arrow_drop_up arrow_drop_down
Paleis het Loo met kinderen: prinse(sse)ndagen en meer!
22 juli 2016 

Paleis het Loo met kinderen: prinse(sse)ndagen en meer!

Paleis het Loo met kinderen is in de zomervakantie gewoon een dagvullend programma met allerlei extra activiteiten: had jij daar al aan gedacht? Wij in ieder geval niet!

Paleis het Loo met kinderen = fun in een historische omgeving

Kinderen komen in een historische omgeving terecht bij Paleis het Loo en kunnen tijdens speurtochten kennismaken met hoe het vroeger allemaal was. Niet voor niets is Paleis het Loo uitgeroepen tot kidsproof museum met een gemiddeld rapportcijfer van 8,2. En toch zouden wij niet zomaar denken aan een bezoekje op een vakantiedag die nog geen invulling kent. Denk bij een bezoek aan Paleis het Loo met kinderen bijvoorbeeld aan speuren met de Koninklijke honden Cricket, Antoinette en Hector. Door de stallen, de tuinen en het paleis. Speurtochten gratis verkrijgbaar bij de kassa. Of spelen in het speelpaleis het Loo naast de Prins Hendrik Garage aan het Stallenplein.

Kinderen vanaf 6 jaar zullen de audiotour kunnen waarderen waarin het paleisspook vertelt over de geschiedenis. Met de audiotour ben je één tot anderhalf uur onder de pannen, hij kost € 3,00 (actuele prijs juli 2016).

Maar er is meer…

Prinse(sse)ndagen bij Paleis het Loo

Op dinsdag 26 juli & 2 en 9 augustus worden bij Paleis het Loo de Prinsen- & Prinsessendagen georganiseerd. Op deze dagen kunnen kinderen zich laten schminken, hun eigen kroon maken of zelfs een medaille. Als kleine prinsen en prinsessen verkleed willen komen dan kan dat natuurlijk, maar niets moet! Maak kennis met het koningspaar van Paleis het Loo en leer hun hofhouding kennen. En als je geluk hebt dan mag je op de koninklijke troon zitten: WAUW!

Voor wat oudere kinderen is er een etiquette-les waarin zij leren hoe mensen van adel zich horen te gedragen en er is ook een vossenjacht. Rondom Paleis het Loo in de paleistuinen vertoond een goochelaar zijn kunsten en is er een poppentheater te zien. Voor de activiteiten betaal je een toeslag van € 2,50 per kind bovenop de entreeprijs, een gezinskaart is al inclusief toeslag.

Je hoeft je niet aan te melden en kunt gewoon op de bonnefooi naar Paleis het Loo komen met je gezin. Bestel tickets online, dan hoef je zeker niet in de rij te staan.

Adelijk lekker eten met je gezin

Het hele prinsen- en prinsessenthema is doorgetrokken op Paleis het Loo. In de balzaal staat een lakei die alleen echte prinsen en prinsessen binnen laat en zelfs begeleid naar de tafel. Er is ook genoeg te doen voor (keuken)prinsen en prinsessen die zelf hun broodje kunnen beleggen en hun kidsbox mogen vullen.

En dan is er natuurlijk nog de high tea in de Koningin Wilhelminazaal inclusief kinderchampagne en lekkere hapjes. Deze high tea moet je wel even van tevoren online reserveren!

Praktische informatie over de Prinsen- & Prinsessendagen

Actuele prijzen juli 2016:

  • Volwassenen: € 14,50 (prijs online is € 14,00)
  • Kinderen van 4 t/m 17 jaar, inclusief toeslag € 7,50
  • Toeslag kinderen Prinsessendag* € 2,50
  • Gezinskaart, inclusief toeslag (2 volw + max. 4 kinderen t/m 17 jaar) € 45,00
  • Ritje met koets (niet online verkrijgbaar) € 1,00
  • Kinderaudiotour (niet online verkrijgbaar) € 3,00

* Kinderen met een museumkaart of onder de 3 jaar die meedoen aan activiteiten betalen alleen de toeslag.

Bewaren

Over de schrijver
Ik ben Mireille, eigenares van Kleine Wereldreiziger en trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Met ons gezin ontdekken wij graag de wereld. Ver weg, maar zéker ook heel dicht bij huis! Wij vinden het belangrijk dat een vakantie, uitje of weekendje weg een ervaring is waar nog lang over wordt gepraat. Daar horen voor ons van die fijne adressen bij om comfortabel te overnachten in combinatie met slow travel.

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.