Safaripark de Beekse Bergen wordt Little People Zoo
07 november 2015 
4 min. leestijd

Safaripark de Beekse Bergen wordt Little People Zoo

De Little People dieren komen deze maand naar Safaripark Beekse Bergen ter ere van de introductie van de nieuwe Little People collectie van Fisher Price. Een feestelijke opening was het startsein van de Little People maand bij Safaripark de Beekse Bergen. Wij waren hetzelfde weekend in Safaripark de Beekse Bergen om de nieuwe Little Peoples figuren zelf te ‘ontmoeten’ in het Safaripark.

Little People safaribus, zoek de verschillen

Speciaal deze maand rijdt de mooi bestikkerde Little People safaribus door de Beekse Bergen. Deze safaribus rijdt een iets andere route dan de ‘gewone’ safaribus en onderweg stap je ook nog uit om een aantal dieren te gaan spotten. De halte is duidelijk zichtbaar dus je kunt de Little People Safaribus niet missen. Alle kinderen krijgen een Little People boekje waarin de nieuwe collectie Little People dieren staat. Vervolgens gaat ranger Gaby met de kinderen onderzoeken welke verschillen er zijn tussen de echte dieren en de Little People dieren. Ranger Gaby doet dit echt super en weet kinderen ook echt te boeien. Ook voor ouders erg leuk bovendien, want zo hoor je weer eens wat dingen die je niet wist over bepaalde dieren en er is volop de mogelijkheid om vragen te stellen! De collectie van Little People krijgt op deze manier op een subtiele manier de aandacht. Wist je bijvoorbeeld dat een mannetjes struisvogel (van Little People) een roze snavel heeft, terwijl de snavel van een vrouwtjes struisvogel (bij de Beekse Bergen) grijs is? En heb je al eens gevoeld hoe kamelenhaar voelt? En hoe hard een hoef van een kameel is? De tour in de Little People Safaribus eindigt uiteindelijk in het Afrikadorp, waar kinderen nog even lekker kunt klimmen en klauteren.

 

Kijken in een ei
In de safaribus van de Beekse Bergen leren kinderen meer over dieren

Vooraf reserveren voor de speciale safaribus

Bij binnenkomst in het park reserveren we meteen onze plek voor de Little People Safaribus, dat kan trouwens ook vooraf via mail. We hebben geen idee wat we kunnen verwachten. De safaribus vertrekt vlakbij de ingang van het safaripark en daarom is onze tip om meteen de bus te reserveren om 10.30 uur. Waarom? Wij hadden de bus van 14.00 uur en waren toen bijna achteraan in het park en moesten dus eerst een eindje teruglopen, dat hadden we handiger kunnen plannen. De Little People safaribus is voor kinderen heel erg leuk opgezet. Als je kind net als onze kleine wereldreiziger dol is op Little People en dan verwacht allerlei Little People figuren tegen te komen dan is het wel handig om vooraf te weten dat dit niet zo is. Je ziet de Little People figuurtjes tijdens de safari in de bus op papier, dezelfde dieren zie je natuurlijk wel gewoon live. En je gaat samen op zoek naar de vergelijkingen.

Afgezien van het grote reclamebord bij de ingang van Safaripark Beekse Bergen vinden wij het niet heel duidelijk dat het Little People maand is. Er is geen extra informatie over activiteiten en dat merken we ook wel als we om 14.00 uur met de Little People safaribus mee willen. De mensen in de rij zijn op twee handen te tellen terwijl de rij ernaast voor de ‘normale’ safaribus enorm lang is.

Spelen met de nieuwe Little People collectie

Ik denk dat er bijna in ieder huishouden wel iets te vinden is van Little People. Voor ons en voor onze kleine wereldreiziger zit het thema ‘vakantie en reizen’ echt perfect verweven in de collecties van Little People. Wij hebben zelf de boot, het vliegtuig, een kasteel en de brandweerwagen en daar worden nog steeds allerlei fantastische verhalen mee nagespeeld. Ja, ook door onze kleuter, in combinatie met al zijn andere speelgoed. Ik hoop en denk dat daar door Sinterklaas nog wel minimaal één leuk dier aan wordt toegevoegd. Onze kleuter vindt het safari aspect erg leuk aan de nieuwe collectie, het doet ons direct vooral denken aan Zuid-Afrika waar een safari met kinderen echt ultiem is. Kinderen kunnen in het Safari Restaurant met Little People speelgoed spelen. Dat staat nergens aangegeven in de Beekse Bergen, dus vertel ik het je nu ;-)

Wij vinden zelf de nieuwe grote dieren erg leuk met onder andere het nijlpaard en de giraf! Ze bewegen, maken geluid en zijn groter (wel in verhouding) dan de andere dieren en Little People poppetjes die je gewend bent.

Krokodil
Angstaanjagend dichtbij deze krokodil met vlijmscherpe tanden en klauwen

Meer leuke evenementen bij Safaripark de Beekse Bergen

Safaripark de Beekse Bergen organiseert naast de Little People maand met Fisher ook allerlei andere leuke evenementen die met kinderen echt leuk zijn om te bezoeken. Je kunt in de winterperiode genieten van Africa by light waar je niet alleen het park in een hele andere sfeer ziet, maar ook lekker bij een kampvuur kunt zitten. Je kunt kijken naar Afrikaanse dans en kinderen mogen zelf djembé spelen tijdens de Djambo kindershow. En natuurlijk ben je rondom Sinterklaas en Kerstmis ook op het goede adres in het Safaripark met kinderen. Met al deze evenementen is een jaarabonnement voor de Beekse Bergen wel aan te raden, dat haal je er dan zeker ook wel uit als je een grote dierenfan bent!

De afstanden in Safaripark Beekse Bergen zijn vrij groot, omdat de dieren ieder een grote leefruimte hebben en dat is natuurlijk alleen maar positief. Realiseer je wel dat het dan handig kan zijn om een buggy mee te nemen, zodat je kind onderweg even uit kan rusten. In het park zijn veel speelmogelijkheden voor kinderen en dat is ook echt fijn voor de afwisseling.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Fisher Price en Safaripark Beekse Bergen. Wij delen echter altijd onze eerlijke mening en ervaringen zoals je van ons gewend bent.

Over de schrijver
Ik ben Mireille, eigenares van Kleine Wereldreiziger en trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Met ons gezin ontdekken wij graag de wereld. Ver weg, maar zéker ook heel dicht bij huis! Wij vinden het belangrijk dat een vakantie, uitje of weekendje weg een ervaring is waar nog lang over wordt gepraat. Daar horen voor ons van die fijne adressen bij om comfortabel te overnachten in combinatie met slow travel.
Kleine Wereldreiziger PLUS

Heb je vragen over deze bestemming?

Word lid van Kleine Wereldreiziger PLUS en gooi ze in de groep!


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen aan andere ouders en ons team

✅ Korting bij onze partners

✅ Extra downloads en moodboards met extra tips

Kleine Wereldreiziger PLUS

Heb je vragen over deze bestemming?

Word lid van Kleine Wereldreiziger PLUS en gooi ze in de groep!


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen aan andere ouders en ons team

✅ Korting bij onze partners

✅ Extra downloads en moodboards met extra tips

arrow_drop_up arrow_drop_down