arrow_drop_up arrow_drop_down

Gratis tips en inspiratie in je mailbox?

50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we een fijne dosis liefde, tips en gezelligheid naartoe sturen?
Leuk, ik zoek inspiratie!
Your information is safe with us
22 juni 2020 

Tips voor 1,5 meter activiteiten in eigen land

Langzaam gaat de wereld weer een klein beetje open. Hoewel het bij veel mensen kriebelt, is het natuurlijk belangrijk om wel te blijven nadenken en op onze hoede te blijven. Goed nieuws: in onze 1,5 meter-samenleving zoals premier Rutte het zo mooi noemt, zijn er voor wie zich aanpast genoeg opties.

Genieten is in mijn ogen het meest belangrijk de komende zomervakantie, zeker na de periode van verplicht binnen zitten in ons prachtige voorjaar. Of je nou uitstapjes plant in eigen land of de grens over gaat. Voor iedereen die in Nederland blijft, hebben wij enkele tips verzameld die fantastisch zijn in onze 1,5 meter samenleving. Veel uitjes zijn trouwens ook toepasbaar in het buitenland hoor! Ga in eigen land genieten van de natuur. Fietsen, wandelen, naar het strand. Met een kustlijn van meer dan 600 kilometer hoef je je niet te vervelen deze zomer. Wadlopen kan ik je met kinderen trouwens meer dan aanbevelen. Heb je het zelf al eens gedaan eigenlijk? En als je toch ‘in de buurt’ bent dan is een wandeling op Schiermonnikoog zeker de moeite waard.

Fietsen in Nederland met je kids

Nederland is bekend om haar watermanagement, al vaker schakelde Dubai ons in om mee te denken over het aanleggen van kunstmatige gebieden waaronder The Palm. Fietsen in Nederland is fantastisch en heel laagdrempelig, we hebben zo enorm veel goede fietspaden! We hebben een landschap met veel variatie, veel leuke riviertjes en eindeloos veel speeltuintjes. Je kunt dus gemakkelijk een fietstochtje uitstippelen als gezin en daarbij een leuke plek uitkiezen om onderweg te lunchen of te genieten van een taartje. Elke regio in Nederland heeft zijn charme en met het fietsknooppuntennetwerk valt er genoeg te ontdekken in Nederland.

Naar het museum, de dierentuin of het park

Hoewel pretparken weer open zijn, vind ik het zelf bijzonder lastig om in een pretpark de 1,5 meter in acht te nemen. Een museum, park of dierentuin leent zich daar over het algemeen veel beter voor in mijn ogen. Onze ervaring bij het Spoorwegmuseum waar een maximum aantal gasten binnen mag was perfect. Ik hoor ook over andere musea positieve geluiden dus een museumbezoekje -bijvoorkeur doordeweeks- zou ik zeker overwegen. Ik tip graag het Openluchtmuseum in Arnhem en ook Burgers’ Zoo is prima te doen weten we uit eigen ervaring. Veel parken hebben fijne speeltuinen. Denk eens aan Berg en Bos in Apeldoorn of een leuke speeltuin in de Maashorst.

museum op 1,5 afstand

Stadswandeling in je eigen dorp of stad

Een stadwandeling met een gids in Sevilla, Praag of Rome. Check, gedaan. Een stadswandeling in je eigen stad? Voor veel mensen helemaal nieuw. Ik heb tijdens een stadswandeling van VVV Oss echt heel veel nieuwe feiten geleerd over onze eigen stad. Nu weet ik eindelijk dat de speciale tegeltjes in het centrum een lijn vormen die dwars door het centrum loopt en waar de film ‘De bende van Oss’ werd opgenomen. Een stadswandeling kan met een kleine groep heel prima op gepaste afstand worden gedaan. Vraag je lokale VVV naar de mogelijkheden en leer meer over je eigen regio of de regio waar je naartoe gaat.

Wandelen en spelen

Onze Nederlandse bossen zijn perfect onderhouden door Staatsbosbeheer. De prachtige Veluwe rondom Apeldoorn, onze eigen Maashorst in BrabantNationaal Park de Alde Feanen in Friesland. Zomaar wat pareltjes waar je prachtig kunt wandelen. Veel bossen hebben tegenwoordig kinderroutes, natuurspeeltuinen en andere leuke plekken. Elk gebied in Nederland heeft zo’n beetje haar eigen, unieke flora en fauna. Een uitgebreid netwerk verbindt uitgestippelde fiets- en wandelpaden in Nederland waardoor je gemakkelijk verborgen parels kunt ontdekken. Te voet zie je zoveel meer!

Vergeet niet om een handdoekje mee te nemen voor onderweg, neem een picknickkleed mee en vul je drinkfles. Wie weet waar je nog lekker kunt neerstrijken onderweg om even lekker uit te rusten!

Tips voor uitjes op 1,5 afstand

Uit eten of samen het terras op

De horeca in Nederland ontwikkelt zich in rap tempo. Er zijn zoveel leuke plekken te vinden waarbij de Koken in Akkrum met als eerste topplekje te binnen schiet. Wij hebben nog veel meer leuke lunchplekken voor gezinnen verzameld, van Amsterdam tot Den Bosch en van Limburg tot Friesland! Familierestaurants, bistro’s en andere leuke plekjes of strandpaviljoens. Er is voor iedere wens wel wat te vinden in Nederland en op veel plekken kun je tegenwoordig kennismaken met verse producten uit eigen regio. Heerlijk!

Horecagelegenheden met een terras mogen sinds 1 juni weer klanten ontvangen, rekening houdend met de veiligheidsmaatregelen. Wil je binnen zitten, dan moet je reserveren. Liever (nog) niet uit eten? Bijna alle restaurants in Nederland hebben ook afhaalmaaltijden. Heerlijk ook als je een avondje geen zin hebt om te koken als het 30+ graden is en de BBQ teveel moeite is! Bovendien weet ik uit eigen ervaring dat het terras op dit moment met een bijna 2-jarige niet super ideaal is. Je kunt hem niet loslaten en continu vast zetten is ook niet ideaal. Een terras met speeltuintje biedt dan wel uitkomst.

Over de schrijver
Ik ben Mireille, oprichter en eigenaar van Kleine Wereldreiziger. En trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Wij vinden het heerlijk om met de kinderen de wereld te ontdekken. Ver weg, maar zéker ook dicht bij huis! We geven onze passie voor reizen als snel door aan onze oudste zoon en zo begint ook Kleine Wereldreiziger. Wij vinden het belangrijk dat een vakantie een echte ervaring is, een belevenis waar nog lang over wordt gepraat. Fijne overnachtingen, bijzondere ervaringen en zoveel mogelijk weg van de massa. Dat is wat je kunt verwachten op Kleine Wereldreiziger. Voor gezinnen die net even wat anders willen, houden van comfort en op zoek zijn naar die gezellige sfeer.

Stapsgewijs worden wereld de ‘COVID-19 maatregelen’ versoepeld. We krijgen steeds meer bewegingsvrijheid. Durven voorzichtig weer (vakantie)plannen te maken. Eropuit te gaan. Maar deze situatie kan zomaar ineens veranderen. Deze zomer laten we je graag zien hoe mooi Nederland is, wij hebben zelf besloten om in eigen land te blijven. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen.