arrow_drop_up arrow_drop_down
Uitjes in Overijssel met kinderen

Tips en uitjes in Overijssel met kinderen

Arnhem met kinderen

Er op uit in Overijssel met kinderen

Overijssel met kinderen? Ja! Deze provincie heeft ontzettend veel mooie plekken en dan hebben we nog niet eens alles ontdekt. De Museumfabriek in Enschede, Klimbos Paasloo, Taman Indonesia, speeltuinen, leuke café's en restaurants, trampolinepark Rebound World, Openluchtmuseum Ootmarsum en nog veel meer! Een vakantie in eigen land heeft ook zo ontzettend veel mogelijkheden, zeker als het weer een beetje meezit.

Tips Salland met kinderen

Salland en omgeving met kinderen

Salland en Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug zijn werkelijk een pareltje als je naar Overijssel gaat met kinderen. Onze tip is dus om in de buurt van dit park te overnachten waardoor je voor een plek in deze bijzondere natuur kunt kiezen. Salland heeft fijne natuurspeeltuinen, speelbossen, een sterrenwacht, de bekende Holterberg, Avonturenpark Hellendoorn en nog veel meer leuks voor gezinnen. Hier kun je met gemak een mooie vakantie doorbrengen, maar een weekendje weg is ook meer dan prima in deze omgeving.

Giethoorn met kinderen

Giethoorn, Venetië van het Noorden (!?)

Giethoorn ligt in  Nationaal Park Weerribben-Wieden en is zo'n dorpje dat bijna iedere buitenlandse toerist wil bezoeken. Dat komt door de vele rietgedekte boerderijen die zijn gebouwd om kleine veeneilandjes en die onderling allemaal verbonden zijn met meer dan 170 bruggetjes. Een bijzonder aangezicht! Is Giethoorn leuk met kinderen? Jazeker! Samen varen op een fluisterbootje en lekker rondslenteren is hier zeker fijn. De vele bruggetjes maken dat er genoeg te beleven en bewegen is voor kinderen. Zelf een sloepje huren kunnen we overigens aanbevelen boven een tour boeken met je gezin.

Maar... Giethoorn wordt dus wel overspoeld met Aziaten die met een audioguide een rondje Giethoorn doen, je bent vast gewaarschuwd. Een bezoekje aan Museumboerderij ’t Olde Maat Uus is een aanrader en gratis met een Museumkaart. Je maakt hier kennis met de Nederlandse klederdracht en de gebruiken en gewoonten van vroeger. Zelf vinden wij dat 'Venetië van het Noorden' wel veel eer is voor Giethoorn, maar een bezoekje waar is het zeker als je in Overijssel bent.

Wat is een leuk museum in Overijssel met kinderen?

Oyfo Techniekmuseum


Natura Docet Wonderryck Twente


Speelgoedmuseum

Deventer


Ook leuk om te lezen:

Brabant met kinderen
Noord-Brabant

Genieten van de Brabantse gezelligheid

Friesland met kinderen
Friesland

Wadlopen, logeren bij de boer en varen in een sloep

Zuid-Limburg met kinderen
Zuid-Limburg

Parkstad Limburg, Mergelgrotten en leuke stadjes

Vragen over reizen met kinderen

Stel vragen over Nederland in onze community

onze leden krijgen korting op o.a. autohuur en reisartikelen