Witte dorpen en Arabische kasteeltorens
arrow_drop_up arrow_drop_down
11 mei 2015 
in Spanje

Witte dorpen en Arabische kasteeltorens

Spanjeonline biedt gezinnen de mogelijkheid om Spanje op een andere manier te ontdekken met bouwstenen die variëren van 2 tot 4 dagen. Je kunt je eigen reis helemaal samenstellen door de bouwstenen te kiezen die bij jullie gezin passen. Een perfecte manier om het andere Spanje te zien. Een kleine greep uit het aanbod met de focus op Andalusië met de kinderen.

Andalusië, ontdek de witte dorpen

Het is een prachtig gezicht om de witte dorpen in Andalusië te zien. Je ziet de prachtige huizen van veraf al schitteren in het zonlicht, onze tip is om de witte dorpen aan het eind van de middag in te rijden. Wat is het genieten na iedere bocht van de zonsondergang en de kleuren die dit laat zien. Je moet echt met Spanjeonline overnachten in één van de typische dorpshuizen en de sfeer te proeven van dit leuke gebied.

Juzcar, het enige echte smurfendorp

Met Spanjeonline ga je natuurlijk ook naar het smurfendorp, het dorp dat speciaal voor de smurfenfilm helemaal blauw werd geschilderd en ook zo bleef. Een leuk weetje is dat de bewoners na het opnemen van de film niet wilden dat het dorp weer wit geschilderd zou worden. Het gevolg is dat hun dorp nu een toeristisch hoogtepunt is voor veel kinderen op vakantie in Spanje. Een heel ander beeld zie je als je met je huurauto doorrijdt naar Granada waar je het Alhambra fort kunt bezoeken en verdwaalt in de smalle steegjes van de stad. Het doet je denken aan een Arabisch kasteel van vroeger en wat is het een mooi sprookje voor kinderen…

Genieten van de natuur in Andalusië

Het is heerlijk om even bij te komen in de natuur en te genieten van de rust, Andalusië heeft daar genoeg mooie plekjes voor zoals bijvoorbeeld El Torcal. Het is ook een echt avontuur om te overnachten in één van de kleine dorpjes van Andalusië waar de kinderen een ritje op de ezel of een pony door de natuur kunnen maken. Kijk niet gek op als je middenin het dorp een kudde schapen tegenkomt. In dit gedeelte van Spanje lijkt de tijd soms echt stil te hebben gestaan.

Actief en je ogen uitkijken

Ook vanuit Malaga kun je genieten van een leuke tour langs pittoreske riviertjes…met paard en wagen! Ontdek de omgeving en geniet van een lokale picknick met echte Spaanse tortilla’s. Dat wordt zeker smullen. De tocht gaat lang een boerderij waar Spaanse stieren staan, jullie maken een rit met een jeep en de grotten van Trinidad Grund. Spanjeonline.nl biedt een grote variatie aan bouwstenen voor een geweldige vakantie met je kinderen naar Spanje.

Over de schrijver
Ik ben Mireille, oprichter en eigenaar van Kleine Wereldreiziger. En trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Wij vinden het heerlijke om met de kinderen op reis te gaan in Nederland, Europa en ook daarbuiten. We geven onze passie voor reizen als snel door aan onze oudste zoon en zo begint ook Kleine Wereldreiziger. Toen ik startte was er nog heel weinig informatie te vinden over reizen met kinderen. Dat is nu wel anders! Ik wil met mijn team aan ouders laten zien hoe leuk het is om de wereld te ontdekken met kinderen. Comfortabel reizen en een goede prijs/kwaliteit verhouding zijn daarbij belangrijk vinden wij. Fijne accommodaties, bijzondere overnachtingen en vakantiewoningen waar juist niet de grote massa naartoe gaat. Dat is wat je kunt verwachten op Kleine Wereldreiziger. Voor gezinnen die net even wat anders willen, houden van comfort en op zoek zijn naar die gezellige sfeer. Heb jij een tip? Of heb jij een fijne accommodatie voor gezinnen? Stuur een bericht naar Mireille via mireille@kleinewereldreiziger.nl.