Page content

Reisvoorwaarden KleineWereldreiziger.nl

Kleine Wereldreiziger werkt samen met lokale bedrijven en partners die garant staan voor kwaliteit. Hieronder lees je de algemene voorwaarden van Kleine Wereldreiziger.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Onze partner ‘Van Aa tot Zet’ is aangesloten bij SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen enkel de pakketreizen die volledige door ons georganiseerd worden in samenwerking met Van Aa tot Zet. De SGR garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Reisvoorstel / offerte

Onze reisvoorstellen zijn 14 dagen geldig. Bij offertes die langer lopen behouden we ons het recht van aanpassing van de reissom. Prijzen kunnen namelijk wijzigen wanneer er korter op de uiteindelijk reisdatum geboekt wordt.

Boeking, betaling en reisbescheiden

Boeken bij Kleine Wereldreiziger doe je door op onze website een boekingsformulier in te vullen. Zodra het formulier is verstuurd is de boeking een feit. Tot 24 uur na de verzenddatum van de boeking kan deze echter nog vrijblijvend worden geannuleerd. Als de boeking korter dan 8 weken voor de vertrekdatum plaats vindt dan vervalt het recht op vrijblijvende annulering.

Na boeking wordt de reis in het betreffende land gereserveerd en worden de boekingsbescheiden per e-mail toegestuurd. Mocht het voorkomen dat een bepaalde bouwsteen of hotel niet beschikbaar is, dan zullen we je een alternatief voorstel doen. Het is mogelijk dat hier meerkosten aan verbonden zijn. Controleer of de boeking correct is en of alle namen goed zijn gespeld. Klopt er iets niet, laat het ons meteen weten.

De factuur geeft een overzicht van het reisschema en is tevens het bewijs van boeking en (indien afgesloten) verzekeringspolis. De vouchers worden afhankelijk van het land in kwestie of meegestuurd of door de lokale agent overhandigd. Tickets voor vervoermiddelen worden in de meeste gevallen lokaal overhandigd.

De factuur wordt met de boekingsbescheiden meegestuurd. Als je betaalt vanuit het buitenland dan verzoeken we je een internationale overschrijving te maken. Vanuit Europese landen kan dit altijd gratis tot 12.500 euro. De aanbetaling van het landgedeelte van de boeking bedraagt 25% van de totale reissom plus eventuele verzekeringspremies.

Voor een veilige en gezonde reis is een goede ziektekosten- en ongevallenverzekering een vereiste. Ter bescherming van onze reizigers stellen wij deze dan ook verplicht. Je kunt je uiteraard ook elders verzekeren, geef dat dan even aan bij boeking.

Wijziging door de reiziger

Wanneer de reiziger de reis na boeking nog wil aanpassen, dan is dit mogelijk. In overleg met Kleine Wereldreiziger wordt bekeken wat de mogelijkheden zijn. Kleine Wereldreiziger zal hiervoor in ieder geval wijzigingskosten in rekening brengen à € 45,- per boeking. Naast deze wijzigingskosten kunnen er annuleringskosten of andere onvoorziene kosten bij komen.

Kleine Wereldreiziger wenst je een geweldige reis!