Rondreis Thailand met kinderen

Thailand met kinderen, perfect voor een rondreis

Een rondreis door Thailand met een baby, peuter of kleuter

Voor ons voelt Thailand altijd als thuiskomen met ons gezin. Cultuur, kindvriendelijke Thai, lekker eten, natuur en mooie stranden. Start hier met het plannen van jullie familiereis door Thailand. Van Chiang Rai tot Phuket en van de River Kwai tot Bangkok.


Noord,- Midden en Zuid-Thailand, allemaal uniek

Je gaat met je gezin naar Thailand, maar wat kun je nu eigenlijk allemaal verwachten? Thailand heeft sowieso veel te bieden voor families met kinderen, het aanbod van familiereizen naar Thailand is groot. Ook met hele kleine kinderen is het een geweldige vakantiebestemming. Dat is ook waarom wij al meerdere keren kozen voor Thailand en ook toen we voor het eerst een rondreis met een klein kind gingen maken. We vinden het een heerlijk land om met een kind naartoe terug te gaan en hebben inmiddels zowel Noord-Thailand, Midden-Thailand en Zuid-Thailand gezien. Allemaal prachtig!


Wat je als ouder wilt weten voor vertrek naar Thailand

Thailand is het ideale land voor gezinnen die al vaker hebben gereisd en voor gezinnen die voor het eerst op vakantie gaan naar Azië. Dat komt door de vriendelijke Thai en de enorme afwisseling in activiteiten en mogelijkheden in Thailand. Natuurlijk zit je als ouder met een aantal praktische vragen. Wij geven je graag antwoord op vragen over geld wisselen, luiers kopen, openbaar vervoer, auto huren, veiligheid en eten op straat met je kinderen.

Thailand met kinderen, wat je zeker wilt zien

Allereerst een aantal highlights en tips van ons voor tijdens je familiereis naar Thailand:

 • Bezoek in Bangkok van het Koninklijk Paleis, zorg wel dat knieën en schouders bedekt zijn want je moet gegarandeerd anders iets huren wat het bedekt. Kijk onze video op deze pagina voor een goede indruk van het Koninklijk Paleis in Bangkok met een peuter.
 • Ga zeker naar een aantal bekende wat-complexen zoals bijvoorbeeld Wat Doi Suthep (Chiang Mai), Wat Rong Khun (Chiang Rai), Wat Arun (Bangkok). Niet leuk met kinderen? Zeker wel! Wat Arun vond onze kleuter geweldig en dat gold ook voor het magische Wat Rong Khun. Zorg wel dat je voldoende tijd hebt en aandacht besteed aan je kind. Kijk maar eens rond wat je allemaal kunt zien in een tempel, zeker weten dat je kind het interessant vindt!
 • Houden jullie van natuur? Ga dan zeker naar een Nationaal Park zoals bijvoorbeeld Khao Sok Nationaal Park of Khao Yai Nationaal Park. Het is ontzettend gaaf om met een longtail boot over het water van Khao Sok te racen en door de jungle te lopen. De natuur van Thailand is gewoon echt de moeite waard. Zorg wel dat je doseert met kinderen, want Thailand met kinderen is warm en dus vermoeiend. Hou daar rekening mee.
 • Kennismaken met de locals in het noorden is absoluut ook een aanrader. Al doet het soms wat toeristisch aan, neem maar aan dat deze bergvolkeren die hun tradities nog grotendeels naleven het toerisme gewoon nodig hebben tegenwoordig. Velen waren opiumverslaafd in het verleden en leefden onder vreselijke omstandigheden. Tegenwoordig kunnen je kinderen in het noorden van Thailand kennismaken met de longnecks en andere lieve volkeren.
 • Strand! Geen uitleg meer nodig waarschijnlijk. Ga je naar Thailand met je kroost? Dan moeten er natuurlijk een paar heerlijke dagen op een leuk eiland gepland worden om naartoe te gaan. Thailand met kids = lekker naar het strand.

