arrow_drop_up arrow_drop_down
22 juni 2016 

Spanje is ideaal met kleine kinderen

Spanje is een ideale bestemming met kleine kinderen. Niet alleen volwassenen, maar ook kinderen blijven in Spanje laat op. Vooral in de zomer zie je ’s avonds nog veel kinderen tot laat buiten spelen.

Het Spaanse vakantieritme voor kinderen

Spaanse kinderen spelen vaak tot na tien of elf uur ’s avond buiten en je kinderen zullen zich hier zonder problemen op aanpassen. Het is normaal dat families met hun kinderen aan tafel zitten, het is zelfs normaal in Spanje als je vier generaties van één familie aan tafel ziet zitten. Tapas eten in een bar met de hele familie, genieten.

Babyproducten voor de allerkleinsten

Babyhapjes, luiers, melk voor babies en andere standaard babyproducten zijn in Spanje in de supermarkt en bij de drogisterij gewoon te koop. De keuze kan wel meer beperkt zijn dan in Nederland. Biologische babyproducten zijn er bijvoorbeeld veel minder te koop dan in Nederland. Grote supermarkten hebben wel biologische producten voor kinderen, maar het assortiment is beperkt. De meeste Spaanse babyhapjes bevatten kleine hoeveelheden suiker en zout. Verse melk ik ook niet overal verkrijgbaar en als je iets specifieks nodig hebt voor je baby of kindje, dan is het aan te raden om de producten zelf mee te nemen van thuis of om bij de product te controleren of zij het product ook in Spanje verkopen. Let op dat er bij de vliegmaatschappijen restricties gelden voor het meenemen van vloeistoffen in de handbagage.

Baby- en kinderkleding

Maak je geen zorgen om babykleding. Een aantal extra rompers of kinderkleding is te koop bij de Spaanse Prénatal (www.prenatal.es) en bij Chicco (www.chicco.es). Dit zijn de twee marktleiders in Spanje op het gebied van baby- en kinderproducten. De lokale ‘El Corte Inglés department store’ is ook een bezoekje waard.

Kinderstoeltjes, speciale kindermenu’s en andere voorzieningen

Spaanse restaurants hebben vaak geen kinderstoeltje, speciale kindermenu’s of voorzieningen om een kind te verschonen. In de meeste bars vinden ze het geen probleem om een fles melk voor een baby op te warmen. De toeristische resorts en hotels aan de kust en op eilanden hebben uiteraard wel alle voorzieningen voor kinderen. In de grote winkelcentra zijn er gewoon voorzieningen om kinderen te verschonen en natuurlijk zijn de meeste ouders al creatief in het vinden van een geschikte plek om een luier te verschonen. Laat je niet tegenhouden hierdoor en bedenk je dat de Spanjaarden zelf het ook prima redden zonder al deze uitgebreide voorzieningen die we in Nederland vaak wel gewend zijn.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Over de schrijver
Ik ben Mireille, oprichter en eigenaar van Kleine Wereldreiziger. En trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Wij vinden het heerlijk om met de kinderen de wereld te ontdekken. Ver weg, maar zéker ook dicht bij huis! We geven onze passie voor reizen als snel door aan onze oudste zoon en zo begint ook Kleine Wereldreiziger. Wij vinden het belangrijk dat een vakantie een echte ervaring is, een belevenis waar nog lang over wordt gepraat. Fijne overnachtingen, bijzondere ervaringen en zoveel mogelijk weg van de massa. Dat is wat je kunt verwachten op Kleine Wereldreiziger. Voor gezinnen die net even wat anders willen, houden van comfort en op zoek zijn naar die gezellige sfeer.

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.