arrow_drop_up arrow_drop_down
Slapen in yurts in avontuurlijk Kirgizië met je gezin
1 augustus 2020 

Slapen in yurts in avontuurlijk Kirgizië met je gezin

Kirgizië is een fantastisch avontuur voor gezinnen die willen kennismaken met de gastvrijheid en de cultuur van een totaal andere wereld.
Slapen in yurts, kennismaken met de gewoonten en gebruiken van de lokale Nomanden bevolking, paardrijden door prachtige landschappen met geweldige vergezichten. Het zijn maar enkele highlights als je de natuur van Kirgizië gaat ontdekken met je kinderen. Urs, Sonja en hun kinderen Lukas (13) en Lena (10) uit Zwitserland gingen naar Kirgizië met het gezin en ze delen graag hun ervaringen met je.

Op avontuur in Kirgizië met je gezin

Dit leuke Zwitserse gezin kan ik zeker wel reken tot de categorie ‘doorgewinterde reiziger. Europa, Australië, een deel van Azië en Midden-Amerika, het zijn allemaal geen onbekende werelddelen voor dit gezin dat over het algemeen kiest voor het zelf regelen van hun gezinsreizen. Ze houden ervan om rond te reizen en niet continu op één plek te verblijven, het genieten met de kinderen en samen tijd doorbrengen staat voorop voor Sonja en Urs. Toen de kinderen klein waren, lette dit gezin erop dat zij konden spelen en dat er dus speeltuintjes ter beschikking waren bij de accommodaties. Nu de kinderen ouder worden is een goede mix van activiteiten die iedereen leuk vindt het meest belangrijk. Slow travel vindt dit gezin heel erg belangrijk.

Rondreis Kirgizië met kinderen

Waarom zou je voor Kirgizië moeten kiezen?

Drie jaar geleden werkt Sonja aan een werkopdracht met Kirgizië als case study. Bij het onderzoeken van de basis voor de case study komt ze in contact met een reisorganisatie die, samen met de lokale bevolking, het initiatief neemt om het toerisme in Kirgizië op de kaart te zetten. Dezelfde partner waarmee wij lokaal samenwerken. Ze kijkt naar hun rondreizen en is direct enthousiast over de aanpak en manier van reizen. Als de kinderen oud genoeg zijn, besluit het gezin na onderling overleg om naar Kirgizië te gaan met deze reisorganisatie. De adembenemende landschappen, uitgestrektheid en leegte van de landschappen in Kirgizië spreken hen enorm aan. Dat is waarom je naar dit prachtige land wilt reizen.

Reizen in Kirgizië met kinderen

Wat is je beste advies over Kirgizië voor andere gezinnen?

Het gezin heeft tijdens de rondreis door Kirgizië een eigen chauffeur en gids, lekker comfortabel rondreizen dus met kinderen. Alles is geregeld, het is de eerste keer dat het gezin op het vliegveld wordt opgehaald voor de start van hun rondreis. Ze slapen in yurts en genieten van de grote verscheidenheid aan landschappen. Zwemmen in een meer, wandelen door prachtige kloven en paardrijden in de vallei. Het kan allemaal in Kirgizië met je gezin. Het land is ontzettend divers. Het advies van dit gezin is dan ook om de tijd te nemen en te genieten op de plekken waar je komt. Slow traveling dus in plaats van steeds onderweg te zijn naar de volgende highlight.

Reizen in Kirgizië met kinderen

Wat is een must wanneer je voor Kirgizië met je gezin kiest?

Je moet van de natuur houden als je naar Kirgizië gaat met je kinderen, omdat er vanwege de geschiedenis van het land bijvoorbeeld niet veel oude steden of culturele bezienswaardigheden te zien zijn. Als je graag actief bent met je gezin en buiten zijn echt een feestje is voor je kinderen dan is Kirgizië echt een fantastische bestemming. Wat je zeker niet mag overslaan tijdens je gezinsreis:

  • Slapen in yurts en spelen met de lokale kinderen
  • Lokaal eten en kennismaken met andere gewoonten
  • Wandelen in de prachtige natuur en voor de liefhebbers is paardrijden ook fantastisch.

Kirgizië met kinderen

De yurts waarin je tijdens een rondreis slaapt met je gezin zijn over het algemeen ruim en zeker gezellig en kleurrijk ingericht. Kirgizië en haar mensen zijn fantastisch om kennis mee te maken. De prachtige natuur, interessante geschiedenis en een fascinerende mix van culturen maken het land een aanrader om te gaan ontdekken voor gezinnen. Handig is wel als je ruimdenkend bent en interesse hebt in het leren over andere manieren van leven, je stapt toch echt een andere wereld in. Je belevenis is pas echt optimaal als je respect toont voor de vriendelijke bevolking, dan kom je écht in contact met ze.

Over de schrijver
Ik ben Mireille, eigenares van Kleine Wereldreiziger en trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Met ons gezin ontdekken wij graag de wereld. Ver weg, maar zéker ook heel dicht bij huis! Wij vinden het belangrijk dat een vakantie, uitje of weekendje weg een ervaring is waar nog lang over wordt gepraat. Daar horen voor ons van die fijne adressen bij om comfortabel te overnachten in combinatie met slow travel.
Kleine Wereldreiziger PLUS

Nog vragen over deze bestemming?

Ontdek dan nu Kleine Wereldreiziger PLUS met veel extra's! 


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen

✅ Korting bij partners, extra downloads en moodboards

✅ Toegang tot onze besloten omgeving, los van social media

Kleine Wereldreiziger PLUS

Meer tips over deze bestemming?

Ontdek dan nu Kleine Wereldreiziger PLUS met veel extra's! 


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen

✅ Korting bij partners, extra downloads en moodboards

✅ Toegang tot onze besloten omgeving, los van social media

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.