arrow_drop_up arrow_drop_down
Vakantie Italië versus reizen in Thailand
19 december 2015 

Vakantie Italië versus reizen in Thailand

Wij houden ervan om iets van de wereld te zien en om onze zoon mee te geven dat reizen iets is waar je leven ook echt rijker van wordt. Dat is althans onze mening! Wij streven er al meer dan 10 jaar naar om jaarlijks minimaal één lange reis te maken van minimaal drie weken.

Vakantiebestemming kiezen

De mensen in onze omgeving zeggen vaak dat wij dure reizen maken en dat we met de komst van een kind er rekening mee moeten houden dat we niet meer ieder jaar ver kunnen reizen. Dat wil zeggen; buiten Europa. Daar hangt namelijk een financieel prijskaartje aan is het argument. Wij verdedigen ons inmiddels al twee jaar sinds we ouders zijn geworden, maar omdat we dit eindelijk eens willen onderbouwen met feiten hebben wij twee fictieve bestemmingen gekozen van vakanties van een gezin met drie personen: 2 volwassenen en een kind van 2 jaar. Wij zijn zelf enthousiaste Thailand-gangers en daarnaast hebben we gekozen voor een prachtige bestemming in Europa: Italië. Ook een persoonlijke favoriet voor kortere vakanties overigens. We zijn uitgegaan van de vakantieperiode zaterdag 19 juli tot en met zondag 10 augustus 2014 voor 2 volwassenen en 1 kind van 2 jaar (onze eigen situatie) en reizen vanuit 's Hertogenbosch.

Wat kost een vakantie in Italië?

Wij horen in onze omgeving regelmatig verschillende geschikte campings en glampings voorbij komen. Wij zijn voor onze berekening uitgegaan van goed uitgeruste stacaravan op een camping aan het Gardameer. Familie en vrienden geven aan dat je moet uitgaan van ongeveer € 1000,- aan kosten voor onderdak per de week dus die gemiddelde prijs hebben wij aangehouden.

  • Bezinekosten en tol: € 350,00
  • Onderdak: 3108,00 (Stacaravan op familiecamping met faciliteiten)
  • Eten en drinken € 600,00 (Gemiddeld € 25 per dag, inclusief ijsjes en drinken en 1x per week uit eten)
  • Entreegelden, uitjes en fooien: € 250,00

Totaal geschatte kosten voor 3 weken: € 4.308,00

Wij schrikken zelf best wel van dit bedrag en vragen daarom aan mensen die we niet kennen op een verjaardag dit een realistische berekening is. Zij geven aan dat dit inderdaad wel realistisch is voor drie weken, maar dat zij vanuit financieel oogpunt vaak maar twee weken gaan. Natuurlijk kun je bezuinigen op een aantal kosten, maar dit is een zo realistisch mogelijke schatting.

Wat kost reizen door Thailand?

Zelf zijn wij enthousiaste reizigers en ervaren dat de vliegreis naar Azië inderdaad niet goedkoop is, maar dat het leven daar een stuk goedkoper is dan in Europa. We hebben op basis van onze laatste vakantie een overzicht gemaakt van de kosten en daar moet ik bij vertellen dat we niet hebben opgelet, in luxe hotels hebben gezeten, binnenlandse vluchten hebben gemaakt, een auto hebben gehuurd, weinig op straat hebben gegeten en dus absoluut niet zuinig aan hebben gedaan! Het eten en ook reizen in Azië zijn erg goedkoop en daar kun je dus ontzettend veel op besparen.

  • Vliegtickets: 1.749,40 (3 personen, EgyptAir)
  • Onderdak: € 840,- (Gemiddeld € 40 per nacht)
  • Reiskosten van en naar Schiphol: € 62,40 (2 volwassenen retour)
  • Reizen in Thailand zelf: € 500,00
  • Entreegelden & fooien: € 100,00
  • Eten, drinken en souvenirs: € 420,00 (gemiddeld € 20 per dag, dagelijks uit eten)

Totaal geschatte kosten voor 3 weken: € 3.671,40

Onze beste tip is om de vliegtickets continue in de gaten te houden, ruim van tevoren te boeken en op verschillende dagen en tijdstippen te kijken naar de prijzen. Wij doen dit ook regelmatig en je merkt dat je aanbiedingen kunt vinden van rond de € 600,- per ticket of soms zelfs nog wat goedkoper. Wij zijn in onze berekening dan ook uitgegaan van goedkope vliegtickets. Wij maken zelf gebruik van Cheaptickets.nl, Vliegwinkel, Skyscanner en BudgetAir voor prijsvergelijkingen. Kijk ook altijd op de website van de vliegmaatschappijen zelf; soms bespaar je boekingskosten of heeft AirFrance bijvoorbeeld nog een gunstig tarief terwijl dezelfde vlucht bij KLM is volgeboekt. Als je beenruime belangrijk vindt of een kindvriendelijke luchtvaartmaatschappijj, dan zit daar ook erg veel verschil in. Vooral met jonge kinderen kun je beter iets meer betalen dan krap zitten. Vergelijk dus…en vergelijk nog een keer!

Vakantie op één plek of reizen

Wij zijn uitgegaan van de grootste, reëele en gemiddelde kosten. Natuurlijk is dit een vergelijk en kunnen de kosten variëren als je auto veel zuiniger rijdt of als je geen gebruik maakt van tolwegen. Wij begrijpen natuurlijk ook dat een vakantie met de tent in de Ardennen goedkoper is dan een reis naar Thailand. Maar we zijn bewust uitgegaan van een gezin dat graag op vakantie wil gaan op een populaire vakantiebestemming als Italië en daar wat excursies doet. Wat wij willen aantonen is dat het zowel goed mogelijk is om te reizen door Thailand als 3 weken naar de camping te gaan in Italië met een kind van 2 jaar. Financieel gezien.

Tot slot: het blijft ieders eigen keuze wat voor hem of haar de ideale vakantie is: ieder zijn ding en respecteer iemand zijn voorkeur!

Over de schrijver
Ik ben Mireille, eigenares van Kleine Wereldreiziger en trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Met ons gezin ontdekken wij graag de wereld. Ver weg, maar zéker ook heel dicht bij huis! Wij vinden het belangrijk dat een vakantie, uitje of weekendje weg een ervaring is waar nog lang over wordt gepraat. Daar horen voor ons van die fijne adressen bij om comfortabel te overnachten in combinatie met slow travel.
Kleine Wereldreiziger PLUS

Nog vragen over deze bestemming?

Ontdek dan nu Kleine Wereldreiziger PLUS met veel extra's! 


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen

✅ Korting bij partners, extra downloads en moodboards

✅ Toegang tot onze besloten omgeving, los van social media

Kleine Wereldreiziger PLUS

Meer tips over deze bestemming?

Ontdek dan nu Kleine Wereldreiziger PLUS met veel extra's! 


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen

✅ Korting bij partners, extra downloads en moodboards

✅ Toegang tot onze besloten omgeving, los van social media

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.