Samenwerken?

Wij promoten merken en bestemmingen bij reislustige Nederlandse gezinnen

slow travel & familylife

samen genieten, niet alleen langs highlights hollen

natuur & sustainability

genieten met respect voor onze wereld

food & meet the locals 

leren van andere culturen en gebruiken

Dit is Kleine Wereldreiziger

Logo Kleine Wereldreiziger

Kleine Wereldreiziger

De website van Kleine Wereldreiziger werd in 2012 opgericht door Mireille Steegmans. Zij is met haar gezin inclusief twee jongens (2012 & 2018) het gezicht van de site en ze heeft inmiddels een blogteam om zich heen heeft verzameld met voornamelijk moeders die allemaal een enorme passie hebben voor... juist ja: op vakantie gaan met hun kroost en hubby! We laten ouders door middel van onze blogs, foto's en socialmediakanalen  zien dat het geweldig is om als gezin de wereld te verkennen. Wij willen ouders meenemen in onze beleefwereld en ze laten zien hoe rijk je bent als je qualitytime met je kinderen kan doorbrengen. Ver weg en zeker ook dicht bij huis is zoveel te beleven! Onze focus ligt op slow traveling, actief zijn in de natuur en in contact komen met andere gewoonten en gebruiken. De vele persoonlijke vragen die we kregen hebben geleid tot een nieuw product: PLUS.
Logo Kleine Wereldreiziger PLUS

Kleine Wereldreiziger PLUS

Kleine Wereldreiziger PLUS is onze eigen ledenomgeving met inmiddels bijna 5.000 gebruikers en werd in januari 2021 gelanceerd. Juist, midden in de tweede corona lockdown. PLUS gaat verder waar onze website stopt. Het is een besloten omgeving waarin we ouders met elkaar willen verbinden, los van social media en algoritmes. Wij hebben één op één interactie met onze leden, allemaal reislustige ouders. Zijn hebben als lid de mogelijkheid om (ons) vragen te stellen over hun volgende vakantie, weekendje weg of uitje. Op deze manier kunnen wij écht het verschil maken en onze persoonlijke tips toespitsen op de wensen van andere ouders. Bovendien profiteren onze leden van extra's zoals korting bij onze partners, e-books, moodboards en andere PLUS-informatie. Wekelijks wordt er nieuwe content toegevoegd en  wij zelf dagelijks aanwezig in onze eigen ledenomgeving.

Download mediakit in PDF

null

Wie zijn wij en waar staan wij voor?

Nederlands reisblog voor gezinnen

Slow travel & familylife

Positieve vibes horen bij ons. Gijs en ik zijn allebei coaches en mede daardoor kijken we altijd naar mogelijkheden in plaats van bij de pakken neer te gaan zitten. Dit zien we terug bij onze boys die behoorlijk oplossingsgericht en self supporting zijn. Zo tof! Wij willen graag van iedere dag de beste maken, slow traveling is voor ons key daarbij. Dus niet continu van highlight naar highlight racen, maar echt genieten met ons gezin van kleine dingen.

null

Tuk tuk rijden met kinderen

Natuur & sustainability

100% duurzaam reizen is nog een utopie, maar slimme keuzes maken en zoveel mogelijk daarin doen om een fijne wereld voor onze (klein)kinderen achter te laten dat kan zeker wel. Kiezen voor een elektrische tuk-tuk of eens vaker de trein pakken helpt al heel veel. En natuurlijk gewoon zelf lekker actief zijn door middel van wandelen of fietsen. Wij supporten graag groene initiatieven en minder plastic. Het gebruik van bamboe rietjes, bamboe tandenborstels en niet meer vliegen voor korte trips? 100 punten! Natuurlijk zijn wij niet heilig, maar met nog maar één kleine vuilniszak restafval in de week met ons hele gezin hebben we een eerste mooie stap gemaakt.

null

Kamperen in Nederland met peuter

Food 

Wat voor ons een rondreis, vakantie, weekendje weg of dagje uit compleet maakt is lekker eten. Ons hele gezin bestaat uit lekkerbekjes. Dhal curry uit Sri Lanka, bonenschotel uit Mexico, spaghetti carbonara zoals de Italianen hem het liefst hebben en een lekkere stoofpot: wij worden er blij van! Onze reizen hebben er waarschijnlijk wel wat mee te maken dat onze kinderen bijna alles wel lusten.

null

Nederlands reisblog voor gezinnen

Meet the locals 

Wij zijn best wel een avontuurlijk en actief gezin. Natuurlijk zitten wij ook wel samen lekker met een goede Netflix serie op de bank. Maar in onze vrije tijd zijn we meestal op pad en in contact zijn met andere mensen vinden we fantastisch! Een visje van de BBQ met de eigenaar van onze Portugese casa, te gast zijn op een bruiloft in China, Thailand en Wales bij mensen die we net kennen, op bezoek gaan in de Ardennen bij een gezin dat we hebben ontmoet in Lissabon, logees uit Japan die onverwacht een week blijven logeren. Dat is waar wij ontzettend van kunnen genieten. Dat zijn wij!

