arrow_drop_up arrow_drop_down
Spanje met kinderen

Spanje met kinderen, zon, zee, strand en meer!

Gezinsvakantie naar Spanje

Spanje met kinderen is een geweldige keuze, eigenlijk voor alle leeftijden. Je baby, peuter of kleuter zal als het aan de Spanjaarden ligt al snel het middelpunt van de belangstelling staan. Spanjaarden zijn dol op kinderen! Spanje heeft gezellige haciënda's om te slapen, fijne glamping plekken, vakantiehuizen met zwembad en heel veel andere kindvriendelijke accommodaties. 


Er zijn verschillende redenen waarom Spanje met kinderen al jaren populair is en dat heeft niet alleen met de zon en de zee te maken. Veel gezinnen gaan voor zon, zee en strand bij Spanje, maar in de binnenlanden ook prachtige bergen. Het noorden is bij veel mensen bekend en de Spaanse Pyreneeën zijn ook echt de moeite waard om te ontdekken. Ook Andalusië in het van Spanje is prachtig met haar Moorse invloeden. Je hebt daardoor echt soms het idee dat je in Marokko bent. Natuurlijk heeft Spanje  ook voldoende te bieden op het gebied van pretparken.


TIP! In Spanje geldt vaak korting voor kinderen in treinen net als georganiseerde tours, boottochten en andere toeristische attracties. Laat je van tevoren dus goed informeren en betaal niet te veel voor je kinderen.

Spanje met kinderen, de Pyrenee├źn in het noorden

Spanje met kinderen? Si si!

Je zult alleen wel even moet wennen en soms moeten afwijken van het normale ritme wat je kinderen in Nederland gewend zijn. Ook kleine kinderen blijven in Spanje laat op. Vooral in de zomer zie je 's avonds nog veel kinderen tot laat buitenspelen. Als je uit eten wilt gaan dan kan dat doorgaans niet op de in Nederland gebruikelijke tijden, tenzij je aan één van de Costa's zit. Daar is vaak de hele dag door wel eten te krijgen in de restaurants en all inclusive hotels passen hun tijden vaak aan aan de wensen van hun gasten. Veel hotels en resorts bieden een kids club, oppas, sportfaciliteiten en entertainment.

Vakantie in Spanje met een baby

Spanje is 100% familyproof

De voorzieningen zijn in heel Spanje goed voor families en het land is veilig. Of je nu in de grote steden bent of in kleine dorpen, overal zie je hoe sociaal de Spanjaarden zijn en dat merk je ook direct als je naar een park, museum, hotel of restaurant gaat. Spaanse kinderen worden opgevoed in het restaurant wordt er wel eens gezegd en dat klopt wel. Kinderen zijn er tot 's avonds laat altijd bij in Spanje en de Spanjaarden houden ervan op veel buitenshuis te zijn.

Mallorca met een peuter

Mallorca met een peuter

Mallorca is bij gezinnen populair als zonbestemming, maar als je het massatoerisme vermijd dan is er nog zoveel meer. Maak  kennis met de onderwaterwereld op een starfish boot, ontdek de Caraïben van Mallorca, geniet op lege strandjes, wandel door grotten en ontdek natuurlijk ook de vele speeltuintjes van het eiland. Een must met kinderen natuurlijk om even wat energie kwijt te raken na alle opgedane indrukken.

Barcelona met kinderen

Spanje=genieten met  kleine kinderen

Het is heel normaal dat de kinderen buitenspelen in Spanje terwijl de ouders eten of wat drinken op het terras. Spaanse kinderen spelen vaak tot na tien of elf uur 's avond buiten en je kinderen zullen zich hier zonder problemen op aanpassen. Het is normaal dat families met hun kinderen aan tafel zitten, het is zelfs normaal in Spanje als je vier generaties van één familie aan tafel ziet zitten. Tapas eten in een bar met de hele familie, genieten.

Spanje met een baby, handig tips voor ouders

Maak je in Spanje geen zorgen om babykleding. Een aantal extra rompers of kinderkleding is te koop bij de Spaanse Prénatal en bij Chicco. Dit zijn de twee marktleiders in Spanje op het gebied van baby- en kinderproducten. De lokale 'El Corte Inglés department store' is ook een bezoekje waard. Spaanse restaurants hebben vaak geen kinderstoeltje, speciale kindermenu's of voorzieningen om een kind te verschonen. In de meeste bars vinden ze het geen probleem om een fles melk voor een baby op te warmen. De toeristische resorts en hotels aan de kust en op eilanden hebben uiteraard wel alle voorzieningen voor kinderen. In de grote winkelcentra zijn er gewoon voorzieningen om kinderen te verschonen en natuurlijk zijn de meeste ouders al creatief in het vinden van een geschikte plek om een luier te verschonen. Laat je niet tegenhouden hierdoor en bedenk je dat de Spanjaarden zelf het ook prima redden zonder al deze uitgebreide voorzieningen die we in Nederland vaak wel gewend zijn.


