Origineel overnachten met kinderen in Nederland

Als je origineel wilt overnachten met kinderen in eigen land dan zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Een bijzondere overnachting in een boomhut, leuke vakantiehuisjes, hotels met een glijbaan, slapen in een tipitent. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden! Wij geven je tips voor fijne en unieke overnachtingen met je gezin.
Origineel overnachten met kinderen in een tiny house

# Overnachten in een tiny house

De tiny houses in DroomPark Bad Hoophuizen in Gelderland grenzen allemaal aan aan binnenplaats met barbecue en hottub. Dit kleine huisje heeft op de vide twee extra slaapplekken waardoor je er met je gezin kunt verblijven. Het park ligt aan het Veluwemeer, bij natuurgebied de Veluwe. Een andere supertoffe en bijzondere overnachting midden in de natuur in een tiny house: Stayokay Gorssel. Dit hippy tiny house ligt in een Noors Jachthuis in de Achterhoek. Top sfeertje!

Leuk strandhuisje met kinderen

# Slapen aan het strand

Deze sfeervolle strandhuizen op palen liggen direct aan de kust van Hoek van Holland in Zuid-Holland. Heerlijk zo'n huisje aan het strand met kinderen waar ze aan een emmer en een schepje al genoeg hebben. Het park is een fijne uitvalsbasis voor fietsen, wandelen en uitjes met de kinderen.
Bijzonder overnachten in een boomhut met kinderen

# Slapen in een boomhut met kinderen

Eén van de meest bijzondere overnachtingen met kinderen: slapen in een boomhut. De grote XXL Boomhut bij Camping de Reeënwissel is in onze ogen echt de ultieme belevenis. In deze 4-persoons boomhut zit je midden in het bos in een echt boomhuis. Je loopt over een touwbrug van 14 meter naar de veranda van deze boomhut. Hoewel dit een boomhut is, heb je wel alle faciliteiten tot je beschikking inclusief een badkamer met whirlpool en regendouche, heerlijk!

Dit is natuurlijk niet de enige boomhut overnachting in Nederland. Er zijn veel meer plekken je in een boomhut super fijn kunt overnachten.

Bijvoorbeeld in een boomhut bij de Beekse Bergen of een XXL hut bij Vakantiepark Westerbergen. Het Dierenbos heeft ook een superleuke boomhut met glijbaan. Ultiem!

Bijzonder overnachten in de Efteling

# Bijzonder overnachten in de Efteling

Wij zijn om! Wij gaan voortaan liever om de paar jaar een weekendje naar de Efteling inclusief een overnachting of twee in plaats van jaarlijks een bezoekje aan het park te brengen. Waarom? Een overnachting in de Efteling zorgt in onze ogen voor een blijvende herinnering vanwege de extra sfeer, gezelligheid en net dat beetje extra. Doen doen doen! Wil je met de kinderen zwemmen? Kies dan voor Bosrijk, want als je verblijft in het Loonsche Land dan heb je geen toegang tot het zwembad. Overigens is dat zwembad niet enorm groot, maar wel een leuke afwisseling. Wat handig is om te weten is dat je als Eftelinggast een enorme korting krijgt in het Eftelingtheater. 

Origineel overnachten met kinderen in Nederland

# Bijzonder overnachten in een sprookjeskasteel

Dit glamping vakantiehuisje op de Sprookjescamping is omgetoverd tot een sprookjeskasteel waar je met 5 personen bijzonder kunt overnachten. Superleuk en van alle gemakken voorzien en daarom zo ontzettend leuk met kleine kinderen. De master bedroom heeft een boxspringbed en de kinderen slapen in een hoogslaper en stapelbed. Heb je een kleine uk bij je? Dan kun je een campingbedje kwijt onder de hoogslaper.

Een andere ultieme kasteelovernachting vind je in het Zeelandse Domburg bij Stayokay Domburg. Een hostel in een fantastische omgeving, gevestigd in een middeleeuwse kasteel uit de 13e eeuw, compleet met torentjes en een slotgracht. Tot slot biedt ook Camping Zandstuve een overnachting in Kasteel Uylenburght aan, overigens een grotere camping en accommodatie voor 10 personen.

