Frozen skipiste in Frankrijk met kinderen
Frankrijk
Mireille Steegmans
Frankrijk
12/22/2019
3 min

Ontdek de Frozen 2 skipiste in Les Trois Vallées

12/22/2019
3 min

Je kunt deze winter op de piste van Les Trois Vallées in Frankrijk de avonturen van Frozen 2 met je kinderen beleven, hoe gaaf is dat?! Op pad met Olaf, Elsa, Anna en hun vrienden tijdens een magisch skiseizoen. 

Frozen 2 op de piste, op avontuur als skiër

De nieuwe animatiefilm Frozen 2 van Walt Disney studios draait sinds eind november in de bioscopen en dat is je vast niet ontgaan. ’s Werelds grootste skigebied – Les Trois Vallées in Frankrijk – werd geassocieerd met de nieuwe animatiefilm van Disney. Daarom was een samenwerking tussen de twee partijen een logisch gevolg. Het resultaat: Disney-avontuur op de hellingen van Les Trois Vallées voor kinderen met als thema – je raadt het al – Frozen 2!

Net als de personages in Frozen 2 ga je als skiër op avontuur. Je wordt uitgenodigd om op een schattenjacht door het skigebied te gaan, met veel te winnen prijzen en natuurlijk veel fun. Dompel je dus samen met je kinderen onder in het avontuur van Frozen 2. Dikke fun voor het hele gezin, en even wat heel anders.

Even de Frozen 2 route bekijken en uitstippelen

In de voetsporen van Else en Anna

Skiën met kinderen in Les Trois Vallées is dit jaar dus extra tof! Kinderen beleven een tijdens de wintersport een levensechte Frozen 2 schattenjacht en ontdekken de tracks van het gebied in de voetsporen van Elsa en Anna. Met je Olaf Adventures Card kun je 13 verschillende avonturen beleven vanaf 22 december. Ogen open dus en ga op avontuur om alles te vinden. Als je alle opdrachten hebt gedaan dan ga je terug naar het skipass-verkooppunt om je medaille, certificaat en andere verassingen op te halen! Zeker weten dat ouders en kinderen hier allebei fanatiek van gaan worden. Hier komen de routes in het Nederlands, speciaal vertaald vanuit het Engels 🙂

Handig om te weten: je krijgt aan het einde een medaille, certificaat en presentje als je minimaal 8 plekken hebt kunnen ‘afvinken’. Dat is nog wel een kleine uitdaging, want met een kleine skipas voor één gebied kun je niet overal naartoe. Veel kinderen hebben een kleine skipas dus Angreni gaat met haar gezin zelf ervaren hoe dat wordt.

Frozen 2 skipistes

 • Neem de La Reine des Neiges 2 (Frozen 2) / Méribel-route en slinger door het magische bos van Méribel Altiport. Je ziet de karakters verspreid staan over deze eenvoudige groene piste.
 • Ontdek de La Reine des Neige 2 (Frozen 2) / Courchevel route in het midden van de Courchevel 1850 Jardin Alpin en laat Anna, Elsa, Sven en Olaf het voortouw nemen!

Gondelliften, compleet in Frozen 2 thema

 • Klim aan boord van de Saint Martin 1-gondellift, die speciaal is ingericht in Frozen 2 thema, compleet met kleuren en sfeer.
 • Ontdek de Frozen 2 cabin in de Roc 1 lift en volg de sporen van Elsa en Anna op de skipistes van 3 Vallées.
 • Verken de magische wereld van Frozen 2 in één van de Funitel de Péclet cabins op weg naar de eeuwige gletsjer. Maak je klaar een een verrassing als de cabin open gaat!

Bijzondere plaatsen om te ontdekken

 • Ontdek de mountain cabin gelegen bij de ingang van de skipiste La Reine des Neiges 2 (Frozen 2), in het bos van Méribel Altiport (tegenover de onderkant van de stoeltjeslift La Loze).
 • Zet voet in het Frozen 2-labyrint aan de bovenkant van Roc 1. Olaf verdwaalde in het doolhof, ga jij hem terugvinden?

Ben je dapper genoeg om de uitdaging aan te gaan?

 • Verken, te voet of op ski’s, de Frozen-wereld met 2 thema’s in het dorp Igloo. Een zeker iemand verstopt zich tussen de sneeuw- en ijssculpturen, subtiel gemarkeerd door speciale lichteffecten…
 • Zoek het gigantische sneeuwbeeld naar personages uit Frozen 2 in Orelle, naast de sneeuwkindertuin.

Fotospots voor het delen van je favoriete herinneringen

 • Col de la Loze: stop op het kruispunt van Méribel en Courchevel voor een foto op een hoogte van 2.305 meter, met uitzicht over de Méribel-vallei.
 • Roc de Fer: ga achter het frame staan op de top, scan je skipas in de lezer en leg het moment vast tegen een droomachtergrond met 360 ° uitzicht over de mooiste toppen van de Alpen.
 • Roc des 3 Marches: geniet van adembenemende  panoramisch uitzicht op een hoogte van 2.700 meter, terwijl je stopt voor een foto met Elsa en Anna.
 • Funitel 3 Vallées: bezoek de top van de 3 Vallées Funitel voor een Frozen 2 snapshot met de Mont Blanc als achtergrond.

Een mysterieus avontuur

 • Olaf verbergt zich ergens op de pistekaart en heeft wat GPS-coördinaten voor je. Ze leiden je naar een verborgen mysteriepunt ergens in het skigebied Les 3 Vallées, waar je je kaart voor de 14e keer laat aftekenen.

P.S. Handig als je in Les 3 Vallées op wintersport bent: de officiële ‘Les 3 Vallées app‘ van het gebied. Inclusief een interactieve 3D map van de pistes, live informatie over het gebied, mogelijkheid om je locatie te delen met vrienden en natuurlijk ski routes!