Page content

Bandje met naam, koop een SOS armbandje voor op vakantie

Bandje met naam, koop een SOS armbandje voor op vakantie

Ga je met je kinderen op vakantie naar het buitenland? En dagje naar de dierentuin? Naar het strand? Of gewoon een middag naar de lokale kinderboerderij of de speeltuin? Koop dan een vakantie armbandje of 06-armbandje, een polsbandje voor je kinderen voor die extra veiligheid.

Wat is een SOS polsbandje?

Een SOS polsbandje is een armbandje op maat waarin je naam en telefoonnummer kunt laten zetten. Er zijn ook SOS polsbandjes waar je de informatie zelf op schrijft. Op deze manier ga je met een veiliger gevoel de deur uit. Als je kind onverhoopt buiten zicht raakt en misschien zelfs verdwaalt dan vergroot een polsbandje de kans op een snelle hereniging met je kind. Kleine kinderen zijn vaak erg nieuwsgierig en voordat je het weet is je zoon of dochter ineens verdwenen.

SOS armband, een bandje met naam is onmisbaar op vakantie met kinderen

SOS armbandje met naam

Veel ouders hebben dit helaas al eens meegemaakt, je bent even wanhopig, maar gaat dan zo snel mogelijk overal zoeken. Je bent je kind kwijt geraakt op het strand, in de stad, in het pretpark of waar dan ook. Met een polsbandje is dat zoeken net even wat makkelijker weet ik uit eigen ervaring als je kind verloren raakt in een mensenmassa. Dat gebeurde ons zelf ook eens, in een fractie van een seconde. Er zijn verschillende soorten polsbandjes, dus ik heb ze even op een rij gezet.

Waar kun je een SOS armband kopen?

SOS polsbandje met naam voor op vakantieEen rubberen SOS armbandje die je makkelijk kunt afspoelen als hij vies is vinden wij ideaal. Dit is onze favoriet, vooral omdat hij gewoon ontzettend slijtvast is en bovendien ook nog hip voor kinderen. Deze rubberen SOS bandje met naam is al te koop vanaf € 5,95 per stuk dus dat is niet te veel als je je bedenkt dat het gaat om de veiligheid van je kind. Er zijn bovendien verschillende maatkeuzes voor dit 06-armbandje, dus zowel baby’s als volwassenen kunnen een geschikt formaat vinden.

Wij hebben inmiddels verschillende kleuren bandjes, voor bij iedere outfit een leuk bandje. Op die manier vindt onze zoon het ook geen probleem om zo’n SOS polsbandje te dragen. Je moet er wel rekening mee houden dat bijvoorbeeld een creatieve 2-jarige die maximaal op ontdekkingstocht is redelijk makkelijk dit polsbandje zelf af kan doen. Als je kindje zich dus nog niet helemaal bewust is van het feit dat het belangrijk is om het polsbandje om te houden in het kader van veiligheid, dan zou mijn advies zijn om een van de onderstaande armbandjes te kopen. Dat geldt ook wanneer je net als wij buiten Europa gebruik maakt van een andere telefoonnummer, hoewel er natuurlijk ook oplossingen als doorschakelen zijn.

Deze SOS polsbandjes worden op maat gegraveerd en zijn BPA vrij. Wel even goed je pols opmeten voordat je besteld, want wij hadden de eerste keer wat te ruim besteld en dat was niet handig. De armbandjes zijn iets meer dan een centimeter breed en hebben een dikte van een paar milimeter, ze zijn super lichtgewicht. De maten variëren van 13 t/m 20 centimeter in omvang.

>> Klik hier voor alle beschikbare kleuren

SOS Armband, polsband in roze of blauw

SOS ICE Armband

Deze nylon polsbanden worden aanbevolen voor kinderen van 2 tot en met ongeveer 9 jaar met een polsomtrek tot ongeveer 15 cm.

Je krijgt bij één armbandje in totaal drie waterproof ID-kaartjes. waar je met een permanent marker de gegevens van je kind op kunt schrijven. Deze armbandjes zijn soepel en sterk plus makkelijk in het gebruik vanwege het klittenband. Bij dit armbandje kun je zelf de gegevens schrijven, waardoor je volgens mij wat flexibeler bent. Wij hebben buiten Europa vaak een anders tijdelijk telefoonnummer dus dat werkt in combinatie met een hip siliconenbandje net wat minder.

Deze ICE polsbandjes zijn verkrijgbaar in het roze en het blauw.

Tutu-Band polsbandjes (vanaf € 6,99 per set van 3 stuks)

Tutu polsbandjes met naamDe herbruikbare, waterproof armbandjes van Tutu zijn qua looks nagenoeg gelijk aan de Infoband. De verschillen zitten in de details en vooral in de prijs! Het materiaal is soepel, PVC vrij en non-toxic net als bij Infoband. De ruimte waarin geschreven kan worden is iets kleiner en de designs net wat anders. Verder een rond afdekplaatje in plaats van vierkant.

Ook bij de Tutu-Band geldt dat je het telefoonnummer zelf op het SOS armbandje kunt schrijven. Handig als je net als wij dus wel eens wisselt van telefoonnummer in het buitenland 😉

Infoband vakantie 06-polsbandjes

Infoband vakantie 06-polsbandjesInfoband heeft kleurrijke vakantie polsbandjes met verschillende motieven vanaf € 9,95 per stuk. Je schrijft met een gewone balpen de naam van je kind en jouw telefoonnummer op het 06-armbandje. Er is ook extra plaats voor belangrijke informatie zoals een allergie of iets wat een ander zeker moet weten over je kind. Bovendien kun je deze polsbandjes eindeloos opnieuw gebruiken en zijn ze PVC vrij, anti allergeen en non-toxic!

Ik vond het erg makkelijk dat ik het telefoonnummer zelf op het 06-armbandje van Infoband kon schrijven. Waarom dan? Tijdens verre reizen hebben wij vaak een lokaal telefoonnummer en dan kun je dus dat nummer op de Infoband schrijven ter plekke. Die mogelijkheid heb je niet bij de rubberen 06-armbandjes. Deze Infoband polsbandjes zouden wij aanbevelen tot ongeveer 6 jaar.

Icetags armbanden

Icetags 06-armbandenIcetags zijn leuke kleurrijke armbanden die aan de boven- als onderzijde gegraveerd kunnen worden. Totaal is er ruimte voor 10 regels waardoor ze ook zeer geschikt zijn om medische informatie weer te geven. De plaatjes worden met de laser gegraveerd waardoor de tekst slijtvast is. Er kan alles mee gedaan worden: zwemmen, spelen, sporten enzovoort. Wel even de Icetag afdrogen als hij nat wordt, zodat de huid en armband niet onnodig vochtig blijven. Door de leuke kleuren en prints zijn kinderen dol op de Icetag en zo wordt het dragen van een sos armband zelfs leuk!

 

Wij gebruikten het siliconen armbandje eigenlijk alleen op vakantie. Sinds onze kleine wereldreiziger alleen buiten speelt, wordt het armbandje ineens bijna dagelijks gebruikt. Ik vind het een prettig en veilig gevoel mocht er iets gebeuren, dan ben ik snel bereikbaar. – Mireille Steegmans

Bewaren

Bewaren

Bewaren