Chiang Mai, sfeervolle stad met meer dan 300 wat-complexen

Chiang Mai heeft veel te bieden voor gezinnen. Boek in ieder geval een accommodatie met zwembad, want dat is heerlijk na een actieve dag of halve dag rondstruinen met kinderen in deze veelzijdige stad. Fietsen in de rijstvelden, een wat-tour met een tuk tuk maken, een bezoek brengen aan een weeshuis, zwieren door het oerwoud en Thaise kookles nemen. Enkele highlights van onze reis naar Thailand met een peuter.

Laat je verrassen in Bangkok

Bangkok: you love it or you hate it. Natuurlijk is Bangkok gewoon enorm chaotisch, maar als je daar tegen kunt dan kun je je met kinderen echt met gemak een week vermaken in deze hoofdstad. Shoppen in MBK voor tieners en shopfanaten, leuke pretparken, het Koninklijk Paleis, fietsen door Bangkok, Chinatown, een boottocht over de klongs van Bangkok en een aantal prachtige tempels. Ga met kids zeker een keer naar de bioscoop in Bangkok en zing uit volle borst het volkslied mee voor aanvang van de film. Ons advies is trouwens om de highlights van Bangkok te bewaren voor het eind van je reis door Thailand. Waarom? Dan zijn kinderen inmiddels gewend aan de Thaise cultuur en de mensen. Bangkok is echt een gekkenhuis! En bovendien hoef je niet alles wat je geshopt hebt in Bangkok de hele rondreis mee te sjouwen. Wel zo fijn!

Bangkok met kids: bezoek aan het Koninklijk Paleis

Bezoek in Bangkok zeker het Koninklijk Paleis, zorg wel dat knieën en schouders bedekt zijn want je moet gegarandeerd anders iets huren wat het bedekt. Kijk onze video voor een goede indruk van het Koninklijk Paleis in Bangkok met een peuter.

Hua-Hin ontdekken

Hua-Hin, de badplaats die vanuit Bangkok goed te bereiken is en voor een paar dagen dus een prima keuze is. Maar is Hua-Hin ook geschikt als je wat meer dagen hebt om naar het strand te gaan in Thailand en daar te relaxen met je kinderen?

Nationale Parken van Thailand

Tijdens je vakantie in Thailand mag een bezoek aan een Nationaal Park niet ontbreken. Het meest bekend nationale park is toch wel Phang Nga Bai in Zuid Thailand, op de voet gevolgd door Doi Inthanon NP in Chiang Mai waar je de hoogste berg van Thailand vindt en de bergvolkeren van de Karen en de Meo. Wij waren in Khao Sok National Park wat op de derde plek staat van mooiste nationale parken van Thailand. En daar is niets aan gelogen! Door de bergen van kalksteen lijkt het op Guilin in het zuiden van China al mist het eerlijk gezegd wel die mystieke sfeer vanwege het toerisme. Toerisme of niet, Khao Sok is gewoon een bezoek meer dan waar. Boek met kinderen liefst een privé excursie waardoor je je eigen tempo bepaalt.

Handig om te weten als je reist naar Thailand met kinderen

Thailand met je gezin, praktische tips en weetjes

 • Thailand is één van de veiligste landen van Zuid Oost Azië.
 • Thai zijn dol op kinderen en je kids zullen dol zijn op de Thai!
 • Bezienswaardigheden zijn in Thailand bijna nooit gesloten, dus ook niet op feestdagen.
 • Een Thai zal je altijd helpen met een glimlach, ook als hij helemaal niet weet wat je bedoelt!
 • 97% van de Thaise bevolking is boeddhistisch.
 • Als je met de trein reist, kan het gebeuren dat de Thai om 18.00 uur allemaal opstaan om al eerbetoon hun volklied te zingen
 • Als je naar de bioscoop gaat, begint iedere film gegarandeerd met het volkslied. Alle bezoekers staan op en zingen mee!
 • Het koningshuis speelt een belangrijke rol, je ziet overal het portret van Koning Bhumibol, voor veel Thai is hij de belangrijkste man van het land.
Thailand met kinderen

Is Thailand met kinderen veilig?