Babyproducten voor de allerkleinsten

Babyhapjes, luiers, melk voor baby's en andere standaard babyproducten zijn in Spanje in de supermarkt en bij de drogisterij gewoon te koop. De keuze kan wel meer beperkt zijn dan in Nederland. Biologische babyproducten zijn er bijvoorbeeld veel minder te koop dan in Nederland. Grote supermarkten hebben wel biologische producten voor kinderen, maar het assortiment is beperkt. De meeste Spaanse babyhapjes bevatten kleine hoeveelheden suiker en zout. Verse melk ik ook niet overal verkrijgbaar en als je iets specifieks nodig hebt voor je baby of kindje, dan is het aan te raden om de producten zelf mee te nemen van thuis of om bij de product te controleren of zij het product ook in Spanje verkopen. Let op dat er bij de vliegmaatschappijen restricties gelden voor het meenemen van vloeistoffen in de handbagage. Aan boord is het wel altijd mogelijk om wat te drinken te vragen voor je kind.

Mireille Steegmans

Spanje met kinderen is bij veel gezinnen alleen maar zon, zee en strand. Terwijl er nog zoveel meer te ontdekken is! Wij waren verrast door de Spaanse Pyreneeën en ook door het prachtige Andalusië in Zuid-Spanje.

- Mireille Steegmans (Founder Kleine Wereldreiziger)

Spaanse steden met kinderen

Spaanse steden en pretparken

De twee beste steden om kinderen mee naartoe te nemen zijn Barcelona en Madrid. In deze Spaanse steden zijn veel kindvriendelijke attracties en de entree voor kinderen is vaak gratis voor kinderen onder vier of zelfs onder zeven jaar. Natuurlijk heeft Spanje ook verschillende pretparken speciaal voor kinderen, dus je kunt kiezen en je programma perfect aansluiten op jullie behoeften. Aan de Spaanse kust zitten ook veel populaire waterparken. Korting voor kinderen geldt vaak ook voor treinen, georganiseerde tours, boottochten en andere toeristische attracties. Laat je van tevoren dus goed informeren en betaal niet te veel voor je kinderen.

Accommodatie met kinderen in Spanje

Spanje voor gezinnen, accommodatie en rondreizen

Het vinden van een leuk appartement, kindvriendelijk hotel, mooie camping of pension met drie of vier bedden is normaal gesproken gemakkelijk in Spanje met kinderen. Bedenk wel dat budget-accommodaties vaak op de bovenste verdieping liggen en dat er meestal geen lift is. Als je een kinderwagen bij hebt, is dat dus niet praktisch. In de wintertijd is er vaak geen centrale verwarming, dus controleer dit goed als je met je kinderen een goedkope accommodatie boekt. Sommige faciliteiten zijn zeker niet vanzelfsprekend, zelfs niet in  hotels. Dus vraag altijd na of voor jou belangrijke faciliteiten daadwerkelijk aanwezig zijn.

Vliegen met kinderen, handige tips

Door veel ouders wordt reizen naar de vakantiebestemming als lastig ervaren. Kinderen in de auto die zeuren of kinderen die het hele vliegtuig bij elkaar schreeuwen zijn verhalen die je vaak hoort. Maar met een beetje voorbereiding en de juiste spullen voor onderweg is het volgens hen prima te doen! Zorg voor zoethoudertjes in de vorm van spelletjes, knutselen en ander vermaak. Neem eten mee waar je kinderen vrolijk van worden, een zak krentenbollen doet het hier altijd goed. En geef je kinderen voor het opstijgen en landen een lolly. Dan zijn ze meteen even zoet en hebben ze vaak ook geen last van de oren. Voor de allerkleinsten is de Jetkids Bedbox een uitkomst, zodat er onderweg geslapen kan worden.

Feestdagen in Spanje met kinderen

Feestdagen in Spanje

In Spanje zijn in jaarlijks 14 feestdagen, waarvan er 8 zijn die in heel Spanje gevierd worden. Handig om rekening mee te houden tijdens het plannen van je reis, omdat winkels gesloten kunnen zijn of omdat er juist een feest is rondom een speciale dag. De feestdagen in Spanje zijn:

  • Nieuwjaar / Año Nuevo (1 januari)
  • Driekoningen / Epifanía del Señor (januari)
  • Goede Vrijdag / Viernes Santo (april)
  • Dag van de arbeid / Día del Trabajador (1 mei)
  • Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart / Asunción de la Virgen (augustus)
  • Día de Hispanidad / Fiesta Nacional de España (oktober)
  • Onbevlekte Ontvangenis van Maria / Inmaculada Concepción (december)
  • Kerstmis / Navidad (december)

Naast deze feestdagen zijn er nog 4 flexibele feestdagen die kunnen wisselen per regio. Dit zijn  o.a. Witte Donderdag (Jueves Santo), Paasmaandag (Lunes Pascua), Allerheiligen (Todos los Santos) en Dag van de Grondwet (Día de la Constituci). En dan zijn er als laatste nog regionale feestdagen, zoals de dag van Andalusie en Catalonië.

nullAppartement

Village Club Fuerteventura

Fuerteventura, Spanje

null

Vakantiehuis / Appartement

Finca las Nuevas

Zuid-Spanje

Leuk vakantiehuis Mallorca met kinderen

Hotel

Aparthotel Duva & Spa

Mallorca, Spanje

Leuk vakantiehuis Mallorca met kinderen

Vakantieboerderij

Finca Agroturismo Sarbosar

Mallorca, Spanje

Kindvriendelijke accommodaties

Meer kindvriendelijke accommodaties

Ook leuk om te lezen:

null

Andalusië

Drie Andalusische UNESCO pareltjes voor gezinnen

null

Sevilla

Fieten langs de mooiste highlights van Sevilla

null

Mallorca

De verborgen plekjes van Mallorca met een peuter ontdekken.