Handige artikelen op vakantie met kinderen

Handige artikelen op vakantie met kinderen

Of je nu een stedentrip maakt met kinderen, naar de zon gaat met de auto of gaat vliegen. Een aantal reisartikelen zijn musthaves als je met je kroost op vakantie gaat.

Een stedentrip met kinderen? Dit zit er in onze koffer!

Of je nu een stedentrip maakt met de auto of met het vliegtuig, de insteek is waarschijnlijk om er geen hele volksverhuizing van te maken. Dat is althans wel altijd onze insteek, want dan kost het in- en uitpakken simpelweg teveel tijd en dat is zonde. Onze trolley zo snel mogelijk op onze hotelkamer en de stad in, dat is ons doel eigenlijk. Met een baby is dat natuurlijk wat minder snel gedaan dan met oudere kinderen, dat realiseren wij ons ook. Wat is nou handig om in je dagrugzak te stoppen als je Parijs, Praag, Porto of welke andere grote stad dan ook gaat trotseren? Dan zijn items als een SOS armbandje en een Bubblebum zitverhoger voor in de taxi, bus of restaurants handig.

En verder...reiswiegje, campingbedje en een reisbedje

In de meeste gevallen kun je bij een hotel ook een reiswiegje reserveren. De vraag is natuurlijk wel of je wilt dat je kind in zo'n wiegje of campingbedje ligt. Vooraf is nooit te garanderen welke kwaliteit het bed heeft. Daar zijn gelukkig een aantal slimme oplossingen voor die we hieronder uitlichten. Zo is de lichtgewicht Deryan Travel-Cot voor een baby of peuter ideaal. Maar er zijn ook andere merken te koop waarvan het Aeromoov reisbed en het Nomad Kids Travel Bed het best worden beoordeeld door ouders.

Vliegen met een baby, heb je hieraan gedacht?

De eerste keer vliegen met een baby herinneren wij ons nog goed. Een vlucht van meer dan 10 uur. We hadden geen idee wat handig zou zijn. Geen aparte stoel geboekt, dus waarschijnlijk zaten we de hele vlucht met onze baby op schoot. Zou zo'n basket handig zijn en zou onze kleine wereldreiziger daarin willen? Als je een normale bevalling hebt gehad, dan mag je baby vanaf 6 weken na de geboorte vliegen. Vliegen met een baby is echt wel even anders. Vooral een lange vlucht heeft wel wat voorbereiding nodig om comfortabel te kunnen vliegen met een baby. Natuurlijk zijn daarvoor verschillende hulpmiddelen, waarvan de standaard bassinet van de betreffende airline en de extra beenruimte bij velen al bekend zijn. Maar er zijn nog meer handige reisartikelen voor als je je baby meeneemt in het vliegtuig! 

Wist je trouwens dat het boeken van een extra stoel voor je baby soms helemaal niet zo duur is? Het loont de moeite om het na te vragen bij de airline waarmee je vliegt in ieder geval. En vraag dan ook meteen hoeveel handbagage je extra mag meenemen voor je baby. Een luiertas met wat spullen als billendoekjes, voeding, speeltjes, speentjes en wat extra kleding is zeker wel aan te raden. Wij hebben alle artikelen waarvan wij denken dat ze handig zijn tijdens je familievakantie verzameld in onze webshop. Kijk op je gemak rond en ontdek items die je misschien nog niet kent!