Absoluut is Thailand met kinderen veilig! Wist je dat het zelfs één van de veiligste landen van Azië is? De Thai zijn dol op kinderen en zie je altijd met een glimlach op hun gezicht. Je kinderen zullen ook dol zijn op de Thai. Bovendien is Thailand ook zeer geschikt voor reizen met een kind. Twijfel daar dus zeker niet over. De Thai zijn behulpzaam, het land is best wel Westers en de infrastructuur is goed. Er zijn een aantal dingen die handig zijn om van tevoren te checken, zoals de temperatuur in het jaargetijde dat je reist. En kijk naar de vervoersmiddelen die je kiest. Thailand met kinderen is goed te bereizen met trein, vliegtuig, bus, auto en privéchauffeur. Welk vervoersmiddel je kiest, is afhankelijk van de afstanden en jullie voorkeuren. Verder is het handig om te kijken wat de temperaturen zijn in het jaargetijde dat je reist en kijk ook even naar de regenseizoenen. Die kunnen heftig zijn, vooral in het zuiden. 

Heb je het over veiligheid met betrekking tot ziek worden en de kwaliteit van de ziekenhuizen? Dan kan ik je geruststellen, want de medische zorg in Thailand is prima. 

Hebben jullie tips voor low-budget reizigen met kinderen

Thailand heeft een rijke geschiedenis en een prachtige cultuur. Gezinnen die voor het eerst naar Azië gaan kunnen prima beginnen in Thailand, het is erg toegankelijk en kindvriendelijk. Ik selecteerde een mix met 5 low-budget highlights voor gezinnen in Thailand.
Mireille - Family Travel Blogger Thailand

Tempels niet leuk in Thailand met kinderen? Zeker wel! Wat Arun vond onze kleuter geweldig en dat gold ook voor het magische Wat Rong Khun. Zorg wel dat je voldoende tijd hebt en aandacht besteed aan je kind. Kijk maar eens rond wat je allemaal kunt zien in een tempel, zeker weten dat je kind het interessant vindt!

- Mireille Steegmans (Founder Kleine Wereldreiziger)

Thailand met kinderen

Hoe is de gezondheidszorg in Thailand?

Heb je het over veiligheid met betrekking tot ziek worden en de kwaliteit van de ziekenhuizen? Dan kan ik je geruststellen, want de medische zorg in Thailand is prima. Tijdens mijn zwangerschap ben ik er in het ziekenhuis geweest en ik was er zeer over te spreken. Engels sprekend personeel, perfecte service, alle aandacht en goede begeleiding. Beter dan in Nederland als je het mij vraagt!

Zijn er luiers en zwemluiers te koop?

In Thailand kun je op veel plaatsen makkelijk alles vinden wat je voor een baby of kleuter nodig hebt. Wil je per se een bepaald merk luiers gebruiken? Neem dan gewoon voldoende mee, want de merken en kwaliteit is anders dan thuis. Niet per se slechter, gewoon anders. Voor zwemluiers raden wij het type aan wat kan worden uitgewassen dat scheelt je veel ruimte. Wij hebben een overzicht voor je gemaakt met de spullen die te koop zijn in Thailand voor baby´s.

Uit eten met kinderen in Thailand

Kan ik met kinderen veilig eten op straat in Thailand?

Thailand is één van de landen in Azië waar je perfect op straat kunt eten. Wij hanteren zelf altijd 'bij twijfel, niet doen' dus ziet het eten er bij één van de stalletjes niet zo lekker uit? Kies dan gewoon een ander stalletje, want er zijn genoeg mogelijkheden!

Wij hebben zelf met onze peuter op straat gegeten toen hij nog geen 2 jaar oud was. Gewoon op straat in Bangkok, aan de boulevard tussen de locals in Chiang Saen, op een floating stalletje in Khao Sok National Park en bij de bergvolkeren in de buurt van Chiang Mai en Chiang Rai. Leuke bijkomstigheid is dat eten in Thailand erg goedkoop is op straat dus voor een paar euro heb je een complete maaltijd met je gezin.

