arrow_drop_up arrow_drop_down
This is Holland, met je kinderen vliegen over Nederland
22 november 2019 

This is Holland, met je kinderen vliegen over Nederland

In oktober 2017 werd er aan het IJ in Amsterdam de The Ultimate Flight Experience geopend: THIS IS HOLLAND. Doel van deze attractie is om jong en oud te laten kennismaken met Nederland. Maar hoe geschikt is THIS IS HOLLAND met kinderen?

Hoe Nederland werd gevormd door water

Hoe is de vorm van Nederland ontstaan, wat zijn polders en hoe zorgen de Nederlanders ervoor dat de Watersnoodramp van 1953 zich niet meer herhaalt. Allemaal vragen waar je een antwoord op krijgt bij THIS IS HOLLAND. In een indrukwekkend gebouw aan het IJ word je in een uur meegenomen in de geschiedenis van Nederland. Peter Lusse neemt je mee door de geschiedenis van Nederland die meer dan 2.000 jaar geleden begon. Zeker weten dat je hier informatie te horen krijgt die nieuw voor je is. Wist je bijvoorbeeld dat Nederland door de Romeinen de ergste plek op aarde werd genoemd? Maar de Nederlanders lieten zich daardoor natuurlijk niet afschrikken! Met onder andere windmolens, polders en dijken zorgden de Nederlanders ervoor dat het water geen kans meer kreeg. Dat is op zijn minst bijzonder, want Nederland ligt tegenwoordig natuurlijk nog steeds grotendeels onder zeeniveau.

De flight experience

Je begint met het maken van gave foto en doorloopt vervolgens verschillende onderdelen om als klap op de vuurpijl te eindigen met de flight experience zelf. Ja, je vliegt daadwerkelijk zelf over een aantal highlights van Nederland. Ik moet eerlijk toegeven dat er een aantal highlights voor mij onbekend zijn en dat de Elfstedentocht in mijn ogen wel erg veel credits krijgt. De laatste was toch al wel weer 20 jaar geleden. Maar dat terzijde. Bovenal is deze flight experience cool. Nee, supercool! Je ziet, ruikt, hoort en proeft Holland gewoon echt. Hoe bijzonder is dat?

De film voor de flight experience werd gemaakt door de makers van De Nieuwe Wildernis en dat is te zien. De kwaliteit van de film is hoog en je wordt echt meegenomen het land in. Een unieke belevenis, want er zijn echt plekken bij die nooit zo in beeld zijn geweest en ook nooit zo in beeld zullen komen. Er is namelijk speciale toestemming verleend voor de meeste filmlocaties. Nederlands Werelderfgoed, schaatsers, tulpenvelden, de Amsterdamse grachten en andere oer-Hollandse taferelen zijn in beeld gebracht.

Hoe geschikt is THIS IS HOLLAND met kleine kinderen?

Dat vroegen wij ons natuurlijk ook af! Er geldt geen minimum leeftijd voor de flight experience, maar als je kijkt naar de informatie voorafgaand aan de flight experience dan is mijn mening dat je kind ongeveer 5 of 6 jaar oud moet zijn om het enigszins te snappen. En dan heb je ook nog zoiets als een spanningsboog. In totaal duurt een bezoek een uur overigens.

Voor de flight experience zelf geldt geen minimum leeftijd, maar vanwege de veiligheid moeten bezoekers minimaal 102 centimeter groot zijn. Anders kun je niet in de stoel van de flight experience zitten. Ik wil vooral niet in geuren en kleuren vertellen hoe de experience is en omdat er geen foto of video gemaakt mag worden, blijft THIS IS HOLLAND dus ook een beetje mysterieus en onbekend! Wel kan ik je vertellen dat de flight experience zelf het echt een toffe ervaring is die je echt een keer gedaan wilt hebben.

This is Holland experience Amsterdam

Bereikbaarheid

Voor Amsterdam vinden wij in zijn algemeenheid dat je het beste lekker met de trein kunt gaan. Voor THIS IS HOLLAND geven wij hetzelfde advies, want als je aankomt op Amsterdam Centraal Station, stap je uit aan de kant van het IJ en vervolgens pak je de pont naar de overkant. In een kleine 5 minuten ben je aan de andere kant van het IJ en zie je het gebouw al liggen. Maximaal 2 minuten lopen en je bent er dus. Geen parkeerkosten of zoeken in de stad dus.

Meer praktische informatie over THIS IS HOLLAND

  • Tickets kosten voor volwassenen € 16,50. Kinderen tot en met 12 jaar betalen € 9,50 (prijspeil november 2017).
  • Per uur kunnen er 200 personen een bezoek brengen aan THIS IS HOLLAND.
  • THIS IS HOLLAND is dagelijks geopend van 10:00 tot 20:00 uur in het hoogseizoen.
  • Na afloop kun je een foto van jezelf kopen in de flight expierience voor € 7,50.
  • Bestel je tickets vooraf op www.thisisholland.com, dan voorkom je dat je moet wachten.
  • De laatste Experience start om 19:00 uur.
  • Er wordt afgeraden om zwanger plaats te nemen in de Flight Experience.
  • Bezoekers moeten minimaal 102 centimeter groot zijn om in de Flight Experience te mogen.
  • De Flight Experience duurt in totaal ongeveer 9 minuten
  • Er mogen geen foto's en video's gemaakt worden tijdens de gehele Experience.
Over de schrijver
Ik ben Mireille, eigenares van Kleine Wereldreiziger en trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Met ons gezin ontdekken wij graag de wereld. Ver weg, maar zéker ook heel dicht bij huis! Wij vinden het belangrijk dat een vakantie, uitje of weekendje weg een ervaring is waar nog lang over wordt gepraat. Daar horen voor ons van die fijne adressen bij om comfortabel te overnachten in combinatie met slow travel.
Kleine Wereldreiziger PLUS

Nog vragen over deze bestemming?

Ontdek dan nu Kleine Wereldreiziger PLUS met veel extra's! 


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen

✅ Korting bij partners, extra downloads en moodboards

✅ Toegang tot onze besloten omgeving, los van social media

Kleine Wereldreiziger PLUS

Meer tips over deze bestemming?

Ontdek dan nu Kleine Wereldreiziger PLUS met veel extra's! 


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen

✅ Korting bij partners, extra downloads en moodboards

✅ Toegang tot onze besloten omgeving, los van social media

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.