Tour met tram 22 door prachtig Praag
11 september 2015 
in Praag
3 min. leestijd

Tour met tram 22 door prachtig Praag

Praag is een heerlijke stad voor een stedentrip en om te ontdekken met kinderen. In de hoofdstad van Tsjechië is het eigenlijk in ieder jaargetijde leuk, hoewel het in de zomerperiode natuurlijk wel warm kan zijn met uitschieters naar warme temperaturen. Ben je in Praag, sla dan een tour met tram 22 niet over!

Wij zijn zelf zo vaak in Praag geweest dat we tel kwijt zijn en nog steeds vinden we het heerlijk om door de stad te lopen langs de vele highlights. Met een kind is het soms alleen niet zo makkelijk om dat te doen. De straten zijn niet allemaal even ‘buggy-proof’ en voor gezinnen is het daarom een hele goede optie om bij het verkennen van Praag ook eens te denken aan een ander vervoersmiddel als je geen handige drager bij je hebt en je kinderen nog niet te lange afstanden kunnen lopen: de tram!

Begin om een goed overzicht van Praag te krijgen met een ritje in Tram #22. Deze tramlijn volgt de mooiste route van Praag en passeert alle highlights van de stad. Je kinderen krijgen op deze manier ook een indruk van de stad en weten wat ze kunnen verwachten. De tram gaat onder andere langs het Nationaal Theater en de Staroměstská en Malostranská metrostations, tot het Belvedere, de Praagse Burcht en Pohořelec, met fantastische uitzichten tijdens de hele route. Zie Praag dus op een andere manier en bekijk samen met je kinderen waar jullie zéker nog naartoe willen gaan tijdens jullie stedentrip.

Praag met kinderen

Vanaf de Pohořelec halte kun je vervolgens makkelijk terug naar de Praagse Burcht wandelen met onderweg enkele interessante bezienswaardigheden zoals Loreta. Loreta is een prachtige kerk – met schatkamer – en een bedevaartsoord. Op het hele uur kun je bij Loreta luisteren naar het klokkenspel. Weer eens wat anders dan de astronomische klok op het oude Stadsplein. De tram gaat ook langs het Strahov Klooster (Strahovský klášter) waarin de oude bibliotheek ligt. Als je unieke Tsjechische souvenirs zoekt voor kinderen, kijk dan eens bij Rocking Horse Toy Shop op Loretánské námestí; een leuk winkeltje vol Tsjechische geschenken zoals houten speelgoed.

Begin om een goed overzicht van Praag te krijgen met een ritje in Tram #22. Deze tramlijn volgt de mooiste route van Praag en passeert alle highlights van de stad. Je kinderen krijgen op deze manier ook een indruk van de stad en weten wat ze kunnen verwachten.

Het openbaar vervoer in Praag is goed geregeld en raden we dus zeker aan tijdens je stedentrip om snel grote afstanden te kunnen overbruggen. In het centrum zelf kun je alles goed lopen. Kaartjes voor het openbaar vervoer zijn verkrijgbaar aan de receptie van je hotel of anders bij de kranten/tabakswinkeltjes, kijk naar de bordjes met daarop Tabák of Trafika. En natuurlijk kun je ook kaartjes kopen in de gele kaartverkoopmachines in de metrostations zelf, dat kan alleen met munten. Er zijn verschillende kaartjes voor het openbaar vervoer met korte of langere geldigheidsduur, maar als je van plan bent regelmatig uit- en weer in te stappen om onderweg van alles te kunnen bezichtigen (hop on hop off) dan loont een ticket van 24 uur of 72 uur zeker de moeite. Vergeet niet om de eerste keer je ticket in de gele stempelmachines in de tram af te stempelen. En mocht je geen zitplaats kunnen bemachtigen, houd dan goed vast en val niet om! Voor kleine kinderen is onder ervaring dat er altijd wel iemand op staat.

PRAAG MET KERST
Stedentrip Praag met kinderen

OVERNACHTEN IN PRAAG

Jihlava Tsjechië met gezin

TSJECHIË MET KINDEREN

Mireilles citytrip tips voor Praag

Praag is de stad van de Karelsbrug, de Joodse Wijk en sfeer. Het is een geweldige stad om te bezoeken met kinderen. Veel gezinnen kiezen voor een lang weekend Praag of ze combineren een stedentrip met een vakantie in Tsjechië. Eén ding is zeker: je hebt minimaal 2 tot 3 dagen nodig om Praag met je gezin echt te kunnen beleven. Om je stedentrip optimaal te besteden is het sowieso handig om bijvoorbeeld de Prague Cars vooraf te kopen. Dat geeft je veel meer rust, waardoor je maximaal kunt genieten. Maak keuzes in Praag als je maar één dag hebt en ga nog een keertje terug!

Waarom tickets en excursies via ons boeken?

Wij supporten lokale bedrijven. Daarom werken wij samen met GetYourGuide waardoor we direct tickets, excursies en belevingen aan kunnen bieden van lokale ondernemers. Je boekt dus rechtstreeks, hebt ruime keuze en garanties.