Mireille Steegmans

Wist je dat Thailand met kinderen één van de veiligste landen van Azië is? De Thai zijn bovendien dol op kinderen en zie je altijd met een glimlach op hun gezicht. Je kinderen zullen zeker ook dol zijn op de Thai!

- Mireille Steegmans (Founder Kleine Wereldreiziger)

Het land van de glimlach

Thailand heeft prachtige highlights, maar er is nog zoveel meer! Kom alvast in Thaise sferen met deze video, ontdek het land van de glimlach!

Simkaart kopen in Thailand

Kun je makkelijk een SIM-kaart kopen in Thailand?

Wil je een hogere telefoonrekening voorkomen? Dan is het handig om een SIM kaartje te kopen in Thailand. Gewoon een flinke databundel, zodat je overal bereikbaar bent en bovendien ook nog even een telefoontje kan plegen naar dat ene hotel als je vertraging hebt. Daarnaast kun je met je mobiel natuurlijk heel veel nuttige informatie terugzoeken op bijvoorbeeld Google Maps of Booking.com. Een simkaart is in Thailand niet duur. Er zijn 3 grote providers: AIS, dtac en TrueMove. Je kunt op het airport na aankomst direct een simkaart kopen. Vergeten? Ga dan naar de 7 Eleven, Family Markt, Big C, Tesco of een telefoonwinkel. Daar slaag je gegarandeerd!

Auto huren in Thailand

Auto huren in Thailand, doen of niet?

Je gaat waarschijnlijk geen autostoeltje vinden in Thailand. Ons is het in ieder geval nog nooit gelukt. Ga je een auto huren in Thailand? Neem dan een BubbleBum mee of neem genoegen met een auto zonder autostoeltje. Dat laatste vonden wij niet prettig, dus dan moet je er rekening mee houden dat één ouders continu achterin zit. In een taxi is dat overigens hetzelfde verhaal.

Wij huurden met onze peuter een auto in Thailand. Of we het nog een keer zouden doen? Nee. We huurden een auto in de goedkoopste klasse bij Avis en dat was geen goede keuze. We waren echt teleurgesteld over de veiligheid met de loshangende achterbanken die we zagen. Avis onderhoudt de auto's gewoon echt slecht. Je denkt dat je wel safe zit bij een grote partij waar je wat meer betaalt, de praktijk blijkt anders. Een autostoel is sowieso niet beschikbaar. Daar waren we al op voorbereid dus we brachten zelf een Bubble Bum mee. Via veel omwegen en na 2,5 uur wachten krijgen we uiteindelijk van de manager van Avis Thailand een upgrade. Ik bespaar je de detail. We besluiten om akkoord te gaan omdat de avond begint te vallen en we nog zeker 1,5 uur moeten rijden. Ons advies: bespaar je dit gedoe en reis lokaal of georganiseerd. Dit verhaal is niet uniek...

Thaise Baht

Wat is slimmer, Baht pinnen of euro's omwisselen?

De meningen zijn verdeeld over geld wisselen in Thailand of geld pinnen. Wij zijn zelf van het gemak en lekker snel met een kind en kiezen er daarom voor om te pinnen bij aankomst, maar dat is niet de goedkoopste optie. Geld meenemen en daar wisselen is zeer zeker het meest goedkoop. Een goed adres is 'SuperRich' op Bangkok Airport. Je vindt dit wisselkantoor in de kelder van het airport, bij de BTS.

Fried rice eten in Thailand

Uit eten is easy en goedkoop

Het Thaise eten is heerlijk, maar dat vinden niet alle kinderen natuurlijk. Gelukkig is het makkelijk om Westers eten te vinden in Thailand. Wil je je kind toch laten kennismaken met het Thaise eten? Dan zijn de volgende gerechten een zeer goede keuze voor kinderen:

 • Fried rice
 • Pad Thai
 • Pad See Ew (Stir fried noodles)

Vraag voor kinderen naar eten wat niet pittig is (mai ped) en laat je dus zeker verrassen door het heerlijke eten in Thailand met kinderen.

