Normandië met kinderen

Provence met kinderen, direct aan de Côte d'Azur

Aan de oevers van de Middellandse Zee vind je de regio's van de ingetogen Provence en de legendarische Côte d´Azur. De officiele naam van deze regio in Zuid-Frankrijk is dan ook Provence Alpes Côte d'Azur. De geur van dennen, uitgestrekte paarse velden met lavendel, het geluid van de oceaan en de heerlijke zon op je rug: dat is wat je in deze regio kunt verwachten. Fijne accommodaties, wijntoerisme, kindvriendelijke activiteiten, tradities, erfgoed. Er is zo ontzettend veel te beleven voor gezinnen!

Tel daar verantwoord toerisme, slow travel en cultuur bij op en je hebt in onze ogen de perfecte mix voor een familievakantie.

Provence met kinderen

Zon en zee in de Provence met kinderen

De Provence is een populaire vakantieregio bij Nederlandse gezinnen. En dat is niet voor niets zo! Naast het mooie weer heeft deze regio in Zuid-Frankrijk nog zoveel meer te bieden voor families. De mooie natuur met onder andere de Camargue en fantastische steden als Marseille en Avignon zijn een bezoek waard. En wat dacht je van de rivieren, meertjes en uitgestrekte velden met lavendel: wat een plaatje! Wij bezochten de Calanques vanuit Marseille, hier wil je echt naartoe, ondanks de drukte in de zomerperiode.

Gordes in de Provence met kinderen

Les plus beaux villages en Provence

In de Provence vind je sfeervolle Franse dorpjes waar de tijd op sommige plekken stil lijkt te hebben gestaan: les plus beaux villages van de Provence, daar moet je er minimaal een aantal van bezocht hebben!

  • Les Baux-de-Provence met haar 'kasteel' - ruïnes van de citadel, torens en de kapel en de vestingmuur.
  • Het dorp Roussillon wat weliswaar erg toeristisch is, maar tegelijkertijd ook prachtig mooi. Mis het prachtige uitzicht bij Le Sentier des Ocres niet!

Naast deze les plus beaux villages van de Provence is het Boriedorp een bezoekje waard met haar bijzondere huizen. Village des Bories is één groot openluchtmuseum en een populaire toeristische attractie zo'n 20 kilometer van het plaatsje Gordes. Waarom komen er zoveel toeristen? Je vindt hier een soort stenen hutjes, de muren zijn gestapeld en zonder cement gemaakt. Vroeger woonden hier schapen en herders. Voor kinderen is het bijzonder om te zien hoe er de vorige eeuw werd gebouwd.

Onze reistips voor de Provence

De meeste gezinnen regelen zelf hun vakantie naar de Provence. Dit stukje Frankrijk is heel goed bereikbaar met de auto en de trein vanuit Nederland en er zijn eindeloos veel mogelijkheden en leuke accommodaties voor gezinnen. Hieronder staan onze tips voor een leuke gezinsvakantie naar de Provence.