arrow_drop_up arrow_drop_down
Tour met tram 22 door prachtig Praag
11 september 2015 
in Praag

Tour met tram 22 door prachtig Praag

Praag is een heerlijke stad voor een stedentrip en om te ontdekken met kinderen. In de hoofdstad van Tsjechië is het eigenlijk in ieder jaargetijde leuk, hoewel het in de zomerperiode natuurlijk wel warm kan zijn met uitschieters naar warme temperaturen. Ben je in Praag, sla dan een tour met tram 22 niet over!

Praag met kinderen, niet helemaal buggyproof

Wij zijn zelf zo vaak in Praag geweest dat we tel kwijt zijn en nog steeds vinden we het heerlijk om door de stad te lopen langs de vele highlights. Met een kind is het soms alleen niet zo makkelijk om dat te doen. De straten zijn niet allemaal even ‘buggy-proof' en voor gezinnen is het daarom een hele goede optie om bij het verkennen van Praag ook eens te denken aan een ander vervoersmiddel als je geen handige draagzak bij je hebt en je kinderen nog niet te lange afstanden kunnen lopen: de tram!

Praag met tram 22 ontdekken

Begin om een goed overzicht van Praag te krijgen met een ritje in Tram #22. Deze tramlijn volgt de mooiste route van Praag en passeert alle highlights van de stad. Je kinderen krijgen op deze manier ook een indruk van de stad en weten wat ze kunnen verwachten. De tram gaat onder andere langs het Nationaal Theater en de Staroměstská en Malostranská metrostations, tot het Belvedere, de Praagse Burcht en Pohořelec, met fantastische uitzichten tijdens de hele route. Zie Praag dus op een andere manier en bekijk samen met je kinderen waar jullie zéker nog naartoe willen gaan tijdens jullie stedentrip.

Praag met kinderen

Ontdek Praag met de tram en geniet van prachtige gevels en bouwwerken

Lorete

Vanaf de Pohořelec halte kun je vervolgens makkelijk terug naar de Praagse Burcht wandelen met onderweg enkele interessante bezienswaardigheden zoals Loreta. Loreta is een prachtige kerk – met schatkamer – en een bedevaartsoord. Op het hele uur kun je bij Loreta luisteren naar het klokkenspel. Weer eens wat anders dan de astronomische klok op het oude stadsplein. De tram gaat ook langs de het Strahov Klooster (Strahovský klášter) waarin de oude bibliotheek ligt. Als je unieke Tsjechische souveniers zoekt voor kinderen, kijk dan eens bij Rocking Horse Toy Shop op Loretánské námestí; een leuk winkeltje vol Tsjechische geschenken zoals houten speelgoed.

Begin om een goed overzicht van Praag te krijgen met een ritje in Tram #22. Deze tramlijn volgt de mooiste route van Praag en passeert alle highlights van de stad. Je kinderen krijgen op deze manier ook een indruk van de stad en weten wat ze kunnen verwachten.

Kaartje kopen voor openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Praag is goed geregeld en raden we dus zeker aan tijdens je stedentrip om snel grote afstanden te kunnen overbruggen. In het centrum zelf kun je alles goed lopen. Kaartjes voor het openbaar vervoer zijn verkrijgbaar aan de receptie van je hotel of anders bij de kranten/tabakwinkeltjes, kijk naar de bordjes met daarop Tabák of Trafika. En natuurlijk kun je ook kaartjes kopen in de gele kaartverkoopmachines in de metrostations zelf, dat kan alleen met munten. Er zijn verschillende kaartjes voor het openbaar vervoer met korte of langere geldigheidsduur, maar als je van plan bent regelmatig uit- en weer in te stappen om onderweg van alles te kunnen bezichtigen (hop on hop off) dan loont een ticket van 24 uur of of 72 uur zeker de moeite. Vergeet niet om de eerste keer je ticket in de gele stempelmachines in de tram af te stempelen. En mocht je geen zitplaats kunnen bemachtigen, houd dan goed vast en val niet om! Voor kleine kinderen is onder ervaring dat er altijd wel iemand op staat.

Meer lezen over Praag?

Zin in een stedentrip naar Praag met kinderen? Doe meer inspiratie op!

Praag met kinderen blogs

Over de schrijver
Ik ben Mireille, eigenares van Kleine Wereldreiziger en trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Met ons gezin ontdekken wij graag de wereld. Ver weg, maar zéker ook heel dicht bij huis! Wij vinden het belangrijk dat een vakantie, uitje of weekendje weg een ervaring is waar nog lang over wordt gepraat. Daar horen voor ons van die fijne adressen bij om comfortabel te overnachten in combinatie met slow travel.
Reactie plaatsen

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.