arrow_drop_up arrow_drop_down

Gratis tips en inspiratie in je mailbox?

50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we een fijne dosis liefde, tips en gezelligheid naartoe sturen?
Leuk, ik zoek inspiratie!
Your information is safe with us
4 maart 2016 

Overstappen in Parijs, Charles de Gaulle met een kind

Bij veel vluchten is het normaal om een stopover te maken, vaak is dat vanuit financieel oogpunt ook wel aantrekkelijk. Wij zijn zelfs ooit met de Thalys van Brussel naar Parijs gegaan, om vervolgens vanuit Parijs naar Buenos Aires te vliegen. Dit was een stuk voordeliger en gewoon één ticketdeal. Rechtstreeks vliegen heeft wat ons betreft nog steeds de voorkeur, mits je niet ontzettend veel meer hoeft te betalen.

Overstappen in Parijs

Als je vliegt vanuit Amsterdam dan is Parijs een vliegveld waar vaak een stopover plaatsvindt vanwege de samenwerking tussen KLM en Air France. Bovendien ligt Parijs centraal. We hebben een aantal jaren geleden een stopover gemaakt in Parijs om naar Zuid-Amerika door te vliegen, dat was nog zonder kind. We hebben toen zelfs het vliegtuig gemist op de terugweg gemist, omdat het onmogelijk was om van de ene naar de andere gate te gaan binnen de beschikbare tijd vanwege de slechte aansluiting van het vervoer op het airport ter plekke. Zonder vertraging van de eerste vlucht overigens. We besloten nu uit kostenoverwegingen toch weer eens te kiezen voor een stopover in Parijs. Het was helaas weer geen hele positieve ervaring…overstappen in Parijs is voor ons toch wel een no go geworden.

Charles de Gaulle airport met een kind

Onze ervaring met Charles de Gaulle airport (CDG) is dus ook deze keer weer een tegenvaller. Dat komt voornamelijk, omdat het een groot en oud vliegveld is waar de afstanden groot zijn en je veelal afhankelijk bent van busvervoer naar een andere terminal. Ik vlieg samen met mijn zoon van 2 jaar vroeg in de ochtend van Amsterdam naar Parijs vanaf Schiphol om vervolgens door te vliegen nar Beiroet. Op Schiphol valt de enorme vriendelijkheid en behulpzaamheid van het grondpersoneel wederom op, net als toen we de vorige keer vanaf Schiphol vlogen. We gingen toen naar Thailand. Bij het boarden krijgen we voorrang, niets is teveel en je kunt alles vragen op Schiphol.

De pluspuntjes op het airport in Parijs

De enorme afstanden en de service op Charles de Gaulle airport maken ons duidelijk niet heel blij, we zijn wellicht gewoon verwend met het zeer kindvriendelijke Schiphol. Wanneer de op het Franse airport echter een toilet in lopen en ik de luier van mijn kleien wereldreiziger wil verschonen, worden we wel degelijk happy van deze vrolijke en enorm kindvriendelijke toiletruimte. Hij is praktisch, lekker ruim en er staat een toilet op kinderformaat. Dat stemt ons vrolijker, blijkbaar willen ze toch wel kindvriendelijk zijn. Het lukt alleen nog niet zoals in Amsterdam, laten we het daar op houden.

Met de bus naar de volgende gate

Als we uitstappen in Parijs blijkt dat heel anders te zijn. Ik heb geen buggy en mag met mijn zoontje op mijn schouders overal achteraan aansluiten en wachten. Als ik zelf niet vraag om even mijn trolley dragen, mag ik ook die een lange, niet werkende roltrap opsjouwen. Natuurlijk kies ik er zelf voor om met een kind van deze leeftijd te reizen, maar dat neemt niet weg dat je niet wat extra service kunt geven aan reizende oudere om het reizen net even te vergemakkelijken. Ik heb dat inmiddels op meerdere airports wel als positief ervaren. Op het airport in Parijs ben je vaak gebonden aan de bus om naar een andere gate te gaan. Deze bus gaat langs veel andere gates, je hebt geen idee hoelang de bus erover doet en dus is de overstap in Parijs een regelrecht stressmomentje in mijn ogen.

Ik ben blij als we 10 minuten voor take off in het vliegtuig zitten: toch gehaald! Overstappen in Parijs? Ik doe het niet meer met een kind.

Over de schrijver
Ik ben Mireille, oprichter en eigenaar van Kleine Wereldreiziger. En trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Wij vinden het heerlijk om met de kinderen de wereld te ontdekken. Ver weg, maar zéker ook dicht bij huis! We geven onze passie voor reizen als snel door aan onze oudste zoon en zo begint ook Kleine Wereldreiziger. Wij vinden het belangrijk dat een vakantie een echte ervaring is, een belevenis waar nog lang over wordt gepraat. Fijne overnachtingen, bijzondere ervaringen en zoveel mogelijk weg van de massa. Dat is wat je kunt verwachten op Kleine Wereldreiziger. Voor gezinnen die net even wat anders willen, houden van comfort en op zoek zijn naar die gezellige sfeer.
Reactie plaatsen