arrow_drop_up arrow_drop_down
Tips en uitjes Utrecht met kinderen

Uitjes in Utrecht met kinderen

Tips stedentrip Utrecht met kinderen

De stad van Dick Bruna

Een stedentrip Utrecht, de stad van nijntje, de stad van Dick Bruna. Wat een feest is dat! De stad met haar grachten is sfeervol en gezellig, op iedere hoek is wel iets te beleven en naast shoppen in Hoog Catharijne voor de liefhebbers zijn er musea, leuke straatjes, rondvaarten zoveel meer leuke dingen te doen. Vergeet niet om de Domtoren te beklimmen voor een prachtig uitzicht. Ook net buiten Utrecht vertoeven wij graag, de provincie heeft veel mogelijkheden. Zeker met mooi weer een echte aanrader.

Kajakken in Utrecht met kinderen

Zwemmen en kajakken bij de Kromme Rijn

Net buiten Utrecht vind je prachtige natuur direct naast de Kromme Rijn, de omgeving bij Fort Rijnauwen. Je kunt hier komen vanuit Utrecht zelf met de auto, fiets of zelfs te voet. Maar er is nog een andere manier als je lekker sportief wilt zijn: met de kajak of een Canadese kano! Deze huur je bij Botenverhuur De Rijnstroom. Je kunt in deze omgeving prachtig wandelen en tijdens het wandelen een heerlijke lunch eten aan het water bij het Theehuis wat vlakbij het fort ligt. Fort Rijnauwen kun je alleen op afspraak bezoeken.

Spoorwegmuseum met een peuter

Van Stalen Monsters tot Techlab

Het Spoorwegmuseum in Utrecht verrast ons steeds weer, of we nu in de zomer of de winter bij het Spoorwegmuseum zijn. De kleine trein op het buitenterrein blijft ultiem voor kleine kinderen en de attracties binnen zijn zeker ook echt fantastisch voor jong en oud. Er wordt bij het Spoorwegmuseum met thema's gewerkt, waardoor er altijd iets nieuws te zien is. Wij zijn er inmiddels al wel een keer of 10 geweest en zien nog steeds nieuwe dingen. Dat is knap om je bezoekers te blijven verrassen!

Wandelen bij Landgoed Beerschoten met kinderen

Wandelen op Landgoed Beerschoten

In de omgeving van Utrecht kun je hartstikke mooi wandelen met je kids. Landgoed Beerschoten is een aanrader. Je kunt hier met je kinderen perfect een uur of 2 kunt doorbrengen in de natuur. Even lekker genieten van een picknick in de natuur, lopen over leuke bruggetjes en liefhebbers kunnen genieten van kunst in de beeldentuin naast het bezoekerscentrum. Wij vingen er kikkervisjes en hadden dikke lol met alleen al het struinen door het bos. 

Tips en uitjes Utrecht met een peuter

Ontdek de omgeving van Fort bij Rijnauwen

In totaal zijn er in Nederland 10 waterlinies met meer dan 150 forten, Fort Rijnauwen is het grootste Waterlinie fort van Nederland. Je kunt Fort Rijnauwenalleen bezoeken als je reserveert voor een rondleiding en dat is zeker de moeite waard. Dit machtige vestingwerk is een hele goede staat en ligt eigenlijk in een verscholen stukje groen tussen Zeist, de Bilt, Utrecht en Bunnik. Je kunt van het fort zelf niets zien van buitenaf, behalve de omliggende bunkers en wat meer overblijfselen. Een rondleiding met je kinderen is echt een absolute must als je in de buurt bent in combinatie met een lunch of diner bij theehuis Rijnauwen. Dit ligt 400 meter van het fort af.

Ook leuk om te lezen:

Speeltuin in Gelderland met kinderen
Gelderland
Fietsen in de Maashorst met kinderen
Noord-Brabant
Leuke wandeling in Twente met kinderen
Overijssel