Plaswijckpark, zoveel meer dan alleen maar een park
26 februari 2020 
2 min. leestijd

Plaswijckpark, zoveel meer dan alleen maar een park

Plaswijckpark is een vriendelijk en veelzijdig familiepark dat het hele jaar geopend is. Het ligt aan de Bergse Achterplas tussen de stadsdelen Schiebroek en Hillegersberg aan de noordrand van Rotterdam en is opgedeeld in drie ‘wijcken’, waar van alles te beleven is.

Speelwijck

In Speelwijck kunnen kinderen zoveel ravotten als ze maar willen. Race als een doorgewinterde wegpiraat door de Verkeerstuin, lach zo hard je kan tijdens de theatervoorstelling en maak zoveel rondjes als je wilt in de draaimolen. Met slecht weer leef je je lekker uit in binnenspeeltuin Huis in de Heuvel, waar je alles mag doen wat thuis niet mag. Klim in de kast, spring op de bedden en spuit met water in de badkamer. Bij lekker weer zorgt de vernieuwde Havenspeeltuin voor verkoeling. In dit waterparadijs vind je een glijbaan, diverse waterstralen en spuitende rotsen. Met extra ligbedden en een nieuwe horecagelegenheid is dit een ideale plek om te vertoeven deze zomer.

Dierenwijck

In Plaswijckpark is het een echte beestenboel met verschillende dieren die je van dichtbij kunt bekijken of zelfs kunt aaien. Maak kennis met onder andere wallabies, stokstaartjes, uilen, otters en verschillende apen. Ook kun je in Dierenwijck slingeren als een aap in de Apenspeeltuin, spetteren in de Avonturenbeek of op een vlot springen in de Vlottenvaart.

Wandelwijck

Ben je na al dat spelen en ontdekken toe aan een beetje rust? Dan is Wandelwijck de perfecte ‘wijck’. Hier kun je picknicken op de Picknickweide, meer dan 40 soorten rozen ontdekken in het Rosarium en in de Engelse tuin de fonteinen bekijken. De ideale plek om even tot rust te komen van alle activiteiten.

Havenspeeltuin met extra veel waterpret!

Eind maart start ieder jaar het zomerseizoen in Plaswijckpark. Dat betekent nog meer plezier in dit gezellige familiepark dat het hele jaar geopend is. Naast de dieren bekijken in Dierenwijck, je uitleven in binnenspeeltuin Huis in de Heuvel en rondcrossen in de Verkeerstuin, kan je vanaf begin april ook waterpret beleven in de compleet vernieuwde Havenspeeltuin. Zoef van de glijbaan of speel met de waterspuiten met heerlijk verwarmd water.

Praktische informatie over Plaswijckpark

Ga jij binnenkort ook naar Rotterdam met je kinderen om je een dag te vermaken in Plaswijckpark? Plaswijckpark is een vriendelijk familiepark en attractiepark in Rotterdam dat 363 dagen per jaar is geopend. Van 28 maart tot en met 25 oktober is het park open van 10.00 uur tot 19.00 uur en in de winterperiode tot 17.00 uur. De entreeprijs bedraagt € 13,35. Kinderen tot 2 jaar zijn gratis en senioren 65+ betalen € 8,95. Kijk voor meer informatie op www.plaswijckpark.nl.

Foto’s: Plaswijckpark

Ook leuk om te lezen:

KINDVRIENDELIJK OVERNACHTEN

GLAMPING IN NEDERLAND

OVERZICHT ALLE PROVINCIES

Online reisgids Nederland

Ga op pad met Kleine Wereldreiziger en ontdek de mooie plekjes van Nederland! Deze unieke online reisgids is véél meer dan alleen een e-book.


✅ Mobile proof, één overzicht met uitjes per provincie

✅ Inclusief fijne plekjes om te overnachten in eigen land

arrow_drop_up arrow_drop_down