arrow_drop_up arrow_drop_down
Tips Sri Lanka met kinderen

Tips Sri Lanka voor gezinnen

Start hier met het plannen van jullie rondreis

Negombo

De stad Negombo

Start je reis rustig met een paar dagen Negombo


>> lees meer

Nuwara Eliya

Nuwara Eliya

Nuwara Eliya heeft een heel ander klimaat, erg bijzonder.


>> lees meer

Treinreizen in Sri Lanka

Treinreizen in Sri Lanka

Reizen met de trein in Sri Lanka? Met kinderen Ja! 


>> lees meer

Familiereis Sri Lanka

Kindvriendelijke hotels in Sri Lanka

Wij hebben een groot aantal accommodaties gezien en zelf getest in Sri Lanka. Daarvan hebben we een selectie gemaakt met van die leuke en kindvriendelijke plekjes die wij aanbevelen om naartoe te gaan met kids. Voor ons is een hotel niet kindvriendelijk als er een kinderstoel is en kinderbestek. Wij vinden een hotel fijn voor gezinnen als je jezelf er echt welkom voelt en als het personeel gewoon een stoel regelt voor je kind op welke manier dan ook.

Safari Yala National Park

10 Sri Lanka highlights met kinderen

Sri Lanka has it all! Tijdens je rondreis kun je een safari maken, kennismaken met de lokale gebruiken, een kookcursus doen of  prachtig UNESCO Werelderfgoed bezoeken. Overigens zijn de entreeprijzen voor deze attracties best pittig dus is het slim om een keuze te maken. Alles bezoeken is gewoon ook best veel met een kind. Verder heeft Sri Lanka mooie natuur, fijne accommodaties en  zon, zee en strand om te relaxen samen met je kids. 

Poya Daya Sri Lanka

De feestdagen van Sri Lanka

In Sri Lanka hebben ze iedere maand sowieso een feestdag, op het moment dat het volle maan is. Deze dagen heten Poya Days. Handig om hier rekening mee te houden, want dat kan gevolgen hebben voor je rondreis. Als je bijvoorbeeld tijdens een belangrijke Poya Day in de stad Kandy bent waar de heilige Temple of the Tooth ligt dan kun je rekenen op hoge hotelprijzen en een enorme drukte. Natuurlijk een bijzondere ervaring, maar kies er wel bewust voor en wordt niet verrast.

Vliegtickets boeken

Vliegen naar Sri Lanka (en Malediven)

Waar vind je de beste vliegtickets naar Sri Lanka? Als je vanaf Amsterdam vliegt, dan zijn KLM/AirFrance en Etihad de meest voor de hand liggende vliegmaatschappijen om mee naar Sri Lanka te vliegen. Zelf vlogen wij met Etihad en daar waren we zeer tevreden over. Kijk met kinderen wel goed naar de vluchttijden. Midden in de nacht arriveren staat garant voor een jetlag. Een goedkope vliegticket is niet per definitie het beste vliegticket.

Top 3 Sri Lanka reisexperts

Sri Lanka kids

Sri Lanka kids

Bouwstenen en complete familiereizen naar Sri Lanka

Van Aa tot Zet

Van Aa tot Zet

Individuele reizen voor gezinnen naar Sri Lanka, op maat gemaakt.

Djoser Junior

Djoser Junior

Reizen naar Sri Lanka waarin je alle highlights met een groep ziet.

Leuke hotels in Sri Lanka met kinderen