arrow_drop_up arrow_drop_down
Toscane met kinderen, écht Italiaans
26 november 2015 

Toscane met kinderen, écht Italiaans

Toscane is een van de plekjes in Italië waar je perfect een heerlijke villa kunt huren met je kinderen. Wij kozen voor een authentiek Italiaans huis boven op de berg en met een prachtig uitzicht.

Toscane, genieten van Italiaans eten en een heerlijke villa

Toscane is heel divers en dat is leuk voor de kinderen, maar ook voor ouders weten wij uit eigen ervaring. Bezoek met je familie leuke plaatsen zoals Lucca, Pisa en Sienna. En natuurlijk mag ook Cinque Terre niet ontbreken tijdens je vakantie naar Toscane. Het was ideaal geweest als er in ons appartement ook een zwembad bij het appartement was geweest om even af te kunnen koelen na onze uitstapjes. Een goede tip dus wat ons betreft als je met kinderen een leuke villa in Toscane huurt. En wij vonden een goede BBQ ook essentieel, waardoor we vele avonden plezier hebben gehad. In het kleine dorp waar wij logeerden, waren wij de enige buitenlanders. Leuk dat contact met de inwoners met de paar woorden Italiaans die wij spreken, lekker lokaal. Wij vinden het ontzettend leuk om kennis te maken met de lokale keuken op vakantie en dat kan in Toscane heel erg goed, ook met een kind. Tijdens een Italiaans sagra trekken namelijk ook de locals mét hun kinderen erop uit.

Proef Toscane tijdens een typisch Italiaanse avond

Als je samen met je kinderen echt wilt kennismaken met culinair Toscane – en dan vooral de lokale gerechten van Toscane – dan mag je een evenement waarbij home made Italiaans eten wordt geserveerd niet missen: de sagra. Een Italiaanse sagra is waarschijnlijk een van de meest populaire lokale evenementen waarbij het helemaal niets uitmaakt als je geen local bent. Erg leuk om eens mee te maken met kinderen en om je onder te dompelen in de culinaire en vooral ook lokale hoogstandjes – en natuurlijk ook minder populaire gerechten – van diverse gebieden in Toscane.

Een sagra wordt georganiseerd door de inwoners van een stad of dorp en is normaal gesproken voor iedereen toegankelijk. Een sagra staat garant voor echt lokaal eten, het Italiaanse gevoel, muziek, dans en soms is er zelfs ook een kleine markt waar je lokale producten kunt kopen.

Go local samen met de Italianen

Wij vinden het leuk om met een kind aan een sagra mee te doen, omdat je op deze manier echt kennis maakt met lokale gebruiken en mensen. Je moet er wel rekening mee houden dat een sagra meestal in de avond plaatsvindt, de siësta is dus essentieel ‘s middags voor je hele gezin. Het geld dat wordt verdiend tijdens een sagra wordt rechtstreeks geïnvesteerd in de gemeenschap. Hoe weet je waar en wanneer een sagra wordt georganiseerd? Vraag het de locals of houdt de aanplakbiljetten die je overal ziet goed in de gaten. Dan is het bovendien in de smalle straatjes soms nog een uitdaging om de juiste locatie te vinden. Maar deze moeite wordt uiteindelijk zeker beloond. Omdat taal meestal geen barrière is voor kinderen zullen ook zij zich snel vermaken tussen de Italiaanse kinderen.

Relaxen in een leuke Toscaanse villa

Het vinden van dat ene bijzondere wereldplekje om te overnachten is altijd een sport voor ons. Wij steken altijd veel tijd in het vinden van een leuke accommodatie waar je jaren later nog aan terugdenkt omdat het er zo fijn was. We hebben een aantal leuke Italiaanse villas in Toscane en de rest van Italië voor je gespot.

Leuke accommodaties in Italië met kinderen

Over de schrijver
Ik ben Mireille, eigenares van Kleine Wereldreiziger en trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Met ons gezin ontdekken wij graag de wereld. Ver weg, maar zéker ook heel dicht bij huis! Wij vinden het belangrijk dat een vakantie, uitje of weekendje weg een ervaring is waar nog lang over wordt gepraat. Daar horen voor ons van die fijne adressen bij om comfortabel te overnachten in combinatie met slow travel.

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.