Treinreizen in Thailand met kinderen

Reizen met de trein in Thailand

Wij reisden met de nachttrein en eerste klasse trein in Thailand. Wel even wat verwachtingen managen. Eerste klas in Thailand is echt prima, je hebt per twee personen een eigen coupé die op slot kan, wastafeltje met spiegel, tafeltje, airco en eigen bed met schoon beddengoed inclusief kussen, deken en hoeslaken. Verder is er een openbare douche en een normale toilet, dus geen voetstappen. Verwacht geen grote luxe in de eerste klasse, alle basis voorzieningen zijn prima en bovenal netjes schoon. De toiletten worden zelfs zo netjes schoon gehouden dat de vloer flink nat is. Vooral als je net na een schrobbeurt komt kun je natte broekspijpen verwachten! En als je slippers aan hebt dus even voorzichtig doen, anders heb je natte voeten. Oftewel: trek je kinderen dichte schoenen aan of reken op natte voeten. Voor de dames: plastuitjes meenemen!

Er zijn een aantal nieuwe treinen in aantocht dus dat zorgt zeer zeker voor wat meer comfort. De tweede klasse heeft airconditioning, een stopcontact en je krijgt een flesje water bij vertrek. In de eerste klasse heb je meer comfort en dat is dus nog steeds wel aan te raden met kinderen, vooral met een baby of peuter.

Treinen in Thailand

Uitdaging! Eten en slapen in de trein

Nog voordat de trein vertrekt kun je voor 80 baht een fruitpakket kopen en je krijgt een menu. Je kunt alvast eten en drinken bestellen voor het avondeten en het diner met consumpties wordt op het gewenste tijdstip geserveerd in je eigen coupé. Vraag voor kinderen om het eten 'mai ped' te maken, oftewel: niet pittig. Het treinpersoneel is erg behulpzaam. Maaltijden variëren van ongeveer 100 tot 200 baht, van deze prijzen mag je niets zeggen. Je kunt ook het ontbijt voor de volgende ochtend al bestellen, toast, een ei, worstjes en nog wat westers eten. Dit is net zo duur als het diner, dus in verhouding is dat duur.

Als je wilt slapen dan komt een van de conducteurs je bed opklappen en opmaken. Als je eerste klas reist in Thailand met kinderen heeft iedere betalende reiziger een eigen bed. Onze ervaring is dat een kind heel veel indrukken te verwerken krijgt in de trein, dus dat slapen niet altijd als vanzelfsprekend zal gaan. Neem in ieder geval een pyjama, tandenborstel en knuffel mee. Een tablet met kinderfilmpjes kan ook handig zijn. Overigens heb je al je bagage de hele treinreis bij je staan. Volg sowieso het normale bedritueel. Als je met een kind jonger dan 2 jaar reist, dan heeft je kindje geen eigen bed. In dat geval is onze tip om je kind beneden te laten slapen en liefst bij jouw voeteneind. Op die manier heeft je kindje wat meer ruimte en jij zelf ook.

Vliegen naar Thailand en vliegen in Thailand met AirAsia

Waar vind je de beste vliegtickets naar Thailand? Je kunt het beste naar Thailand vliegen vanaf Amsterdam of Düsseldorf. Zelf vlogen wij met KLM vanaf Schiphol en daar waren we zeer tevreden over. Kijk met kinderen wel goed naar de vluchttijden. Midden in de nacht arriveren staat garant voor een jetlag. Een goedkope vliegticket is niet per definitie het beste vliegticket. In Thailand zelf is vliegen met AirAsia het meest voor de hand liggend qua prijs. Thai Airways, Bangkok Airways. Lion Air en Nok Air zijn overigens ook prima vliegmaatschappijen.

