arrow_drop_up arrow_drop_down
Vakantie of weekendje weg naar een pretpark + overnachtingstips

De leukste pretparken voor kleuters + overnachtingstips

Wij bezoeken regelmatig een pretpark met onze kleuter in Nederland. We hebben een selectie gemaakt van pretparken die wij aanraden om met een kleuter te bezoeken.

Leuke pretparken voor een weekendje weg

Onze favoriete pretparken met een kleuter (die wij zelf ook bezochten)

Een vakantie of weekendje weg naar een pretpark in Nederland is gegarandeerd een grote hit met kinderen, dat vinden wij tenminste wel! Wil je er echt even uit zijn? Overnacht dan direct bij het pretpark of als je wat goedkoper uit wilt zijn in een hotel, vakantiepark of op een camping in de buurt van het pretpark. Het relatief kleine Nederland heeft bijna 40 pretparken en ook veel musea die voor kinderen interessant zijn. Wat staat centraal in pretparken? Attracties, shows en entertainment. De Efteling is daarvan een goed voorbeeld: Wie kent Pardoes, de vele shows in het park en het Efteling Theater niet? Wij hebben onze favoriete pretparken geselecteerd, hoe? Door te kijken naar hoeveel keer we er al geweest zijn! We zijn eerlijk gezegd bij allemaal de tel kwijt, dus dat zegt genoeg...

Overnachten bij een pretpark met kinderen

Overnachten bij een pretpark met een kleuter, zeker weten dubbel feest

Het is leuk om een bezoek aan een pretpark te combineren met een overnachting. Lekker met je kleuter naar een pretpark én een weekendje weg. Voor hele grote pretparkliefhebbers is het zelfs leuk om een hele vakantie lang in de buurt van één of meer pretparken te overnachten. Hoewel dit in onze ogen wel een kostbare aangelegenheid kan worden. Kinderen zijn vaak dol op pretparken; leuke attracties, veel nieuwe indrukken en alle aandacht van papa en mama. 


TIP! Kijk altijd goed wat je kunt verwachten als je een goedkope aanbieding vindt voor een overnachting of pretparkbezoek. Zit alles erbij wat je verwacht of zijn er nog 'verrassingen' waar je niet op zit te wachten?

Sprookjesboom Efteling met een kleuter

De Efteling

In Kaatsheuvel ligt het gaafste park van Nederland in alle opzichten al je het ons vraagt: de Efteling. Wat ooit begon met alleen het Sprookjesbos is nu uitgegroeid tot het grootste pretpark van Nederland. De focus ligt echter nog altijd op sprookjes waarvan de bekende sprookjesboom een grote hit bij kinderen. Met attracties als Pandadroom, de Vliegende Hollander, Droomvlucht, de Fata Morgana en het Carnaval Festival blijft de Efteling keer op keer verrassen. Sprookjes bestaand echt; in de Efteling!

Hoe vaak zijn wij hier geweest? We moeten gokken, we gaan jaarlijks, soms zelf 2 keer per jaar of vaker. Alledrie bij elkaar: zeker meer dan 70 keer gok ik zo...! En nog steeds heeft de Efteling iedere keer weer iets nieuws te bieden.

Overnachten (vlak)bij de Efteling met een gezin

Bungalows Efteling Bosrijk

Bungalows Bosrijk


Vanaf € 175,-

Appartement De Eker

Appartement De Eker


Vanaf € 105,-

GuestHouse Hotel Kaatsheuvel

GuestHouse Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Vanaf € 101,25

Park Droomgaard

Kaatsheuvel

Vanaf € 69,-

Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen

Afrika beleven in Nederland? Dat kan het beste bij Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek waar je ruim 1.250 dieren kunt zien. De Beekse Bergen is de grootste wildpark beleving van Europa en perfect te combineren met een weekendje weg, vakantie over een overnachting in de buurt. Wandel door het park of ga met de bus of de boot op safari en spot de big five. Nog leuker: ga op autosafari en de Afrikaanse dieren komen gevaarlijk dichtbij! Bestel online je tickets met korting voor de Beekse Bergen.

Hoe vaak zijn wij hier geweest? Ook hier moeten we weer gokken. Alledrie bij elkaar zijn we hier zeker 15 keer geweest en we vinden het vooral leuk dat je Safaripark Beekse Bergen kunt ontdekken op verschillende manieren: gewoon te voet, met je eigen auto of zelfs met een bootsafari!

Overnachten bij het Safaripark

Vakantiepark Beekse Bergen

Vakantiepark Beekse Bergen


Diverse prijsklassen

Vakantiehuis Vakantiepark Dierenbos

Vakantiehuis Vakantiepark Dierenbos


Diverse prijsklassen

B&B/Boertel de Meander

B&B/Boertel de Meander


Vanaf € 55,-

Attractiepark Hellendoorn met een kleuter

Attractiepark Hellendoorn

Met onze 4-jarige kleuter waren we voor het eerst in Hellendoorn tijdens Heksendoorn en dat was een heerlijke dag. Veel gespeeld in de speeltuin en een aantal leuke attracties voor kinderen tot 1.20 m gezien. Heel eerlijk is het handig als kinderen groter dan 1.20 m zijn als je naar Attractiepark Hellendoorn gaat. Je hebt dan gewoon meer mogelijkheden als je het ons vraagt. We gingen daarom terug met onze 6-jarige zoon om nogmaals te kijken. Lees mee over ons dagje weg in Hellendoorn.

