Page content

Is een agriturismo leuk met kinderen?

Een agriturismo in Italië is een soort bed & breakfast binnen een boerenbedrijf. Om extra inkomsten te genereren besluiten agrarische bedrijven in Italië vaak om toeristen een slaapplaats aan te bieden. Als toerist kom je dan dicht bij het Italiaanse agrarische leven. Agrarische activiteiten zijn bijvoorbeeld de productie van olijfolie of wijn.

Bij veel ouders is het principe van een agriturismo in Italië nog onbekend. Daar moet verandering in komen, want een vakantie in een agriturismo met zwembad is voor ouders met kinderen ook een perfecte manier om een unieke vakantie te beleven met de hele familie.

Agriturismo Italië

Een agriturismo in Italië is een landgoed of een boerderij, meestal dicht bij een wijngaard. Veel agriturismi in Italië liggen ook in het midden van bijvoorbeeld graanvelden en vaak zijn dit boerderijen die al vele generaties worden gerund door dezelfde familie. Je zult de gastvrijheid van de Italianen ervaren en ook zeker waarderen. Bovendien zijn Italianen dol op kinderen en in de meeste agriturismi kun je ook je hond gewoon meenemen. Wel even navragen van tevoren uiteraard.

De Italiaanse manier van leven

Even lekker weg! Voor kinderen is een agriturismo in Italië ideaal en als je je hond meeneemt zal dit een nog groter feest zijn. De boerderijen liggen rustig waardoor de kinderen heerlijk buiten kunnen spelen en zich geen moment zullen. Veel agriturismo’s hebben zelfs een zwembad. Op die manier komen ouders ook tot rust op een rustieke bestemming. De kinderen kunnen meehelpen op de boerderij: fruit plukken en kijken hoe wijn wordt gemaakt. ’s Avonds eet je in een agriturismo vaak een maaltijd die meestal door ‘di mama’ is gemaakt. Je kunt dus heerlijk opgaan in de Italiaanse manier van leven en de Italiaanse vrouwen kunnen bovendien heerlijk koken. Ook je kinderen zullen hun vingers aflikken bij het lekkere eten en jullie maken op een andere manier kennis met de Italiaanse keuken. Doorgaans worden er in agriturismo’s namelijk geen pizza’s geserveerd!

Agriturismo Toscane boeken?

Lijkt een agriturismo met je kinderen je wat? Wij hebben een selectie gemaakt van leuke agriturismi in Italië plus nog een aantal andere accommodaties in Toscane en andere regio’s in bella Italia.

Leuke accommodaties in Italië met kinderen