Tijdsverschil Thailand en Nederland

Tijdens de zomertijd is het in Thailand 5 uur later dan in Nederland. In onze wintertijd is het 6 uur later in Thailand. De tijdsverschillen zijn niet het hele jaar door hetzelfde, omdat Thailand geen zomertijd en wintertijd kent. In Thailand gebruiken ze de Westerse jaartelling, maar ze gebruiken ook nog hun eigen jaartelling die begint bij de geboorte van Boeddha (543 jaar voor Christus. In 2014 is het bij de Thai dus het jaar 2556.


Electriciteit

In Thailand wordt gebruik gemaakt van een spanning van 220 volt, net als in Nederland en België. Je kunt je apparaten dus zonder problemen gebruik in Thailand. De vorm van de stopcontacten kan echter wel soms afwijken en daarom is het verstandig om een verloopstekker mee te nemen. Het elektriciteitsnetwerk in Thailand is goed. In grote steden en toeristische gebieden zul je niet snel meemaken dat de stroom uitvalt. In afgelegen gebieden valt de stroom wel eens uit, maar hebben vooral de grotere hotels altijd een eigen electriciteitsvoorziening. Op de kleine eilanden wordt de elektriciteit geregeld door generators. Als daar dus iets mis gaat, kan het soms wel langer duren voordat er weer stroom is.

Klimaat

Thailand heeft een tropisch klimaat waardoor de luchtvochtigheid hoog is, vooral in het regenseizoen. Het is in Thailand het hele jaar door ongeveer 30 graden, april en mei zijn de warmste maanden van het jaar. In juni begint in het zuidwesten de moesson die duur tot ongeveer half oktober. Het klimaat is van oktober tot eind februari het prettigst in Thailand met een noordoosten wind en een lage luchtvochtigheid.

Het hele jaar door kan er een bui vallen in Thailand, maar er is eigenlijk geen maand waarin je echt niet naar Thailand moet reizen vanwege te veel regen. Buien zijn over het algemeen kort en vaak ook 's nachts. Hoewel je het ook wel eens minder goed kunt treffen natuurlijk. Er zijn het hele jaar zijn er enkele moessonperiodes waarin de regen vaker valt dan in de rest van het jaar. Deze periodes zijn in iedere regio verschillend. Tijdens het regenseizoen regent het meestal in de namiddag, dus daar kun je goed rekening mee houden. In het zuiden regent het langer dan in Noord- of Centraal Thailand.

De meest droge periode in Thailand is van december tot mei, in december en januari is het daarom ook hoogseizoen. In augustus is er vaak een grotere regenperiode, er vallen vaker hevige regenbuien. Eind augustus vallen de zwaarste buien in Centraal Thailand, eind september is de meeste regen weer verdwenen.

Verse vis op de markt in Thaland

Houd rekening met seizoenen en het weer

Thailand is een geweldig land om met kinderen naartoe te gaan. Thailand is erg geschikt als je nog geen ervaringen hebt met rondreizen of met reizen met je kinderen. De Thai zijn dol op kinderen, enorm vriendelijk en glimlachen altijd. Dat zal je baby, peuter, kleuter en ook een ouder kind aanspreken. Thailand kent regenseizoenen, maar een hele dag regen zal je dan niet snel meemaken. Je kunt prima naar de seizoenen kijken en dan bewust kiezen voor het noorden van Thailand of juist het zuiden met o.a. Khao Sok National Park. Het land is perfect om cultuur, natuur en avontuur te combineren met lekkere relaxen aan een heerlijk zwembad of aan de zee voor strandliefhebbers.

Excursies in Thailand met kinderen

Blinkende gouden pagodes, kleurrijke bergvolkeren en poederwitte stranden: welkom in Thailand! Het maakt niet uit hoe jong of oud je bent, Thailand biedt voor ieder wat wils. Gezinnen met tieners kunnen naar hartenlust shoppen in Bangkok en op de kleurrijke markten proeven van Thaise lekkernijen. Wij maakten een overzicht van leuke excursies in Thailand.

