THIS IS HOLLAND, de ultieme flight experience
03 mei 2021 
6 min. leestijd

THIS IS HOLLAND, de ultieme flight experience

In oktober 2017 werd er aan het IJ in Amsterdam de The Ultimate Flight Experience geopend: THIS IS HOLLAND. Doel van deze attractie is om jong en oud te laten kennismaken met Nederland. Maar hoe geschikt is THIS IS HOLLAND met kinderen?

Hoe Nederland werd gevormd door water

Hoe is de vorm van Nederland ontstaan, wat zijn polders en hoe zorgen de Nederlanders ervoor dat de Watersnoodramp van 1953 zich niet meer herhaalt. Allemaal vragen waar je een antwoord op krijgt bij THIS IS HOLLAND. In een indrukwekkend gebouw aan het IJ word je in een uur meegenomen in de geschiedenis van Nederland. Peter Lusse neemt je mee door de geschiedenis van Nederland die meer dan 2.000 jaar geleden begon. Zeker weten dat je hier informatie te horen krijgt die nieuw voor je is. Wist je bijvoorbeeld dat Nederland door de Romeinen de ergste plek op aarde werd genoemd? Maar de Nederlanders lieten zich daardoor natuurlijk niet afschrikken! Met onder andere windmolens, polders en dijken zorgden de Nederlanders ervoor dat het water geen kans meer kreeg. Dat is op zijn minst bijzonder, want Nederland ligt tegenwoordig natuurlijk nog steeds grotendeels onder zeeniveau.

This is Holland Experience met kinderen

De flight experience

Je begint met het maken van gave foto en doorloopt vervolgens verschillende onderdelen om als klap op de vuurpijl te eindigen met de flight experience zelf. Ja, je vliegt daadwerkelijk zelf over een aantal highlights van Nederland. Ik moet eerlijk toegeven dat er een aantal highlights voor mij onbekend zijn en dat de Elfstedentocht in mijn ogen wel erg veel credits krijgt. De laatste was toch al wel weer 20 jaar geleden. Maar dat terzijde. Bovenal is deze flight experience cool. Nee, supercool! Je ziet, ruikt, hoort en proeft Holland gewoon echt. Hoe bijzonder is dat?

De film voor de flight experience werd gemaakt door de makers van De Nieuwe Wildernis en dat is te zien. De kwaliteit van de film is hoog en je wordt echt meegenomen het land in. Een unieke belevenis, want er zijn echt plekken bij die nooit zo in beeld zijn geweest en ook nooit zo in beeld zullen komen. Er is namelijk speciale toestemming verleend voor de meeste filmlocaties. Nederlands Werelderfgoed, schaatsers, tulpenvelden, de Amsterdamse grachten en andere oer-Hollandse taferelen zijn in beeld gebracht.

Hoe geschikt is THIS IS HOLLAND met kleine kinderen?

Dat vroegen wij ons natuurlijk ook af! Er geldt geen minimum leeftijd voor de flight experience, maar als je kijkt naar de informatie voorafgaand aan de flight experience dan is mijn mening dat je kind ongeveer 5 of 6 jaar oud moet zijn om het enigszins te snappen. En dan heb je ook nog zoiets als een spanningsboog. In totaal duurt een bezoek een uur overigens.

Voor de flight experience zelf geldt geen minimum leeftijd, maar vanwege de veiligheid moeten bezoekers minimaal 102 centimeter groot zijn. Anders kun je niet in de stoel van de flight experience zitten. Ik wil vooral niet in geuren en kleuren vertellen hoe de experience is en omdat er geen foto of video gemaakt mag worden, blijft THIS IS HOLLAND dus ook een beetje mysterieus en onbekend! Wel kan ik je vertellen dat de flight experience zelf het echt een toffe ervaring is die je echt een keer gedaan wilt hebben.

Handig om te weten over THIS IS HOLLAND

Voor Amsterdam vinden wij in zijn algemeenheid dat je het beste lekker met de trein kunt gaan. Voor THIS IS HOLLAND geven wij hetzelfde advies, want als je aankomt op Amsterdam Centraal Station, stap je uit aan de kant van het IJ en vervolgens pak je de pont naar de overkant. In een kleine 5 minuten ben je aan de andere kant van het IJ en zie je het gebouw al liggen. Maximaal 2 minuten lopen en je bent er dus. Geen parkeerkosten of zoeken in de stad dus.

 • Per uur kunnen er 200 personen een bezoek brengen aan THIS IS HOLLAND.
 • THIS IS HOLLAND is dagelijks geopend van 10:00 tot 20:00 uur in het hoogseizoen.
 • Na afloop kun je een foto van jezelf kopen in de flight experience.
 • Bestel je tickets vooraf op www.thisisholland.com, dan voorkom je dat je moet wachten.
 • De laatste Experience start om 19:00 uur.
 • Er wordt afgeraden om zwanger plaats te nemen in de Flight Experience.
 • Bezoekers moeten minimaal 102 centimeter groot zijn om in de Flight Experience te mogen.
 • De Flight Experience duurt in totaal ongeveer 9 minuten
 • Er mogen geen foto’s en video’s gemaakt worden tijdens de gehele Experience.

Ook leuk om te lezen:

Leuke Roompot met kinderen
OVERNACHTEN MET KINDEREN
Leuke glamping in Nederland met kinderen

GLAMPING IN NEDERLAND

Tips voor een vakantie in Nederland met kinderen

OVERZICHT ALLE PROVINCIES

E-book Nederland met kinderen

Reisgids Nederland

Online reisgids met meer dan 225 tips in Nederland

  • 125+ uitjes, per provincie gerangschikt
  • BONUS: 50+ horeca-adressen
  • BONUS: 50+ slaapplekken
  • BONUS: updates tot en met 2022
  • Inclusief gratis app
arrow_drop_up arrow_drop_down