arrow_drop_up arrow_drop_down
Wandelen in Twente met kinderen

Overijssel met kinderen

Leuke uitjes en tips voor Overijssel met kinderen

Wat is er allemaal te doen in Overijssel met kinderen? Genoeg! De Hanzesteden Zwolle en Deventer zijn natuurlijk een bezoek waard, maar er is veel meer in deze provincie. Pretparken zoals Hellendoorn en Slagharen, maar ook Dinoland in Zwolle. Prachtige natuur waar je met je gezin prachtige wandelingen in kunt maken. Verder zit je ook dicht bij Duitsland, dus even over de grens is ook nog een hele goede optie. En wat dacht je van een boottocht door Giethoorn, een dagje museum of een bezoek aan de Sallandse Heuvelrug? Deze regio is fantastisch met kinderen. Salland en omgeving wil je eigenlijk ook niet overslaan. Kortom: er is zoveel te beleven dat je Overijssel eigenlijk niet in één vakantie kunt zien!

Arnhem met kinderen

Er op uit in Overijssel met kinderen

Overijssel met kinderen? Ja! Deze provincie heeft ontzettend veel mooie plekken en dan hebben we nog niet eens alles ontdekt. De Museumfabriek in Enschede, Klimbos Paasloo, Taman Indonesia, speeltuinen, leuke café's en restaurants, trampolinepark Rebound World, Openluchtmuseum Ootmarsum. Tel daar de regio Twente bij op die in de provincie Overijssel ligt en je hebt meer dan genoeg keuze uit leuke uitjes met kinderen. Wij nemen je mee!

Salland en omgeving met kinderen

Salland en Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug zijn werkelijk een pareltje als je naar Overijssel gaat met kinderen. Onze tip is dus om in de buurt van dit park te overnachten waardoor je voor een plek in deze bijzondere natuur kunt kiezen. Salland heeft fijne natuurspeeltuinen, speelbossen, een sterrenwacht, de bekende Holterberg, Avonturenpark Hellendoorn en nog veel meer leuks voor gezinnen. Hier kun je met gemak een mooie vakantie doorbrengen, maar een weekendje weg is ook meer dan prima in deze omgeving.

Leuke wandelroute in Twente met kinderen? Lankheet Waterpark!

Landgoed het Lankheet is al eeuwen oud en biedt gezinnen de mogelijkheid om een prachtige wandeling met je kinderen te maken. Het Lankheet Waterpark heeft alles. Afwisseling, avontuur en een educatief karakter. Deze wandelroute is fantastisch dus ga zeker op avontuur en ontdek dit prachtige stukje Twente.
Giethoorn met kinderen

Giethoorn, Venetië van het Noorden (!?)

Giethoorn ligt in  Nationaal Park Weerribben-Wieden en is zo'n dorpje dat bijna iedere buitenlandse toerist wil bezoeken. Dat komt door de vele rietgedekte boerderijen die zijn gebouwd om kleine veeneilandjes en die onderling allemaal verbonden zijn met meer dan 170 bruggetjes. Een bijzonder aangezicht! Is Giethoorn leuk met kinderen? Jazeker! Samen varen op een fluisterbootje en lekker rondslenteren is hier zeker fijn. De vele bruggetjes maken dat er genoeg te beleven en bewegen is voor kinderen. Zelf een sloepje huren kunnen we overigens aanbevelen boven een tour boeken met je gezin.

Maar... Giethoorn wordt dus wel overspoeld met Aziaten die met een audioguide een rondje Giethoorn doen, je bent vast gewaarschuwd. Een bezoekje aan Museumboerderij ’t Olde Maat Uus is een aanrader en gratis met een Museumkaart. Je maakt hier kennis met de Nederlandse klederdracht en de gebruiken en gewoonten van vroeger. Zelf vinden wij dat 'Venetië van het Noorden' wel veel eer is voor Giethoorn, maar een bezoekje waar is het zeker als je in Overijssel bent.

Oyfo Techniek museum Hengelo

Natura Docet Wonderryck Twente

Speelgoedmuseum Deventer

Leuke wandelroute in Twente met kinderen? Dinkelroute Lutterzand!

Op avontuur in Twente met je kleuter? Dan is de Dinkelroute een goede keuze! De De Dinkelroute brengt je al wandelend langs de rivier de Dinkel door de duinen van het Lutterzand. Verwacht hier steile overwanden en omgevallen boven waarop maximaal gespeeld kan worden. Kleine klimapen komen hier gegarandeerd aan hun trekken!

Kinderspeelboerderij ’t Höfke in Bentelo

Op zoek naar een niet al te dure speeltuin in Twente met je kids? Zo'n plek waar je kinderen een paar uurtjes kunnen uitrazen, terwijl je zelf even wat rust hebt? Kinderspeelboerderij ’t Höfke in Bentelo is een prima plek voor wat speelplezier in combinatie met een drankje en een lekker frietje voor je kids. Binnen is er een soort kleine Monkey Town waar kleine kinderen prima uit de voeten kunnen.

Klein Afrika in Oldenzaal

Klein Afrika is van oudsher een pannenkoekenhuis waar zelfs de speciale pannenkoeken in het Zuid-Afrika thema zijn gegoten met namen als Kaapstad, Stellenbosch of de Tafelberg. Klein Afrika is tegenwoordig een dierenpark, pannenkoekenrestaurant en speeltuin in één. En daar worden kinderen zeker weten heel erg blij van. De kwaliteit van de pannenkoeken is bovendien echt goed.

Zoveel te doen op de Holterberg

De Holterberg is puur natuur en dat vinden wij fantastisch! Fietsen in de omgeving van de Holterberg kan perfect met zeker 400 kilometer aan paden. Kom je toch echt op andere plekken dan met de auto. Verder is een bezoek aan het Natuurdiorama Holterberg een aanrader net als een uitstapje naar Erve Brooks, zo’n lekkere sfeervolle speelboerderij waar de kinderen lekker kunnen spelen en jij kunt chillen.
Farmcamps met een peuter

Overnachten bij de boer

Het FarmCamps concept heeft gezinnen zoveel te bieden. Ontdek het boerderijleven in Overijssel bij FarmCamps de Oostermaat

Ook leuk om te lezen:

Noord-Brabant

Genieten van de Brabantse gezelligheid

Friesland

Wadlopen, logeren bij de boer en varen in een sloep

Zuid-Limburg

Parkstad Limburg, Mergelgrotten en leuke stadjes