null

Chillen bij de tent

Glamping & genieten

Wij zijn wij buitenmensen. Dol op genieten én houden we van lekker eten. Wij hebben dankzij de coronacrisis de knoop doorgehakt en een tent met kachel gekocht. We houden van comfort en glamping vonden we al fantastisch. Daarom gaan we nu regelmatig wat dagen weg in eigen land met onze glamping uitrusting. Lekker in de natuur, kleine (natuur)campings, geen drukte om ons heen, samen lekker koken en vooral niets hoeven of moeten. Op bijzondere plekken komen, weg van de massa: dat is voor ons het ultieme avontuur en dat kan op allerlei manieren. Luxe en eenvoud gecombineerd!

Blogs over reizen met kinderen

De wereld ontdekken met ons gezin, we love it!

Onze kinderen laten kennismaken met de wereld en genieten met ons gezin. Andere landen, gebruiken en gewoonten ontdekken en deze respecteren. Dat is onze missie als gezin! We inspireren graag andere gezinnen om hetzelfde te doen.

WHAT'S IN IT FOR YOU?
Ons doel is om win-winrelaties te creëren. Simple as that! We bieden meerdere manieren om het waardevolle publiek van bereisde gezinnen te bereiken die op zoek zijn naar reisinspiratie en bestemmingsinformatie. Wij zijn zeer sterk in SEO en bereiken een groot publiek van ouders in Nederland en België die oprecht geïnteresseerd zijn in ons persoonlijk reisadvies. Onze lezers hebben interesse in onze persoonlijke ervaringen uit de eerste hand, waarderen ons en boeken hun reizen op basis van de aanbevelingen in onze blogs. Wij werken direct samen met kleine (lokale) reisorganisaties. Wil je liever georganiseerd reizen in plaats van alles zelf regelen? Dan kunnen we je daarin dus de weg wijzen. Kleinschalig, korte lijntjes en eerlijke informatie. Dat is waar wij voor staan.

Samenwerkingen Kleine Wereldreiziger

Facts & figures

Kleine Wereldreiziger heeft een groeiende groep met hoger opgeleide, bovenmodaal verdienende ouders. 73,8% van onze bezoekers is vrouw. Onze lezersgroep heeft een passie voor reizen, het buitenleven, eten, duurzaamheid, sport en natuurlijk het gezin. Ze zijn gemiddeld tussen de 30 en 45 jaar oud. Wij hebben Nederlandstalige bezoekers uit Nederland (75%) en België (14%). Kleine Wereldreiziger heeft:

  • 30k+ unieke bezoekers per maand
  • 11k+ volgers op Instagram
  • 8K+ likes op Facebook en 9k+ volgers
  • Wekelijks bereik van 75k+ mensen op Facebook
  • 5k gebruikers in onze eigen ledenomgeving Kleine Wereldreiziger PLUS (link)
  • 50k+ maandelijkse impressies via Pinterest
  • 20k+ nieuwsbrieflezers


De kracht van Facebook

Onze doelgroep is zeer actief op Facebook en dat zijn wij ook! Wij zijn niet de partij met de meeste volgers, wel de partij met de meest actieve volgers als we het vergelijken met onze directe concullega's. Daar ligt dan ook onze focus. Bereik en hoge bezoekersgetallen zijn fijn, maar als mensen geen commitment met je hebben dan is dat in onze ogen zonde. 

null

null


null

Team Kleine Wereldreiziger

Kleine Wereldreiziger heeft een team van gastbloggers. Dit zijn allemaal moeders met kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. We schrijven over musea, bijzondere accommodaties, uitjes/activiteiten, natuur, roadtrips, restaurants, gewoonten en gebruiken. Wij geloven in langdurige samenwerkingen en zijn geïnteresseerd in de doelen van onze partners. Wij geloven namelijk dat een langdurige samenwerking gebaseerd op doelen de beste promotie biedt.

Neem voor de mogelijkheden voor een samenwerking, tarieven en andere mogelijkheden contact op met mireille@kleinewereldreiziger.nl.

De wereld door de ogen van...

Wij weten uit eigen ervaring dat reizen met een kind superleuk is! We reizen al meer dan 20 jaar, maar we beleven de wereld als ouders nu echt anders dan toen we nog met z'n tweetjes gingen backpacken. We nemen veel meer de tijd om stil te staan bij wat we allemaal zien en beleven. Reizen hoeft niet per definitie naar een ver oord en kan juist ook dicht bij huis. Ons reistempo ligt veel lager en dat vinden we heerlijk.
E-book leuke uitjes in Nederland met kinderen

Kleine Wereldreiziger is er voor reislustige ouders

Download onze Nederland special en maak kennis met ons. En dan heb je meteen een beeld van wat we allemaal nog meer te bieden hebben over de Nederlandse grenzen!


50.000+ andere ouders gingen je al voor