arrow_drop_up arrow_drop_down
Solimar Restaurant aan de Costa Brava
13 augustus 2015 

Solimar Restaurant aan de Costa Brava

Als je kinderen geen lekkerbekken zijn zul je eerder een pizza gaan eten dan een visrestaurant binnen stappen. Maak echter ėėn uitzondering: ga naar Solimar restaurant.

Eten bij Solimar Restaurant is een feestje

Aan de Costa Brava in Spanje kun je overal eten. Op veel plaatsen is de kwaliteit van het eten goed, maar ook in Spanje geldt: het ene restaurant is wel beter dan het andere. Visrestaurant Solimar ligt aan zee in het plaatsje Begur en serveert gerechten om je vingers bij af te likken. Dat is onze mening althans nadat we hier twee keer zijn geweest en kennis hebben gemaakt met diverse voor-, hoofd- en nagerechten. Restaurant Solimar is gespecialiseerd in vis, maar ze serveren ook heerlijke andere gerechten die wat meer kidsproof zijn: canneloni en spaghetti bijvoorbeeld. Ook deze gerechten zijn heerlijk. Onze kleine dreumes likt zijn vingers af bij de wat meer exclusievere gerechten. Onze tip is daarom: laat je kind zelf kiezen!

18.000 keer Spaanse paella

Wij genieten van de heerlijke Spaanse paella voor twee personen. Een heerlijk stuk kreeft, diverse schelpdieren en garnalen ontbreken natuurlijk niet in dit typisch Spaanse gerecht. Een avond eerder eten we een heerlijke grote zalm en inktvis en we sluiten af met een typisch Spaans gerecht uit de streek: Crema Catalana. Na het eten praten we met David, ėėn van de eigenaren van Restaurant Solimar. Hij vertelt ons dat er jaarlijks 18.000 paellas over de toonbank gaan. Inclusief de ‘take aways' Zijn broer Chavy staat in de keuken en samen zijn zij de vierde generatie die dit restaurant runt. De vijfde generatie wordt overigens ook al langzaam bekend gemaakt met het vak. Op een topdag staat er meer dan 20 man personeel in het restaurant en serveren ze meer dan 600 couverts. Ongelooflijk!

Uitzicht op zee

Restaurant Solimar is geopend van april tot en met oktober en iedere local kent dit geweldige restaurant dat zeven maanden per jaar de lekkerste gerechten serveert. Het uitzicht vanaf het buitenterras is prachtig. Je ziet de zee en de rotsen. Kinderen kunnen dus heerlijk spelen hier als ze moeten wachten op het eten. Het restaurant is de hele dag geopend, dus je kunt ook tijdens de lunch eten bij Solimar in Begur.

Het restaurant zit vol met kinderen op de avonden dat wij hier zijn. Het is mooi om te zien hoe een Spaans gezin met drie meisjes geniet van al het lekkers op tafel. Het lijkt wel of eten hier meer gewaardeerd wordt dan bij ons. Na het desert tafelen papa en mama nog even na met een nieuwe fles wijn en de kinderen vallen letterlijk tijdens het kleuren in slaap op tafel. The Spanish way of life; briljant!

Wij garanderen dat je geen spijt zult hebben van een bezoek aan Solimar!

Over de schrijver
Ik ben Mireille, eigenares van Kleine Wereldreiziger en trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Met ons gezin ontdekken wij graag de wereld. Ver weg, maar zéker ook heel dicht bij huis! Wij vinden het belangrijk dat een vakantie, uitje of weekendje weg een ervaring is waar nog lang over wordt gepraat. Daar horen voor ons van die fijne adressen bij om comfortabel te overnachten in combinatie met slow travel.

GRATIS special met coronaproof uitjes per provincie

  • Door ons persoonlijk getest
  • Inclusief startpunten & coördinaten

2.500 ouders gingen je al voor

50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we hem naartoe sturen?
Ja, stuur me die special!
Download coronaproof activiteiten

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.