Page content

Outdoor kleding

Outdoor kleding

Laten we voorop stellen dat de term ‘goedkope outdoor kleding voor kinderen’ een relatief begrip is. Wat de één duur vindt, noemt de ander betaalbaar. Daarom kijken wij niet zozeer naar goedkoop, maar naar kwaliteit voor een betaalbare prijs.

Goedkope outdoor kleding versus kwaliteit voor een betaalbare prijs

Een goede rugzak waar je jaren mee doet, betaalt zichzelf uiteindelijk terug. Dat geldt ook voor kleding, maar met kinderen is dat net even anders. Als je buitenactiviteiten gaat ondernemen met je kinderen wil je het liefst comfortabele kleding voor een betaalbare prijs kopen, toch? Wij wel in ieder geval, want één ding is zeker: onze kleuter past volgend jaar niet meer in deze outdoor kleding. Goedkope outdoor kleding voor kinderen vinden wij daarom prettig voor onze portemonnee. Dan heb je het bekende Decathlon waar je voor je hele gezin betaalbare outdoor kleding gaat vinden. Maar er zijn meer mogelijkheden voor mensen die even wat rondspeuren.

Kinderrugzak voor wandeltochten en dagjes weg

En dan komt er het moment dat je een rugzak moet gaan kopen voor de kinderopvang of voor school. En ook nog eentje voor op vakantie. Wij besloten om deze twee te combineren en één goede rugzak te kopen voor onze kleine wereldreiziger. Het werd uiteindelijk een rugzak van Jack Wolfskin, de Moab Jam junior rugzak van 10 liter om precies te zijn. Inmiddels is dit model alweer vervangen door andere modellen, maar één ding blijft: de rugzakken van Jack Wolfskin zijn fijn voor kinderen!

Deze rugzak gaat inmiddels al driekwart jaar mee naar school en wordt meegesjouwd naar alle uitjes en vakanties. Hij is in Sri Lanka, Portugal en België geweest en ook naar Julianatoren, het Aardhuis en nog wat andere bestemmingen. En weet je? Hij ziet er eigenlijk nog bijna uit als nieuw! Dat kan ik niet zeggen van heel veel rugzakken die ik op school in de kast zie staan en die maar voor één doel gebruikt worden.

De rugzak die wij kochten van Jack Wolfskin was € 39,95. Hij is verstelbaar en zelfs ik kan de rugzak fijn dragen en neem hem dan ook regelmatig mee. Er zit een extra binnenvak in en aan de zijkant kan een drinkfles worden gestoken. Wij hebben nog geen seconde spijt gehad van deze aankoop!

Teva’s, ideale schandalen!

Heel eerlijk, Teva’s verdienen niet de schoonheidsprijs. Voor kinderen en vooral voor jongens zijn het echter wel de ideale schoenen met stootbumper op vakantie. Eigenlijk draagt onze kleuter niets anders als wij met lekker weer naar buiten gaan. Hij is dol op zijn Teva’s en dat is ook de reden dat wij snel nog een maatje groter hebben gekocht in ‘zijn kleur’ voordat de collectie 2017 eraan komt. Onze kleuter heeft de Hurricane 2 sandalen en draagt ze met en zonder sokken, net waar hij zin in heeft. Inderdaad ook dat verdient niet altijd  de schoonheidsprijs, maar is dat erg?

Wij kochten deze Teva’s voor € 37,95 en dat kwam vooral omdat we één specifiek exemplaar wilden hebben. Speur je een beetje rond en ben je minder kieskeurig? Dan kun je bijvoorbeeld bij Vrijbuiter Teva’s vinden met kortingen tot wel 30%.

De ideale outdoor jas voor kinderen

Een goede en liefst waterdichte outdoorjas is een must voor een beetje avonturier, tenzij je echt alleen met mooi weer naar buiten gaat. De keuze is groot dus kijk even goed wat je precies wilt. Gijs heeft een outdoor jas van Jack Wolfskin en is daar erg tevreden over. Dat mag ook wel, want de Jack Wolfskin Altiplano Jacket Waterproof, 3-in-1 is niet goedkoop, wel erg fijn!

Goedkope outdoor kleding voor kinderen op het gebied van jassen? Voor een kleuter vinden wij de jassen van Icepeak een goede keuze: betaalbaar en kwalitatief prima. Net als Vaude en Regatta hebben zijn trouwens ook hele fijne afritsbroeken voor kids. Die hebben wij nog niet gekocht, staat nog op de lijst. Wij zien wel echt het voordeel van een fijne uitrusting als je buiten actief bent zoals een goede waterdichte sportjas. Lichtgewicht is dan overigens erg fijn, net als sneldrogend. Als je op de camping staat en je kleding is doorweekt dan is het prettig als het de volgende dag toch wel weer droog is. Goedkope outdoor kleding voor kinderen is in dat geval niet altijd de beste keuze boven kwaliteit als je het aan mij vraagt.

Camelbak Eddy

Niet meer weg te denken uit onze collectie: de Camelbak Eddy met krokodillen erop. Deze waterfles gaat dagelijks mee naar school en lekt tenminste niet als een zeef net als veel andere modellen van Mepal voornamelijk. Nadeel is wel dat de dop van de Camelbak Eddy best snel kapot is geknaagd door onze kleuter. Gelukkig zijn deze nieuw te koop, maar voor een setje van twee stuks betaal je dan wel bijna net zoveel als voor een hele nieuwe drinkfles. De vraag is dus wat je dan het liefst doet.

Wij hebben zelf ook de Eddy 0,75L Drinkfles plus de Chute 0.6L Insulated met een isolerende werking volgens de beschrijving. In praktijk vinden wij die isolerende werking niet bijzonder en zouden we deze fles niet nog een keer aanschaffen. Wij gebruiken de Camelbak flessen allemaal (bijna) dagelijks en zijn na een jaar nog steeds tevreden over de kwaliteit. Zorg wel dat je de fles goed schoonmaakt. Wij doen ze zelf maximaal 1x per week in de vaatwasser en verder wassen we de flessen grond met de hand af.

We missen nog wat outdoor equipment!

Wie ons heeft gevolgd, weet dat wij eigenlijk het laatste jaar pas veel meer outdoor dingen in de natuur zijn gaan doen. Daarvoor deden we dat wel, maar maakten we geen lange wandeltochten zoals we deden in Horton Plains (Sri Lanka) bijvoorbeeld. Toch missen we nog wat uitrusting in de tas en dan gaat dit vooral om een broek waarmee je beter beschermd bent tegen teken, sokken en echte goede wandelschoenen voor kinderen.

    Comment Section

    0 reacties op “Outdoor kleding

    Plaats een reactie