Osprey Poco AG Kinderdrager

Osprey Poco AG plus / premium

Genieten met onze baby in de kinderdrager

Wij gebruiken de Poco AG kinderdrager vanaf het moment dat het verantwoord was met onze baby. Wat een uitkomst is deze rugdrager! We waren echt onthand toen hij kapot ging in Wales, maar dankzij de Osprey service hadden we binnen 2 dagen een vervangende drager.

- Mireille 

Osprey Kyte 46 dagrugzak

Vanaf €330,00

Osprey Poco Kinderdrager (AG / AG plus / AG premium

Toen we met onze oudste zoon van 1,5 jaar naar Thailand gingen zo'n 7 jaar geleden, deden de verschillende soorten rugdragers zo'n beetje hun intrede. Met een hernia en bekkenklachten besloten we al snel om af te zien van een rugdrager. Met onze tweede is het totaal anders en kunnen we niet wachten totdat we de Osprey Poco kinderdrager in ons bezit hebben. Niet alleen wij, maar ook onze baby vindt het een feestje om op deze troon te zitten. Alles goed kunnen zien, in slaap vallen als hij daar zin in heeft en lekker genieten op de eerste rij. Ondertussen kunnen wij ons gemakkelijk verplaatsen en is wandelen op alle soorten terrein optioneel. Kortom: wij zijn van van de rugdrager, en van de Osprey Poco in het bijzonder!


UPDATE: in de loop van 2020 wordt de Osprey Poco vernieuwd. Deze reviews zijn daarmee niet meer actueel. 

 • Door ons getest: de Plus (groen) & de Premium (zwart)

  Comfortabel en handig in gebruik

  Als het enorme pakket wordt bezorgd, kunnen we niet wachten om hem uit te pakken: de Poco AG Premium rugdrager met afneembare rugzak. Snel kijken we op YouTube wat video's om te kijken hoe het allemaal werkt. We komen erachter dat onze baby in de rugdrager mag, hij kan goed stabiel zitten en voldoet aan het gewicht. Het is bijna carnaval en in plaats van met onze buggy door de menigte te manoeuvreren voor de optocht, besluit Gijs om de rugdrager direct te testen. Dit is werkelijk waar een feest voor allemaal! 

  Dat smaakt naar meer. In het gebruik rondom huis merken we dat de Osprey heerlijk is, maar ook voor off-road wandelen in het Zwarte Woud blijkt hij briljant te zijn. Door de Osprey Poco Premium kunnen we toch op die mooie plekken komen die anders onbegaanbaar zijn voor ons als ouders met een baby. Simpelweg, omdat het geen buggyproof paden zijn. 


  Draagbare kinderstoel

  Nu kun je denken: waarom dan geen draagzak, maar zo'n hele stellage op je rug? Het schijnt dat de eenvoudige draagzak ook nog eens beter scoort op ergonomisch gebied. Ons antwoord is simpel: de drager is wat ons betreft makkelijker af te stellen, biedt meer comfort en je hebt met je kindje echt wel wat meer body. Dat vinden wij de grote voordelen. Nadeel is natuurlijk dat deze Osprey Poco veel meer ruimte in beslag neemt in je bagage. Daar staat tegenover dat je wel ruimte hebt om spullen op te bergen. Toch wel erg handig onderweg, dat voordeel heeft een draagzak niet. Maar er is meer!

  Je kunt in onze ogen de Osprey Poco Premium zien als een draagbare kinderstoel. Je klapt gemakkelijk het onderstel uit en zet je kindje onderweg even neer. Handig op de kliffen van Dover merken wij als we willen picknicken. Onze baby kan nergens naartoe, maar 'zit' wel aan tafel. Datzelfde voordeel merken we nog steeds als hij een half jaar ouder mee naar Wales gaat.

  Uitmuntende service van Osprey (‘All Mighty Guarantee’)

  In Wales slaat helaas het noodlot toe. Als we door Elan Valley wandelen begeeft ineens de clip van onze Osprey Poco AG Premium het. Geen idee hoe het kan, maar hij is gewoon gebroken. Met nog twee weken vakantie voor de boeg krijgen wij het benauwd en nemen we contact op met de klantenservice van Osprey. Tot onze verrassing wordt er zeer snel geschakeld en binnen een paar dagen wordt er op ons volgende verblijfadres een gloednieuwe drager bezorgd, de Poco AG Plus omdat deze direct kon worden verstuurd. Wauw, dat heet service. Chapeau Osprey!

  We kunnen wel stellen dat onze vakantie in Wales volledig in duigen was gevallen zonder een nieuw rugdrager. We hadden de regen niet kunnen trotseren waar Wales natuurlijk om bekend staat. We hadden wandelingen over het strand niet kunnen maken en er waren heel wat onhandige slaapmomenten geweest voor onze baby.


