arrow_drop_up arrow_drop_down
Spanje met kinderen

Spanje met kinderen, meer dan alleen zon, zee en strand

Spanje met kinderen is een geweldige keuze, eigenlijk voor alle leeftijden. Je baby, peuter of kleuter zal als het aan de Spanjaarden ligt al snel het middelpunt van de belangstelling staan. Spanjaarden zijn dol op kinderen!

siesta & flamenco

actief en ontspannen

tapas & paella

gastronomisch genieten

zon & zee

prachtige Costa's

Spanje met kinderen, de Pyreneeën in het noorden

Spanje met kinderen? Ja!

Je zult wel even moet afwijken van het normale ritme wat je kinderen in Nederland gewend zijn. De twee beste steden om kinderen mee naartoe te nemen zijn Barcelona en Madrid. In deze Spaanse steden zijn veel kindvriendelijke attracties en de entree voor kinderen is vaak gratis voor kinderen onder vier of zelfs onder zeven jaar. Natuurlijk heeft Spanje met kinderen ook voldoende te bieden op het gebied van pretparken. Je kunt dus kiezen en je programma perfect aansluiten op jullie behoeften. Korting voor kinderen geldt vaak ook voor treinen, georganiseerde tours, boottochten en andere toeristische attracties. Laat je van tevoren dus goed informeren en betaal niet te veel voor je kinderen.

Costa Brava Spanje speeltuin Estartit

Spanje is 100% familyproof

Spanje is al jaren populair bij families en daar zijn verschillende redenen voor. Spanje met kinderen. De meeste mensen denken dan aan zon, zee en strand, maar in de binnenlanden ook prachtige bergen. Het noorden is bij veel mensen bekend en de Spaanse Pyreneeën zijn ook echt de moeite waard om te ontdekken. Ook Andalusië in het van Spanje is prachtig met haar Moorse invloeden. Je hebt daardoor echt soms het idee dat je in Marokko bent. De voorzieningen zijn in heel Spanje goed voor families en het land is veilig. Of je nu in de grote steden bent of in kleine dorpen, overal zie je hoe sociaal de Spanjaarden zijn en dat merk je ook direct als je naar een park, museum, hotel of restaurant gaat. Spaanse kinderen worden opgevoed in het restaurant wordt er wel eens gezegd en dat klopt wel. Kinderen zijn er tot 's avonds laat altijd bij in Spanje en de Spanjaarden houden ervan op veel buitenshuis te zijn.

Barcelona met kinderen

Spanje is genieten, ook voor kleine kinderen

Je zult wel even moet wennen en soms moeten afwijken van het normale ritme wat je kinderen in Nederland gewend zijn. Ook kleine kinderen blijven in Spanje laat op. Vooral in de zomer zie je 's avonds nog veel kinderen tot laat buitenspelen.

Het is heel normaal dat de kinderen buitenspelen terwijl de ouders eten of wat drinken op het terras. Spaanse kinderen spelen vaak tot na tien of elf uur 's avond buiten en je kinderen zullen zich hier zonder problemen op aanpassen. Het is normaal dat families met hun kinderen aan tafel zitten, het is zelfs normaal in Spanje als je vier generaties van één familie aan tafel ziet zitten. Tapas eten in een bar met de hele familie, genieten.

Costa Brava met een baby

Spanje met een baby? Handig om te weten!

Maak je geen zorgen om babykleding. Een aantal extra rompers of kinderkleding is te koop bij de Spaanse Prénatal en bij Chicco. Dit zijn de twee marktleiders in Spanje op het gebied van baby- en kinderproducten. De lokale 'El Corte Inglés department store' is ook een bezoekje waard. Spaanse restaurants hebben vaak geen kinderstoeltje, speciale kindermenu's of voorzieningen om een kind te verschonen. In de meeste bars vinden ze het geen probleem om een fles melk voor een baby op te warmen. De toeristische resorts en hotels aan de kust en op eilanden hebben uiteraard wel alle voorzieningen voor kinderen. In de grote winkelcentra zijn er gewoon voorzieningen om kinderen te verschonen en natuurlijk zijn de meeste ouders al creatief in het vinden van een geschikte plek om een luier te verschonen. Laat je niet tegenhouden hierdoor en bedenk je dat de Spanjaarden zelf het ook prima redden zonder al deze uitgebreide voorzieningen die we in Nederland vaak wel gewend zijn.

