arrow_drop_up arrow_drop_down
Luchtbed kiezen

Luchtbed kiezen

Vorig jaar kocht Gijs een tentje om af en toe samen met Lucas te gaan kamperen. Inmiddels zijn we al een aantal keren wat nachtjes zelfs met z'n drietjes naar de camping geweest met onze Safarica Laguna 200 tent. Het wordt nu tijd voor een fijn 2-persoons luchtbed.

De uitzet wat uitbreiden

Na een aantal keren kamperen in eigen land is onze uitzet redelijk compleet. Dat vinden wij althans. Als we kamperen dan gaan we back to basic en niet met de halve inboedel op onze nek naar de camping. Drie plastic kratjes zodat alles droog blijft, een trolley voor de kleding, een BBQ, tafel en stoelen behoren tot onze uitzet en dan heb je het wel zo'n beetje gehad. In onze tent kan sowieso niet zoveel extra's staan en langer dan 2 nachten zijn we nog niet weggeweest achter elkaar. Alleen qua slaapcomfort waren we er nog niet echt uit. Ons éénpersoons Bardini self inflating mat - extra breed - is absoluut een top matras. Helaas hadden we vorig jaar het laatste exemplaar en bovendien vonden we hem best duur voor de paar nachten dat we hem gebruiken per jaar. Het Bardani matras met een matje ernaast was het echter ook niet helemaal met zijn drietjes dus het werd tijd voor een nieuw luchtbed: een 2-persoons luchtbed waar we incidenteel met drieën op kunnen slapen.
Zorg voordat je op pad gaat voor een luchtbed voor je tent, dat je goed weet wat de binnenmaat van je tent is. En dan niet alleen de lengte en de breedte, maar zeker ook de hoogte van je tent.

Op zoek naar een 2-persoons luchtbed

We hebben eigenlijk drie dingen waar we in onze speurtocht naar een 2-persoons luchtbed rekening mee moeten houden:
  1. Geen fortuin uit willen geven aan een 2-persoons luchtbed.
  2. Beperkte ruimte in onze huidige tent.
  3. Onze niet al te beste ruggen.
Oftewel: een aantal luchtbedden vallen al af vanwege hun omvang. Dus zorg voordat je op pad gaat voor een luchtbed voor je tent dat je goed weet wat de binnenmaat van je tent is. En dan niet alleen de lengte en de breedte, maar zeker ook de hoogte van je tent. Onze tent loopt bijvoorbeeld al vrij snel taps toe en dus is een hoger luchtbed geen optie. Beetje een tegenvaller wel voor twee ouders die allebei rugklachten hebben. Intex 2-persoons luchtbed

Hoe wij onze keuze maakten

We komen er al snel achter dat er eigenlijk bar weinig over blijft om te kiezen als je met deze drie restricties te maken hebt. We komen uiteindelijk uit op goedkoopluchtbed.nl. Hier wordt onze keuze wel flink beperkt op het moment dat we het formaat (queen size) in combinatie met outdoor aanvinken. Overigens is het wel essentieel om een luchtbed te kiezen voor outdoor gebruik als je in Nederland gaat kamperen, want anders heb je het zeker weten koud 's nachts als het echt maar rond de 10 graden is. We hadden zelf al besloten om geen ingebouwde pomp te nemen, puur omdat dit in onze ogen veel sneller kapot kan gaan. Een goede losse pomp heb je voor het leven en kun je voor meer dan één luchtbed gebruiken. Dat is althans onze mening. Wel handig om een flinke verlengsnoer mee te nemen, want niet op alle campings is de stroom dusdanig dichtbij dat je luchtbed makkelijk kunt oppompen in je tent.

Intex 2-persoons luchtbed, onze keuze

Omdat Intex een bekend merk is er wordt aanbevolen op de site van goedkoopluchtbed.nl kiezen we voor het Intex Classic Downy 2-persoons luchtbed. Een aantal voordelen die we zien:
  • De afmeting is geschikt voor een normaal hoeslaken;
  • Outdoor te gebruiken en waterproof (erg handig met een kind dat laatste!);
  • Heeft een grote luchtklep waardoor leeglopen snel gaat;
  • Slaapoppervlak belooft gelijkmatig te zijn.
We komen er al snel achter dat er eigenlijk bar weinig over blijft om te kiezen als je met deze drie restricties te maken hebt.

Zijn we tevreden met ons 2-persoons luchtbed?

Qua maten zijn we tevreden over het Intex 2-persoons luchtbed dat we hebben gekozen. Verder zijn we ook erg tevreden over de losse pomp, een quick fill 030 van Intex. Hoewel het de eerste nacht even wennen is op ons luchtbed, kunnen we stellen dat we allebei geen last hebben gehad van onze rug. We hebben na nacht één het luchtbed ook wat harder opgepompt, wat een stuk fijner lag. We hebben deze twee dagen prima geslapen op het luchtbed en Lucas kon er best wel tussenin. Eerlijk gezegd zou ik geen twee weken op deze manier willen slapen. En even voor de duidelijkheid: dat is prima, want dat was namelijk ook niet onze doelstelling. Conclusie: we hebben een goede keuze gemaakt binnen de door ons gestelde wensen. Op naar een volgend kampeerseizoen en wat nachtjes weg!

Ontvang onze gratis tips -

geniet meer met je kinderen!

Wij sturen je iedere zondagochtend (als de frisse week nog moet beginnen) een fijne dosis liefde, tips en gezelligheid om je leven steeds een beetje leuker te maken, samen met je gezin. Maar natuurlijk ook met voldoende aandacht en rustmomenten voor jezelf!