Snorkelen en duiken in Zuid Thailand
21 maart 2016 
1 min. leestijd

Snorkelen en duiken in Zuid Thailand

Met je tieners in Thailand op vakantie en op zoek naar avontuur en een actieve en onvergetelijke belevenis: ga snorkelen en duiken tijdens een boottrip naar de Similan Eilanden!

In Thailand is het water helder en lekker warm, dus ideaal om met je tieners te gaan snorkelen of duiken. Het is ook geweldig om een boottrip te boeken en om meerdere dagen te gaan varen, snorkelen en/of duiken en genieten van al het moois dat je onderweg ziet. Een betrouwbare en goede organisatie is Similan Dive Center. Zij brengen je naar unieke plaatsen zoals de Similan Islands, Koh Bon, Koh Tachai en Richelieu Rock.

Met meer dan 10 jaar ervaring is Similan Dive Center absoluut een van de top duikcentrums in het mooie Khao Lak. Het vriendelijke personeel en de eigenaar zorgen ervoor dat jullie vakantie in Thailand memorabel wordt. Er worden wekelijks meerdere ‘liveaboards’ en ‘dagtrips’ georganiseerd naar de Similan Islands, zowel voor snorkelen als duiken. De Similan Eilanden staan wereldwijd in de top 10 van mooiste duikplekken; een must do dus. Je kunt gemakkelijk online boeken bij Similan Dive Center en krijgt snel reactie (in het Nederlands) terug van de eigenaar zelf. Er zijn vele mogelijkheden en er wordt met je meegedacht. Boek bijvoorbeeld een snorkeltour naar de Similan Eilanden of overnacht in een bungalow of tent op het eiland. De crew van Similan Dive Center is gespecialiseerd in tours voor kinderen, families en beginners met snorkelen. Jullie zullen genieten van helder blauwe wateren, wit zand, koraalriffen, tropische vissen en soms zijn er ook dolfijnen.

Similan Dive Center houdt voor langere trips aan boord een minimale leeftijd aan van 10 jaar. De reden hiervoor is dat de Similan Eilanden 65 kilometer uit de kust liggen en er dus geen medische faciliteiten zijn. Mocht er ’s nachts iets gebeuren dan is het niet mogelijk om terug te keren naar het vaste land dus dat is onverantwoord met jonge kinderen. Voor dagtrips naar de Similan Eilanden wordt een minimumleeftijd van 6 jaar gehanteerd. Kinderen zijn vaak sneller zeeziek dan volwassenen en drogen daarbij dan sneller uit. Je wilt je dagje op de boot niet laten eindigen in het ziekenhuis als je kind uitdrogingsverschijnselen heeft.

OVERNACHTEN MET KIDS

BANGKOK

CHIANG MAI