  Hoogwaardig materiaalgebruik

  Ons enthousiasme over deze drager is waarschijnlijk al duidelijk. Maar we hebben nog niet veel gezegd over het afstellen van de drager. Zeer belangrijk voor goed gebruik en om geen last van je rug te krijgen. Je draag de Osprey AG op je heupen door middel van een heupband die te verstellen is voor bredere en smallere heupen. In de heupband zit ook een klein handig compartiment. Een veilige opbergplaats voor de autosleutels in ons geval. De banden van de drager staan wat rond en zijn stevig, ze omarmen je als het ware en dat voelt prettig aan. Verder zijn de schouderbanden en verschillende riempjes makkelijk verstelbaar en kun je ook rekenen op bijvoorbeeld een rugpand met ventilatie, zacht en fijn materiaal voor de baby (en voor jezelf!) en verstelbare voetsteunen voor je kindje. 

  En dan hebben we nog niets gezegd over de raincover, het handige opbergvak onderin de drager, het uitwasbare kussen waar onze kleine wereldreiziger tegenaan leunt en de handige rugzak voor extra spullen. Deze drager is te koop in blauw, zwart en olijf. Wat je mooi vindt is natuurlijk persoonlijk.


  Onze conclusie

  Onze conclusie over de Osprey Poco drager in één woord? Fenomenaal! Er is nagedacht over de details en dit product maakt het reizen met kinderen een heel stuk aangenamer voor ouders. Stevig, veilig in het gebruik, makkelijk af te stellen en comfortabel. Heeft deze drager nog nadelen? Niet echt. Als ik (Mireille) één nadeel mag noemen dan is dat het gewicht in combinatie met de stellage op mijn rug. Ik heb Gijs wel echt nodig bij het prettig omdoen van de Osprey Poco. We hebben al veel plezier gehad van deze drager, nog 8 kilo te gaan voordat onze kleine man er niet meer in past. We hebben dus nog heel wat mooie momenten voor de boeg!

  Welk model kies je? De AG, Plus of de Premium?

  #3 Poco AG

  (niet getest)

  In ons productvergelijk hebben we de basisversie (Poco Plus AG) niet meegenomen, wij wisten namelijk van tevoren dat we nogal wat apparatuur bij ons zouden hebben en dus ruimte nodig hadden. Het je weinig bagageruimte nodig? Dan is deze drager een perfecte keuze. Als het onderste compartiment namelijk vol zit, dan kun je hem niet inklappen en dat komt je balans met lopen niet ten goede. Beetje kiezen of delen dus. Heb je weinig bagage, dan zou ik voor deze skinny version gaan.

  #2 Poco AG Plus (groen)

  Wij willen onze rugdrager gebruiken op vakantie en in de natuur. Als je die twee combineert, dan weet je van tevoren al dat het kan gebeuren dat je een nat pak gaat halen. Verder weten we dat we wat meer spullen hebben om mee te nemen en dat het gewicht voor ons niet doorslaggevend is. Daarom is bij aanvang al duidelijk dat wij de Plus of de Premium kiezen. Wij gebruiken de losse rugzak voor alle babyspullen onderweg, ook als we de rugdrager niet bij ons hebben.  Het is dus echt net wat je zoekt.

  #1 Poco AG Premium (zwart)

  Onze test van de Osprey AG begon met de Poco AG Premium. Waarom? Deze rugdrager heeft een afneembare rugzak. Erg gemakkelijk als je onderweg bent met je kindje vinden wij. Dit is voor ons meteen ook het enige verschil dat wij hebben opgemerkt ten opzichte van de Poco AG Plus en eerlijk gezegd moet je je afvragen of het je die meerprijs waard is. Of je voor een paar tientjes meer een afneembare rugzak wilt hebben, is een persoonlijke keuze.


  Verkrijgbaar in diverse modellen en kleuren

  Osprey Kyte 46 review

  Klik voor meer informatie

  The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

  De raincover is een must in onze ogen als je met de Osprey Poco kinderdrager de natuur in gaat. We hebben er zowel in Wales als in het Zwarte Woud veel plezier van gehad.

  Osprey Kyte 46 review

  Klik voor meer informatie

  The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

  Het soort van tuigje waar je kindje in zit, sluit als een harnas om het lichaam heen en is makkelijk verstelbaar. Het rugpand en de banden voelen zacht aan.

  Osprey Kyte 46 review

  Klik voor meer informatie

  The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

  Je zet de Osprey Poco AG veilig overal neer waardoor je kindje lekker kan meekijken. Zorg voor een stabiele ondergrond en laat je kind sowieso nooit alleen staan.

  Osprey Poco AG

  Het comfort, de veiligheid en het gemak van de Osprey Poco kinderdrager wordt in deze video volledig duidelijk!
  arrow_drop_up arrow_drop_down