Rondreizen in Thailand met je gezin

Rondreizen in Thailand met je gezin

Rondracen met een tuk tuk is natuurlijk geweldig in Thailand met kinderen. Net trouwens als het varen in een longtail boot, lopen door de echte jungle, kennismaken met onbekende en lekkere fruitsoorten en natuurlijk ook op tijd lekker niets doen en relaxen op één van de prachtige stranden. Thailand heeft veel te bieden voor families met kinderen. Ook met hele kleine kinderen is Thailand een prima vakantiebestemming. Ja, je kunt hier met een baby of peuter prima naartoe.

Als je houdt van avontuur en zelf regelen, dan is Thailand een perfect land hiervoor. Ook met kinderen is het makkelijk om zelf je route uit te stippelen, accommodaties te regelen en de juiste excursies te vinden. Wij helpen je graag bij het samenstellen van je reisroute met onze reisservice voor Thailand. Je krijgt dan van ons één reisroute op maat die voldoet aan jullie wensen als gezin en kunt vervolgens aan de slag om zelf alles te organiseren.

Overnachten in Thailand met kinderen

Onze eigen ervaring is dat ho(s)tels in Thailand over het algemeen netjes zijn en de kamers ruim van opzet. Een vieze kamer hebben wij na in het totaal meer dan 75 keer overnachten in Thailand nog nooit gehad. Laat je dus zeker niet van de wijs brengen door familie of vrienden die niet begrijpen wat je in Thailand met (een klein) kind gaat doen. De leefstijl, de hotels en de omgeving zijn zeer kindvriendelijk. Veel hotels zijn af tot in details, met kleine trapjes, leuke fonteinen en stenen. Of dit voor alle leeftijden nu zo kindvriendelijk is, mag je zelf bepalen. Wij zelf hebben het met een kind van 1,5 jaar niet als vervelend ervaren. Verder is onze ervaring dat je aan de receptie of aan het personeel van een hotel altijd alles kunt vragen. Waar mogelijk zullen ze helpen om die kinderstoel te regelen (of anders is hij er morgen wel) of kokend mineraalwater maken voor de fles van je baby.


Kindvriendelijke hotels in Thailand

In Thailand is er een enorme diversiteit in kindvriendelijke accommodaties te vinden voor families. Er is niets zo persoonlijk als een accommodatie, maar in het algemeen is er in iedere prijscategorie een kindvriendelijk hotel of hostel te vinden, je moet soms wel even speuren. In ons geval valt dit speuren onder vakantiepret en voorbereiding! Wij delen onze favoriete plekken om te overnachten graag met je. We hebben onze selectie aangevuld met tips die we kregen van andere gezinnen. 


Kwaliteit van de hostels in Thailand

Het is moeilijk om te zeggen of hostels met kleine kinderen praktisch zijn. Er is zo'n grote diversiteit aan hostels in Thailand. Wat een feit is, is dat hostels goedkoop zijn. Kies met kinderen wel voor een private room is mijn advies. Deze kamers zijn vaak schoner, liggen in een stiller gedeelte van het hostel en zijn netjes onderhouden. Hostels zijn vaak gemoedelijk en er heerst een huislijke sfeer. Dat kan met voor kinderen erg fijn zijn. Een nadeel kan zijn, dat er wat minder faciliteiten zijn zoals een zwembad of een kinderstoel en dat je er enorm veel backpackers tegenkomt die er vooral van houden om te 'chillen'.

Over het algemeen zouden wij in Thailand met een klein kind eerder voor een hotel kiezen, vanwege de faciliteiten. Met oudere kinderen kunnen hostels juist heel erg leuk gaan, omdat je meer in contact komt met locals en andere reizigers.

Kindvriendelijke hotels in Thailand

Kindvriendelijke accommodaties in Thailand

Mireilles reistips voor ouders

Er zijn twee keuzes als je naar Thailand op vakantie wilt met kinderen: alles zelf organiseren of een complete familiereis boeken. Veel mensen denken dat die laatste optie veel duurder is, maar niets is minder waar. Hieronder staan mijn tips voor jullie gezinsreis naar Thailand.

Ook leuk om te lezen:

Noord-Thailand met kinderen

Noord-Thailand

Chiang Mai met kinderen

Chiang-Mai

arrow_drop_up arrow_drop_down