Origineel overnachten met kinderen in Nederland

# Wakker worden in de jungle

Als je slaapt in een Jungle Cabana in Het Heijderbos in Limburg dan ga je echt back to basic. Je slaapt in met junglegeluiden in je cabanas die helemaal in stijl is ingericht. Vanaf de privéveranda kun je genieten van de jungle. Dit is echt een bijzondere overnachting met je gezin vanwege de hele sfeer die er hangt.
Tiny house @ Droompark de Zanding

Mireille's tip:

Tiny house @ Droompark de Zanding

Droompark de Zanding is koploper in Nederland als het gaat om overnachten in een tiny house voor gezinnen. Dit vakantiepark biedt een super sfeervol tiny house waarin het verblijf met kinderen echt een belevenis is. Wij zijn fan!
Slapen in een Jungle Cabana met kinderen

# Slapen in een wigwam of een cowboy cottage

Slapen in een wigwam of in een cowboy cottage. Allebei ultiem tof natuurlijk voor kinderen om als een echte cowboy te overnachten. De wigwam tenten zijn wat meer basic, de cowboy cottage van alle gemakken voorzien. Overigens heeft elke wigwam wel een keuken, meubilair, flatscreen en een eigen douche. Helemaal behelpen is het dus niet, want ook eigen een toilet en wastafel heb je bij de hand.

Bijzonder slapen in een trein met kinderen

# Bijzonder slapen in een trein

Naast station Amsterdam Sloterdijk ligt dit hippe hostel: de Train Lodge Amsterdam. Je slaapt hier letterlijk in de cabines. Verwacht hier geen enorm comfort, maar wel een topsfeertje! De gedeelde badkamers en toiletten zijn op de gang en dat maakt het in onze ogen minder geschikt met kleine kinderen. Wel ultiem tof met tieners natuurlijk! Van hieruit kun je perfect Amsterdam met kinderen gaan ontdekken. Het Anne Frank Huis, het Vondelpark en ook het Leidseplein liggen allemaal binnen 5 kilometer afstand en ook Schiphol is slecht 10 kilometer van dit hostel. Als je vroeg vliegt dan is een overnachting hier dus zeker een goede tip!

Bijzonder slapen in Nederland met kinderen

# Overnachten bij nijntje

Ultiem voor kleine kinderen: slapen bij nijntje. Bij Stayokay in Utrecht kan het! Deze hele kamer straalt nijntje uit. Kijk maar uit, want voor je het weet moet je de kinderkamer thuis helemaal transformeren tot een nijntje domein. Echt fantastisch deze kamer als je het ons vraagt en natuurlijk een must om een overnachting hier te combineren met een bezoek aan het nijntje museum. Vergeet overigens niet om een tijdslot te reserveren bij het nijntje museum, want het is hier nogal snel vol en meestal ook enorm druk.

Bijzonder slapen in Nederland met kinderen

# Slapen in een kubuswoning

Wil je zonder je kinderen een weekend naar Rotterdam? Dan is een overnachting in een hippe 2-persoons Cube Studio in een kubuswoning echt heel erg tof! Ga je met het hele gezin naar Rotjeknor? Dan is het sowieso leuk om te slapen in één van de kunstwerken van Piet Blom: de schot en scheve kubuswoningen zijn al meer dan 30 jaar de eye-catcher van de stad. Ze liggen midden in het centrum, dus behalve een leuke belevenis ook nog eens lekker praktisch voor gezinnen om in één van de 4- tot 6-persoonskamers te slapen. 

Bijzonder overnachten in Nederland met kinderen

# Slapen als een echte boef in de gevangenis

Wij hebben een zwak voor oude gebouwen die een tweede leven krijgen en dat is waarom wij het Alibi Hostel in Leeuwarden echt fantastische vinden. De cellen zijn zoveel mogelijk in tact gebleven en toch heb je hier comfort waardoor een nachtje met de kinderen hier een fijne belevenis wordt. Het hostel ligt ook nog een lekker centraal in de stad Leeuwarden. Ultiem! Bijzonder overnachten ten top!

arrow_drop_up arrow_drop_down