwikkeling

Ook in het huidige park met haar vele achtbanen zul je wat veranderingen gaan zien. Zo zal het Scandinavische themagebied dit seizoen weer opengesteld worden en er zijn daarnaast nog volop andere nieuwe belevenissen in het park. Eén dag is gewoon echt te kort in het beste park ter wereld! Oftewel: blijf minimaal 2 nachten of meer als je ook nog de prachtige omgeving wilt ontdekken. Het Scandinavische themagebied werd in 2018 samen met de attractie ‘Piraten in Batavia’ getroffen door een brand en zal dus binnenkort weer volop stralen. Het Scandinavische restaurant is van binnen gemoderniseerd, maar heeft verder dezelfde vormgeving.

Een nieuw stuk bij de wildwaterbaan ‘Fjord Rafting’ – een populaire attractie in Europa-Park – is de tunnel. Hier zie je bijzondere wezens….

Scharrelkids bij Landal

Foto: Europa-Park

Nog wat meer feiten over Rulantica

Het nieuwe waterpark krijg 25 waterattracties waarvan er 17 attracties een glijbaan zullen zijn. Verder ga je in Rulantica  het grootste golfslagbad van Duitsland vinden. En natuurlijk ontbreekt de spannende en voor vele bekende ‘Mystery River’ niet! In totaal zijn er 1.700 ligstoelen in het rustgedeelte van het waterpark en er komen  8 exclusieve cabana’s met bediening. Hoe lekker is dat?! De schelpvormige hal van 20 meter hoog is er ook buiten nog 8.000 m2 waterplezier. Een buitenbad van 500 meter, een Wild River en een fijne ligweide waar je kunt relaxen als de kinderen nog een extra rondje maken. Er zijn 500 ligstoelen, dus ruimte genoeg. Verder komen er omkleedruimtes in verschillende groottes, erg fijn voor gezinnen. Heel eerlijk zijn onze ervaring met een baby vaak  toch niet zo optimaal in zwembaden met omkleden. In totaal zullen er 3.588 lockers komen dus dan heb je een idee van de omvang van dit nieuwe waterpark in Zuid-Duitsland.

Krønasår – The Museum Hotel

In het project ter grootte van 63 voetbalvelden neemt het zesde themahotel ‘Krønåsar’ een prominente plaats in. Dit hotel wordt vormgegeven als een natuurhistorisch museum waar niet alleen plaats is voor 1.300 overnachtingsgasten, maar waar ook historische vondsten van de ‘Adventure Club of Europe’ tentoongesteld worden. Hotelgasten krijgen het gevoel alsof ze beland zijn in de bekende film ‘Night at the museum’. ‘Krønåsar -The Museum Hotel’ telt 7 verdiepingen en opent eind mei 2019.

Het gebouw heeft 277 kamers en 27 suiten. Enkele kamers zijn aangepast voor minder-validen. Via een brug hebben de gasten een exclusieve toegang tot ‘Rulantica’. In het hotel komen twee restaurants: een fine dining restaurant met 220 zitplaatsen en een familierestaurant met 650 zitplaatsen. Ook is er een bar op twee verdiepingen met als thema Noordse ontdekkingen. Vanuit de bar en vanaf de terrassen van beide restaurants kijk je uit over een fjord en de ‘haven’ van ‘Rulantica’.

Let’s go to the movies attractie in Europa-Park

In bioscoop ‘Magic Cinema 4D’ draait het komende seizoen de nieuwe 4D-film ”s Nachts in het park’. Dit is een film waarin Europa-Park zelf een belangrijke rol speelt. Dinosaurussen, piraten en sprookjesfiguren komen tot leven en zetten het hele park op zijn kop. Lukt het Ed Euromaus en Edda Euromausi de Nachtraaf opnieuw slimmer af te zijn en alles weer in orde te brengen? Verder is er een 360-graden bioscoop waar je op een ligkussen een film kunt beleven. Supercool!

En natuurlijk mag virtual reality niet ontbreken. Op achtbaan ‘Alpenexpress’ kun je in 2019 kiezen uit vijf verschillende films, bovendien ben je als rijder al in de wachtrij in een virtuele wereld.

Praktische informatie

Oftewel: genoeg te beleven en genoeg vernieuwing en attracties in Europa-Park! Europa-Park is in 2019 geopend van 6 april tot en met 3 november, dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur maar blijft langer open op hoogseizoensdagen. Meer informatie over Europa-Park attracties zijn terug te vinden in de nieuwe brochure welke op te vragen is via europapark.de/aanvraag

Ben jij al lid van Kleine Wereldreiziger?