Toscane met kinderen, écht Italiaans
26 november 2015 
in Toscane
2 min. leestijd

Toscane met kinderen, écht Italiaans

Toscane is een van de plekjes in Italië waar je perfect een heerlijke villa kunt huren met je kinderen. Wij kozen voor een authentiek Italiaans huis boven op de berg en met een prachtig uitzicht.

Toscane, genieten van Italiaans eten en een heerlijke villa

Toscane is heel divers en dat is leuk voor de kinderen, maar ook voor ouders weten wij uit eigen ervaring. Bezoek met je familie leuke plaatsen zoals Lucca, Pisa en Sienna. En natuurlijk mag ook Cinque Terre niet ontbreken tijdens je vakantie naar Toscane. Het was ideaal geweest als er in ons appartement ook een zwembad bij het appartement was geweest om even af te kunnen koelen na onze uitstapjes. Een goede tip dus wat ons betreft als je met kinderen een leuke villa in Toscane huurt. En wij vonden een goede BBQ ook essentieel, waardoor we vele avonden plezier hebben gehad. In het kleine dorp waar wij logeerden, waren wij de enige buitenlanders. Leuk dat contact met de inwoners met de paar woorden Italiaans die wij spreken, lekker lokaal. Wij vinden het ontzettend leuk om kennis te maken met de lokale keuken op vakantie en dat kan in Toscane heel erg goed, ook met een kind. Tijdens een Italiaans sagra trekken namelijk ook de locals mét hun kinderen erop uit.

Proef Toscane tijdens een typisch Italiaanse avond

Als je samen met je kinderen echt wilt kennismaken met culinair Toscane – en dan vooral de lokale gerechten van Toscane – dan mag je een evenement waarbij home made Italiaans eten wordt geserveerd niet missen: de sagra. Een Italiaanse sagra is waarschijnlijk een van de meest populaire lokale evenementen waarbij het helemaal niets uitmaakt als je geen local bent. Erg leuk om eens mee te maken met kinderen en om je onder te dompelen in de culinaire en vooral ook lokale hoogstandjes – en natuurlijk ook minder populaire gerechten – van diverse gebieden in Toscane.

Een sagra wordt georganiseerd door de inwoners van een stad of dorp en is normaal gesproken voor iedereen toegankelijk. Een sagra staat garant voor echt lokaal eten, het Italiaanse gevoel, muziek, dans en soms is er zelfs ook een kleine markt waar je lokale producten kunt kopen.

Go local samen met de Italianen

Wij vinden het leuk om met een kind aan een sagra mee te doen, omdat je op deze manier echt kennis maakt met lokale gebruiken en mensen. Je moet er wel rekening mee houden dat een sagra meestal in de avond plaatsvindt, de siësta is dus essentieel ‘s middags voor je hele gezin. Het geld dat wordt verdiend tijdens een sagra wordt rechtstreeks geïnvesteerd in de gemeenschap. Hoe weet je waar en wanneer een sagra wordt georganiseerd? Vraag het de locals of houdt de aanplakbiljetten die je overal ziet goed in de gaten. Dan is het bovendien in de smalle straatjes soms nog een uitdaging om de juiste locatie te vinden. Maar deze moeite wordt uiteindelijk zeker beloond. Omdat taal meestal geen barrière is voor kinderen zullen ook zij zich snel vermaken tussen de Italiaanse kinderen.

Relaxen in een leuke Toscaanse villa

Het vinden van dat ene bijzondere wereldplekje om te overnachten is altijd een sport voor ons. Wij steken altijd veel tijd in het vinden van een leuke accommodatie waar je jaren later nog aan terugdenkt omdat het er zo fijn was. We hebben een aantal leuke Italiaanse villas in Toscane en de rest van Italië voor je gespot.

Ook leuk om te lezen:

Kindvriendelijke accommodaties in Italië
OVERNACHTEN MET KIDS
Leuke agriturismo in Umbrië met kinderen

UMBRIË

Gardameer in Italië met kinderen

GARDAMEER & MEREN

Kleine Wereldreiziger PLUS

Wil jij tijd besparen met het
plannen van je gezinsvakantie?

Word lid van Kleine Wereldreiziger PLUS voor een vast bedrag per jaar:

  • Exclusieve voordelen voor het hele gezin.
  • Je vakantievragen stellen aan ons en andere reislustige ouders.
  • Doe-boeken, online uitjes, doe-bladen en spelletjes.
  • Downloads, moodboards en meer!
Kleine Wereldreiziger PLUS

Tijd besparen met het plannen van je gezinsvakantie?

Ontdek Kleine Wereldreiziger PLUS!

  • Vast bedrag per jaar.
  • Voordelen voor het hele gezin.
  • Doe-boeken, doe-bladen, spelletjes, downloads, moodboards en meer!
arrow_drop_up arrow_drop_down