Spanje met een baby

Babyproducten voor de allerkleinsten

Babyhapjes, luiers, melk voor baby's en andere standaard babyproducten zijn in Spanje in de supermarkt en bij de drogisterij gewoon te koop. De keuze kan wel meer beperkt zijn dan in Nederland. Biologische babyproducten zijn er bijvoorbeeld veel minder te koop dan in Nederland. Grote supermarkten hebben wel biologische producten voor kinderen, maar het assortiment is beperkt. De meeste Spaanse babyhapjes bevatten kleine hoeveelheden suiker en zout. Verse melk ik ook niet overal verkrijgbaar en als je iets specifieks nodig hebt voor je baby of kindje, dan is het aan te raden om de producten zelf mee te nemen van thuis of om bij de product te controleren of zij het product ook in Spanje verkopen. Let op dat er bij de vliegmaatschappijen restricties gelden voor het meenemen van vloeistoffen in de handbagage. Aan boord is het wel altijd mogelijk om wat te drinken te vragen voor je kind.

Mireille Steegmans

Spanje met kinderen is bij veel gezinnen alleen maar zon, zee en strand. Terwijl er nog zoveel meer te ontdekken is! Wij waren verrast door de Spaanse Pyreneeën en ook door het prachtige Andalusië in Zuid-Spanje.

- Mireille

Spaanse steden met kinderen

Spaanse steden en pretparken

Veel hotels en resorts bieden een kids club, oppas, sportfaciliteiten en entertainment. Ideaal voor de kinderen, maar je maakt geen kennis met de Spaanse gebruiken en gewoonten. Zonde. De twee beste steden om kinderen mee naartoe te nemen zijn Barcelona en Madrid. In deze Spaanse steden zijn veel kindvriendelijke attracties en de entree voor kinderen is vaak gratis voor kinderen onder vier of zelfs onder zeven jaar.

Natuurlijk heeft Spanje ook verschillende pretparken speciaal voor kinderen, dus je kunt kiezen en je programma perfect aansluiten op jullie behoeften. Aan de Spaanse kust zitten ook veel populaire waterparken. Korting voor kinderen geldt vaak ook voor treinen, georganiseerde tours, boottochten en andere toeristische attracties. Laat je van tevoren dus goed informeren en betaal niet te veel voor je kinderen.

Accommodatie met kinderen in Spanje

Spanje voor gezinnen, accommodatie en rondreizen

Het vinden van een leuk appartement, kindvriendelijk hotel, mooie camping of pension met drie of vier bedden is normaal gesproken makkelijk in Spanje met kinderen. Bedenk wel dat veel budget-accommodaties in steden, maar ook in dorpjes op de bovenste verdieping liggen en dat er meestal geen lift is. Als je een kinderwagen bij hebt, is dat dus niet praktisch. In de wintertijd is er vaak ook geen centrale verwarming, dus controleer dit goed als je met je kinderen een goedkope accommodatie boekt. Sommige faciliteiten zijn zeker niet vanzelfsprekend, ook niet in duurdere hotels! Dus vraag altijd na of de faciliteiten met je kinderen ook daadwerkelijk aanwezig zijn. Het is ook een absolute aanrader om in een grote stad een appartement te huren en te leven als een lokale familie.

Leuke accommodaties in Spanje met kinderen
Feestdagen in Spanje met kinderen

Feestdagen in Spanje

In Spanje zijn in jaarlijks 14 feestdagen, waarvan er 8 zijn die in heel Spanje gevierd worden. Handig om rekening mee te houden tijdens het plannen van je reis, omdat winkels gesloten kunnen zijn of omdat er juist een feest is rondom een speciale dag. De feestdagen in Spanje zijn:

  • Nieuwjaar / Año Nuevo (1 januari)
  • Driekoningen / Epifanía del Señor (januari)
  • Goede Vrijdag / Viernes Santo (april)
  • Dag van de arbeid / Día del Trabajador (1 mei)
  • Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart / Asunción de la Virgen (augustus)
  • Día de Hispanidad / Fiesta Nacional de España (oktober)
  • Onbevlekte Ontvangenis van Maria / Inmaculada Concepción (december)
  • Kerstmis / Navidad (december)

Naast deze feestdagen zijn er nog 4 flexibele feestdagen die kunnen wisselen per regio. Dit zijn o.a. Witte Donderdag / Jueves Santo, Paasmaandag / Lunes Pascua, Allerheiligen / Todos los Santos en Dag van de Grondwet / Día de la Constituci. En dan zijn er als laatste nog regionale feestdagen, zoals de dag van Andalusie, Catalonië etc.

Stel je vragen over Spanje in onze community

onze leden krijgen korting op o.a. autohuur en reisartikelen