Page content

Wat kun je verwachten in kindvriendelijke hotels?

Wat kun je verwachten in kindvriendelijke hotels?

Leuke accommodaties met kinderen zijn niet altijd even makkelijk om te vinden. Al jarenlang zijn vakantieparken zoals Center Parcs en Landal Greenparks populair, maar toch zijn er steeds meer ouders die net als wij op een meer bijzonder plekje willen slapen. Al eens gedacht aan een familiehotel?

Leuke accommodatie voor gezinnen: een familiehotel

Gelukkig zijn er steeds meer leuke accommodaties voor gezinnen te vinden. De grote bungalowparken passen de concepten steeds verder aan waardoor je prettige bedden hebt en gebruik kunt maken van dingen als ontbijtservice en opmaakservice voor je bedden. En toch vinden wij het te massaal op die vakantieparken. Veel ouders om ons heen zeggen hetzelfde. Daarom is onze missie om op zoek te gaan naar wereldplekjes om met kinderen te kunnen overnachten die wat minder massaal zijn. Bijzondere plekjes die wél net even dat beetje extra sfeer bieden en liefst ook wat faciliteiten voor kinderen. Dat hoeft écht niet altijd een vakantiepark te zijn of een camping. Want er zijn tegenwoordig steeds meer leuke kinderhotels. Misschien een kwestie van soms even wat omdenken voor ouders, want het is anders dan waarmee je zelf misschien bent opgegroeid.

Wat is nou typisch aan een kinderhotel?

Een kinderhotel zet echt gezinnen centraal. Kinderen voelen zich hier werkelijk een prins of prinses en je hoeft je als ouder niet direct zorgen te maken als je kind een keertje even wat luidruchtiger is. Wat een goed hotel is, is nog niet per definitie meteen een goed kinderhotel. Daar komt wat meer bij kijken, want kinderen hebben wat andere eisen en verwachtingen dan volwassenen. Een speeltuin en een zwembad mag in de meeste gevallen niet ontbreken, alleen een speelhoekje is vaak wat teleurstellend merken we aan onze kleuter. Maar een kinderhotel zet wat ons betreft ook kinderen centraal. Bijvoorbeeld door kinderen een speciale ontbijttafel te geven. Of door kamers in een bepaald thema in te richten. Sommige kinderhotels leggen zelfs letterlijk de rode lopen uit voor gezinnen.