Rondreizen in Europa met kinderen, in de voetsporen van hun helden
arrow_drop_up arrow_drop_down
10 september 2016 

Rondreizen in Europa met kinderen, in de voetsporen van hun helden

Thomas de trein blijft één van de grote helden van onze kleuter en dat geldt net zo voor bijvoorbeeld Jul & Julia. Jouw kind heeft vast ook een idool op dit gebied en als het een boekenheld is dan zit je gebakken met deze bijzondere rondreizen in Europa met kinderen.

Reizen die gebaseerd zijn op kinderboeken

Wil je gaan rondreizen in Europa met kinderen? Ik vind reizen gebaseerd op kinderboeken werkelijk geweldig! Op deze manier komt een rondreis gewoon echt tot leven. Bovendien krijgt een rondreis ook wel iets magisch op het moment dat je in de voetsporen van Harry Potter in Engeland of Pippi Langkous in Zweden treedt. En dat terwijl ik niet iemand ben die de boeken van Harry Potter allemaal heeft verslonden. Avonturen beleven en de kans hebben om je zelfs een held te voelen is natuurlijk voor kinderen echt een droom die werkelijkheid wordt. Je reist met de rondreizen met boekenhelden dus naar plekken die te maken hebben met bekende kinderboeken. Mijn selectie van gave reizen in de voetsporen van boekenhelden:

Noord-Engeland en Schotland

Reizen door de magische hooglanden en de Schotse kust en door het prachtige Lake District. Een prachtige ervaring en dan ook nog in de voetsporen van Harry Potter. Vergeet trouwens ook Pieter Konijn niet. Tijdens een 17-daagse familierondreis waan je je samen met je kinderen in een andere wereld. Als je van een beetje avontuur houdt dat ben je op de goede plaats, want je kunt tijdens je rondreis kajakken, zeilen en natuurlijk een ritje maken in de Jacobite Steam Train, de enige echte Harry Potter trein waarmee de leerlingen van Zweinstein reden. Je gaat met de trein over één van de mooiste routes van Schotland, over het viaduct van Glenfinnan naar Mallaig. Verder ga je o.a. naar Alnwick Castle, The World of Beatrix Potter en het leuke Edinburgh. Je maakt een overtocht met DFDS Seaways waar je slaapt in een binnenhut. Zeker weten een avontuur voor kinderen.

Tijdens deze familierondreis slaap je in vakantieparken en stacaravans waarvan Vakantiepark Haggerston Castle in het vestingsstadje Berwick-upon-Tweed toch wel onze favoriet is. Op de voet gevolgd door Linnhe Lochside Vakantiepark aan de oever van Loch Linnhe.

>> Meer informatie en direct boeken

Jutland, Funen en Seeland

Deze familierondreis heeft de bijnaam ‘tem de draak!’ dus dat zegt misschien wel wat over de dappere Vikingen met stalen zenuwen die deze reis durven te maken. Denemarken hebben wij als heel rustig en stil ervaren, maar er is echt ontzettend veel te doen. Kopenhagen is gewoon een stad die je gezien wil hebben, vooral Tivoli, de Carlsberg Brouwerij en natuurlijk Nyhavn vonden wij erg leuk om te zien als je maar één dag hebt. Ga bij voorkeur niet in de winter, want dan is het er echt koud! Tijdens deze rondreis kunnen kinderen in ieder geval in de Oostzee en de Noordzee zwemmen. En zich natuurlijk een ridder of jonkvrouw wanen in de kastelen van Funen. Rondreizen in Europa met kinderen krijgt zo echt een andere dimensie.

Deze 8-, 11- of 12-daagse familierondreis is geïnspireerd door het boek en de verfilming van ‘Hoe tem je een draak’. Een verhaal dat gaat over een dapper Vikingjongetje dat moet bewijzen hoe dapper hij echt is. Zeker dus even deze film kijken voordat je deze reis gaat maken. Je gaat naar Denemarken met een overtocht van Puttgarden naar Rødby met Scandlines. Verder krijg je een Ribe Be Happy Pass waarmee je 20% korting krijgt op alle attracties in Ribe waaronder het Ribe VikingCenter. Overigens een enorme aanrader!

>> Meer informatie en direct boeken

Edinburgh, Loch Ness en Perthshire

Paul van Loons Dolfje Weerwolfje is de basis voor deze mooie 17-daagse familierondreis waar je misschien wel het enige échte monster van Loch Ness gaat vinden. Kastelen, Schots ontbijt, het ruige landschap van Schotland en wellicht een lekkere whisky voor de liefhebbers. Je bezoekt sowieso de stad Edinburgh. Hier zou ik Edinburgh Castle midden op Castle Rock zeker aanbevelen Zij bieden echt een leuk programma aan voor kinderen.

Verder zie je de hoogste berg van Schotland, de Ben Nevis. Als je geluk hebt kun je bij het vakantiepark waar jullie verblijven in het mooie Loch Linnhe zelfs ook nog zeehonden, otters en herten spotten. En of dat nog niet genoeg is: de reis wordt afgesloten met een overnachting in een Victoriaans kasteeltje waar heel veel te beleven is voor gezinnen. Deze plek is bekend geworden door de film Braveheart.

>> Meer informatie en direct boeken

Betaalbaar rondreizen in Europa met kinderen

Rondreizen in Europa met kinderen is fun! En weet je wat ik het meest gaaf vindt aan dit concept? Dat deze boekenhelden vakanties van PharosReizen betaalbaar zijn voor gezinnen! Dat op zich is al behoorlijk uniek. Het zijn gewoon echt leuke routes met een compleet programma plus ook nog prima accommodaties om na een dagje sightseeing en rijden lekker bij te komen.

Over de schrijver
Ik ben Mireille, oprichter en eigenaar van Kleine Wereldreiziger. En trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Wij vinden het heerlijke om met de kinderen op reis te gaan in Nederland, Europa en ook daarbuiten. We geven onze passie voor reizen als snel door aan onze oudste zoon en zo begint ook Kleine Wereldreiziger. Toen ik startte was er nog heel weinig informatie te vinden over reizen met kinderen. Dat is nu wel anders! Ik wil met mijn team aan ouders laten zien hoe leuk het is om de wereld te ontdekken met kinderen. Comfortabel reizen en een goede prijs/kwaliteit verhouding zijn daarbij belangrijk vinden wij. Fijne accommodaties, bijzondere overnachtingen en vakantiewoningen waar juist niet de grote massa naartoe gaat. Dat is wat je kunt verwachten op Kleine Wereldreiziger. Voor gezinnen die net even wat anders willen, houden van comfort en op zoek zijn naar die gezellige sfeer. Heb jij een tip? Of heb jij een fijne accommodatie voor gezinnen? Stuur een bericht naar Mireille via mireille@kleinewereldreiziger.nl.