3 goede redenen om de Franse Auvergne niet over te slaan
15 augustus 2021 
3 min. leestijd

3 goede redenen om de Franse Auvergne niet over te slaan

De Auvergne is een streek in Frankrijk waar veel reizigers hooguit een nachtje blijven om de reis naar het zuiden te breken. Zonde vinden wij, want er is hier zoveel te beleven! Je vindt hier ontzettend veel leuke Middeleeuwse stadjes, dorpen en kastelen. Genoeg leuke uitjes om uit te kiezen. Ik geef je een aantal goede redenen om te kiezen voor de Auvergne met je gezin.

Wandelen in de Auvergne met kinderen

Ik hoef je vast niet te vertellen dat een wandeling door de natuur, bijvoorbeeld over de Puy de Dôme of door het oudste eikenbos van Europa een regelrechte aanrader is. Niet alleen voor je kleuter, maar ook je peuter is vast dol op frisse lucht en wat bewegingsvrijheid. Als je met je gezin veel buiten wilt zijn dan zul je echt genieten van de natuur in de Franse Auvergne. Maar naast de velden vol tarwe en zonnebloemen plus de weides met koeien is er nog veel meer te beleven dan de natuur alleen.


Fantastische kastelen in de Auvergne

De kastelen van de Auvergne wil je met je kinderen zeker weten bezoeken. Omdat de regio minder toeristisch is dan bijvoorbeeld de Elzas moet je er wel rekening mee houden dat kastelen niet altijd open zijn. En bovendien loop je in de kastelen die je wel kunt bezoeken vaak alleen rond, super toch?

De kastelen van Aulteribe, La Batisse, Busséol, Châteaugay, Cordès, Effiat, Montmorin, Murol, Parentignat, Pontgibaud, Ravel, La Roche, Tournoël en Villeneuve worden getipt als kastelen in het departement Puy-de-Dôme. Het is ontzettend leuk om een paar van deze kastelen zelf te ontdekken!


Mooie dorpen in de Auvergne

In de Auvergne vind je een aantal prachtige Middeleeuwse stadjes en dorpen. Onze favorieten zijn: Charroux, Souvigny, Moulins, Monluçon en het kuuroord Vicy dat niet in de Auvergne ligt, maar wil op redelijke rij-afstand. In de meeste van deze plaatsen vind je oude kronkelende straatjes met kinderkopjes, musea, kastelen en kerken waar vaak mooie tuinen bij horen die te bezoeken zijn. Bekijk oude mannetjes die een potje jeu de boules spelen op een pleintje omzoomd door eeuwenoude platanen en koop een lekker ijsje bij een kraampje. Dan is het hele gezin blij!

Dorpjes in Auvergne met kinderen

Mireilles vakantietips voor Frankrijk

Er zijn twee keuzes als je naar Frankrijk op vakantie wilt met kinderen: alles zelf organiseren of een complete familiereis boeken. Veel mensen denken dat die laatste optie veel duurder is, maar niets is minder waar. Als je bijvoorbeeld een rondreis, wandel- of fietsvakantie wilt beleven met je gezin in Frankrijk dan kan het juist slim zijn om wel te kiezen voor een compleet georganiseerde reis.

Ook leuk om te lezen:

Kindvriendelijk vakantiehuisje in Limousin
KINDVRIENDELIJK OVERNACHTEN

DE ELZAS

AUVERGNE

Kleine Wereldreiziger PLUS

Heb je vragen over Frankrijk?

Word lid van Kleine Wereldreiziger PLUS en gooi ze in de groep!


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen aan andere ouders en ons team

✅ Korting bij onze partners

✅ Extra downloads en moodboards met extra tips

Kleine Wereldreiziger PLUS

Heb je vragen over Frankrijk?

Word lid van Kleine Wereldreiziger PLUS en gooi ze in de groep!


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen aan andere ouders en ons team

✅ Korting bij onze partners

✅ Extra downloads en moodboards met extra tips

arrow_drop_up arrow_drop_down