Collaborate?

We promote destinations & brands among Dutch and Belgian families who love to travel

Kleine Wereldreiziger was founded in 2012 as one of the first family travel blogs in the Netherlands. Mireille Steegmans - still the owner - started blogging in 2004 during her studies. She has a bachelor's degree in communication and she is an author and online marketeer since 2008. Mireille and her family discover the world: far away and close to home.

Team Kleine Wereldreiziger encourages parents with children up to the age of 14 to explore the world together.

Logo Kleine Wereldreiziger

Website

Family Travel Blog

Logo Kleine Wereldreiziger PLUS

Community

Kleine Wereldreiziger PLUS

Kleine Wereldreiziger PLUS

Travel e-guides

E-books + app

Interested in collaborating?

Wie zijn wij en waar staan wij voor? (NL)

Nederlands reisblog voor gezinnen

Slow travel & familylife

Positieve vibes horen bij ons. Gijs en ik zijn allebei coaches en mede daardoor kijken we altijd naar mogelijkheden en gaan we uit van het positieve. Dit zien we terug bij onze boys die behoorlijk oplossingsgericht en self supporting zijn. Zo tof! Wij willen graag van iedere dag de beste maken, slow traveling is voor ons key daarbij. Dus niet langs alle highlights racen, maar écht genieten met ons gezin van kleine dingen.

Tuk tuk rijden met kinderen

Natuur & sustainability

100% duurzaam reizen is nog een utopie, maar slimme keuzes maken en zoveel mogelijk daarin doen om een fijne wereld voor onze (klein)kinderen achter te laten dat kan zeker wel. Kiezen voor een elektrische tuk-tuk of eens vaker de trein pakken en natuurlijk gewoon zelf lekker actief zijn door middel van wandelen of fietsen. Wij supporten graag groene initiatieven en minder plastic. Het gebruik van bamboe rietjes, bamboe tandenborstels en niet meer vliegen voor korte trips? 100 punten! Natuurlijk zijn wij niet heilig, maar met  nog maar één kleine vuilniszak restafval in de week met ons hele gezin hebben we een eerste mooie stap gemaakt.

Kamperen in Nederland met peuter

Food 

Wat voor ons een rondreis, vakantie, weekendje weg of dagje uit compleet maakt is lekker eten. Ons hele gezin bestaat uit lekkerbekjes. Dhal curry uit Sri Lanka, bonenschotel uit Mexico, spaghetti carbonara zoals de Italianen hem het liefst hebben en een lekkere stoofpot: wij worden er blij van! Onze reizen hebben er waarschijnlijk wel wat mee te maken dat onze kinderen bijna alles wel lusten.

Nederlands reisblog voor gezinnen

Meet the locals 

Wij zijn best wel een avontuurlijk en actief gezin. Natuurlijk zitten wij ook wel samen lekker met een goede Netflix serie op de bank. Maar in onze vrije tijd zijn we meestal op pad en in contact zijn met andere mensen vinden we fantastisch! Een visje van de BBQ met de eigenaar van onze Portugese casa, te gast zijn op een bruiloft in China, Thailand en Wales bij mensen die we net kennen, op bezoek gaan in de Ardennen bij een gezin dat we hebben ontmoet in Lissabon, logees uit Japan die onverwacht een week blijven logeren. Dat is waar wij ontzettend van kunnen genieten. Dat zijn wij!

Chillen bij de tent

Glamping & genieten

Wij zijn wij buitenmensen. Dol op genieten én houden we van lekker eten. Wij hebben dankzij de coronacrisis de knoop doorgehakt en een tent met kachel gekocht. We houden van comfort en glamping vonden we al fantastisch. Daarom gaan we nu regelmatig wat dagen weg in eigen land met onze glamping uitrusting. Lekker in de natuur, kleine (natuur)campings, geen drukte om ons heen, samen lekker koken en vooral niets hoeven of moeten. Op bijzondere plekken komen, weg van de massa: dat is voor ons het ultieme avontuur en dat kan op allerlei manieren. Luxe en eenvoud gecombineerd!

Blogs over reizen met kinderen

De wereld ontdekken met ons gezin, we love it!

Onze kinderen laten kennismaken met de wereld en genieten met ons gezin. Andere landen, gebruiken en gewoonten ontdekken en deze respecteren. Dat is onze missie als gezin! We inspireren graag andere gezinnen om hetzelfde te doen.