Overnachten bij Attractiepark Hellendoorn

Vakantiepark Mölke

Vakantiepark Mölke

Zuna

Vanaf € 108,-

B & B Noetsele

B & B Noetsele

Nijverdal

Vanaf € 160,-

Madurodam

Madurodam

Nederland in het klein, dat is Madurodam. Madurodam ligt in Den Haag en trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers omdat er veel te zien en ontdekken is. Ook voor kinderen! Kinderen zien heel Nederland en zelf beleven hoe het is om bijvoorbeeld energie op te wekken, schepen te laden en lossen of een vliegtuig te laten opstijgen vanaf Schiphol. Een bezoek aan Madurodam is leuk om te combineren met een weekendje Den Haag, Scheveningen of Rotterdam.

Hoe vaak zijn wij hier geweest? Wij hebben zelf ons vrijgezellenfeest hier gehad - bij Ernie en Bert persoonlijk op schoot gezeten - en vinden Madurodam ook echt steeds weer verrassend omdat je steeds weer nieuwe dingen ziet. Gokje: 10 keer. En met onze kleine wereldreiziger zullen we hier zeker ook nog een aantal keren komen.

Overnachten vlakbij Madurodam

Pearl of The Hague

Pearl of The Hague


Vanaf € 160,-

Ibis Den Haag City Centre

Ibis Den Haag City Centre


Vanaf € 65,-

Burgers' Zoo Arnhem

Burgers' Zoo 

OK, Burgers' Zoo valt inderdaad niet helemaal in de categorie pretpark, maar het is wel een enorme favoriet van ons! Wat een heerlijke dierentuin is dit met een aantal leuke binnen- en buitenspeeltuinen als bonus erbij. We hebben door ons seizoensabonnement sowieso al hele kleine giraffen, leeuwen en nog een aantal andere dieren gezien toen ze net geboren waren. Wat een feest was dat!

Lucas vindt het nog steeds jammer dat er geen pandaberen in Burgers' Zoo zitten, maar inmiddels heeft hij ze gelukkig ook al in Thailand mogen zien.

Hoe vaak zijn wij hier geweest? Ontelbare keren! Met een jaarabonnement, opgroeiend kind en leaseauto kun je wel raden hoeveel uurtjes er in Burgers' Zoo zijn doorgebracht. Is 80 keer overdreven? Zeker overnachten hier in de omgeving van Burgers' Zooen de volgende dag het prachtige Nationaal Park de Hoge Veluwe bezoeken, een bezoekje brengen aan Arnhem of even de grens over gaan naar onze oosterburen!

Overnachten vlakbij Burgers' Zoo

B&B Bordeaux Arnhem

B&B Bordeaux 

Arnhem

Vanaf € 150,-

Design Hotel Modez

Design Hotel Modez

Arnhem

Vanaf € 86,-

Buitenplaats Beekhuizen

Buitenplaats Beekhuizen

Velp

Vanaf € 130,-

Julianatoren met een kleuter

Julianatoren

Dat de shows van Julianatoren een aanrader zijn weten we inmiddels. De formule is kinderlijk eenvoudig, maar ook voor ons als ouders blijven de shows gezellig en aanstekelijk. Dit jaar is er een nieuw hip figuur in de Julianatoren: Cas de Ranger! Een soort van enthousiaste Freek Vonk, maar dan toegankelijker en met de focus op dieren die je in eigen land ook daadwerkelijk zou kunnen tegenkomen. 


TIP! Aan het eind van iedere show kunnen de kinderen op de foto gaan met hun idolen bij Julianatoren, dat blijft iedere keer weer een feest!

Bobbejaanland

Bobbejaanland

Ons laatste bezoek aan Bobbejaanland was zeker meer dan 15 jaar geleden! Tijd dus om nu met ons eigen gezin naar 't plezantste land te gaan. Net over de grens bij onze zuiderburen in België biedt Bobbejaanland een combinatie van supersnelle rides, maar ook minder heftige attracties om van te genieten met de allerkleinsten. In onze beleving was dit een behoorlijk hip park, maar we moeten eerlijk zeggen dat het toch wat in verval aan het raken is en dat wat meer onderhoud het park flink zou ophalen. Kinderen zien dat overigens niet en zullen het geen probleem vinden dat er op sommige plekken wat onderhoud gepleegd mag worden. Onze kleuter van 6 jaar vond Bobbejaanland geweldig!

Toverland met kleuter

Toverland

Toverland heeft ons meer dan verbaasd! We bezochten in de winterperiode alleen het binnengedeelte van Toverland en dat alleen al was met een 6-jarige perfect en ideaal voor een hele dag vertier en plezier. Kun je nagaan als je het buitengedeelte ook nog bezoekt. Het park is enorm uitgebreid, netjes onderhouden en heel divers. Het is ook overzichtelijk, waardoor het voor gezinnnen erg aantrekkelijk is als je het ons vraagt.

Toverland heeft in tegenstelling tot Julianatoren en Hellendoorn meer werk gemaakt van haar attracties waardoor het voor ons wat meer een beleving is in plaats van een grote kermis met diverse attracties.