Page content

Leukste kindvriendelijke vakantieparken in Nederland

Leukste kindvriendelijke vakantieparken in Nederland

Sinds we hebben kennisgemaakt met de parken van Landal en een aantal andere leuke vakantieparken in Nederland zijn we om. De combinatie van actief zijn overdag en in de namiddag lekker neerstrijken in een van de kindvriendelijke vakantieparken in Nederland voor een plons in het zwembad is ideaal. We hebben de afgelopen jaren al heel wat leuke parken gezien met ons gezin dus daarom hebben we de leukste, mooiste en meest sfeervolle vakantie plekjes met kids voor je verzameld.

Leuke en kindvriendelijke vakantieparken in Nederland

Veel bungalowparken pretenderen dat zij kindvriendelijk zijn, maar daar zit in praktijk nog wel wat verschil in hebben wij zelf gemerkt. Dit verschil zit hem in de faciliteiten van het vakantiepark, maar ook in de extra’s in het huisje of de bungalow zoals bijvoorbeeld een kinderstoel of een handig bankje bij de voordeur om de kinderlaarsjes uit te trekken. Wij stellen in de basis niet heel veel eisen met ons gezin aan ons verblijf. Dat een appartement of huisje schoon is, dat alles heel is en dat er een fijne sfeer hangt vinden wij erg belangrijk. Met een baby erbij merken we nu wel dat we wat kritischer zijn, omdat we nu twee kinderen hebben rondlopen.

Handig om op te letten bij het kiezen van het park

Wat meteen opvalt als je eens een avondje gaat rondsurfen op de websites van een aantal vakantieparken is dat er veel verschil zit in prijs. Daaruit kun je direct concluderen dat er dus ook verschil zit in kwaliteit en faciliteiten. Hoe oud is een huisje of is het gerenoveerd? Heb je voor de baby faciliteiten zoals een kinderstoel, een babybox en een babybadje of niet? Is er een wasmachine en droger waar je gebruik van kunt maken en heb je wel of niet een douche, bad, sauna of andere comfortabele extra’s. Vergelijk voordat je een vakantiepark in Nederland boekt eerst even goed wat je voor faciliteiten wilt toevoegen (of niet).

Wij vinden het zelf fijn om ook van het park af te gaan, maar wel weten dat dit niet bij ieder gezin zo is dus daarom zijn een supermarkt en toch minimaal wat restaurants wel erg fijn op het bungalowpark. Een zwembad is lijkt me een must voor ieder gezin, net als speeltuintjes en entertainment. Is je kind nog te klein om zelfstandig naar de grote speeltuin te lopen? Dan is een klein speeltuintje vlakbij je bungalow of huisje echt wel heel erg handig. Verder hadden wij een aantal keren een strandje met water voor de deur, dat was toch wel heel erg leuk met de zon erbij. Overigens niet handig als je kinderen nog niet goed kunnen zwemmen in verband met veiligheid.

Vakantieparken met een strandje

Een vakantiepark met een klein strandje kan ontzettend leuk zijn met kinderen

Vakantieparken met een subtropisch zwemparadijs

Veel zwembaden en zelf het lokale golfslagbad worden tegenwoordig subtropisch zwemparadijs genoemd. Beetje jammer, want er zit in mijn ogen toch wel echt een verschil in een subtropisch zwemparadijs en een zwembad waar ze een aantal glijbanen hebben. Om teleurstelling te voorkomen heb ik een aantal vakantieparken met een echt subtropisch zwemparadijs voor je op een rij gezet. Een zwembad kun je namelijk bij de meeste vakantieparken wel vinden, maar een subtropisch zwemparadijs echt niet overal. Ik ging als klein kind al naar Aqua Mundo bij CenterParcs de Kempervennen. Dit is dus echt wat je verwacht van een subtropisch zwemparadijs! CenterParcs is in mijn ogen sowieso wel echt bekend hierom. Tegenwoordig zijn er echter nog wel meer vakantieparken in Nederland waar je echt mooie zwemparadijzen hebt. Het wordt steeds gekker, groter en meer uitgebreid met verschillende faciliteiten en mogelijkheden. Let’s go voor wildwaterbanen, bubbelbaden en leuke glijbanen:

Vakantieparken met een binnenspeeltuin

Een vakantiepark met een indoor speeltuin kan vooral in het voorjaar en najaar echt heel erg fijn zijn. Een keer een regenachtige middag en een bomvol zwembad dan is het gewoon fijn om even lekker naar een binnenspeeltuin te kunnen gaan. Raadpleeg het overzicht van alle vakantieparken van Landal met een binnenspeeltuin en ontdek de Baluba speelparadijzen van Center Parcs.

Onze top 3 van meest sfeervolle, kindvriendelijke vakantieparken

Tot nu toe nam ik je mee naar Landal Greenparks, Roompot Vakantieparken en CenterParcs, maar er zijn natuurlijk nog meer sfeervolle bungalowparken voor gezinnen in Nederland. Van die parken waar je echt een beleving krijgt. Dit is onze top 3 van Nederland!

#1 Hof van Saksen resort, Drenthe

Hof van Saksen is de crème de la crème op het gebied van vakantieparken in Nederland. Dit pareltje onder de vleugels van Landal Greenparks heeft alles inclusief een luxe Spa en Welness voor papa’s en mama’s. Klik hier voor meer informatie.

#2 Vakantiepark Efteling Loonsche Land, Noord-Brabant

Do I need to say more? De Efteling is en blijft een feest al ben ik er al zeker 75x geweest! Klik hier voor meer informatie.

#3 Safari resort Beekse Bergen, Noord-Brabant

Wauw, nog zo’n mooi plekje in ons mooie Noord-Brabant! Wakker worden tussen de wilde dieren in een sfeervol ingerichte bungalow is echt zo leuk! Klik hier voor meer informatie.