Vakantie Thailand met kinderen
arrow_drop_up arrow_drop_down
Vakantie Thailand met kinderen

Vakantie Thailand met kinderen

Start hier met het plannen van jullie rondreis

Tips Thailand voor ouders

Ultieme tips voor ouders

Deze dingen wil je echt weten voordat je naar Thailand gaat!

>> lees meer

Noord-Thailand met kids

Noord-Thailand met kids

Maak kennis met bergvolkeren en ga naar de grens met Laos.

>> lees meer

Thailand met een baby

Thailand met een baby

Hoeveel luiers moet je inpakken en zijn er billendoekjes te koop?

>> lees meer

Vakantie Thailand met kinderen

Wat iedere ouder wil weten over Thailand

Thailand is het ideale land voor gezinnen die al vaker hebben gereisd en voor gezinnen die voor het eerst op vakantie gaan naar Azië. Dat komt door de vriendelijke Thai en de enorme afwisseling in activiteiten en mogelijkheden in Thailand. Natuurlijk zit je als ouder met een aantal praktische vragen over bijvoorbeeld:

  • geld wisselen
  • luiers kopen
  • openbaar vervoer
  • auto huren
  • veiligheid
  • eten op straat

Wij geven je antwoord op deze en meer vragen tijdens je Thailand vakantievoorbereiding.

Vakantie Thailand met kinderen

Kindvriendelijke hotels in Thailand

In Thailand is er een enorme diversiteit in accommodaties te vinden voor families. Er is niets zo persoonlijk als een accommodatie, maar in het algemeen is er in iedere prijscategorie een kindvriendelijk hotel of hostel te vinden, je moet soms wel even speuren. In ons geval valt dit speuren onder vakantiepret en voorbereiding!

Wij delen onze favoriete plekken om te overnachten graag met je. We hebben onze selectie aangevuld met tips die we kregen van andere gezinnen. 

Khao Sok met kinderen

Beroemde Nationale Parken van Thailand

Tijdens je vakantie in Thailand mag een bezoek aan een Nationaal Park niet ontbreken. Het meest bekend nationale park is toch wel Phang Nga Bai in Zuid Thailand, op de voet gevolgd door Doi Inthanon NP in Chiang Mai waar je ook de hoogste berg van Thailand vindt waar de bergvolkeren van de Karen en de Meo wonen. 

Wij waren in Khao Sok National Park wat op de derde plek staat van mooiste nationale parken van Thailand. En daar is niets aan gelogen! Door de bergen van kalksteen lijkt het op Guilin in het zuiden van China al mist het eerlijk gezegd wel die mystieke sfeer vanwege het toerisme. Toerisme of niet, Khao Sok is gewoon een bezoek meer dan waar. Boek met kinderen liefst een privé excursie waardoor je je eigen tempo bepaalt.

Poya Daya Sri Lanka

Laat je verrassen in Bangkok

Bangkok: you love it or you hate it. Natuurlijk is Bangkok gewoon enorm chaotisch, maar als je daar tegen kunt dan kun je je met kinderen echt met gemak een week vermaken in deze hoofdstad. Shoppen in MBK voor tieners en shopfanaten, leuke pretparken, het Koninklijk Paleis, fietsen door Bangkok, Chinatown, een boottocht over de klongs van Bangkok en een aantal prachtige tempel. Ga met kids zeker een keer naar de bioscoop en zing uit volle borst het volkslied mee voor aanvang van de film.

Bangkok: Siam Ocean World

Bangkok: Siam Ocean World

Voor kinderen en ouders ontzettend leuk. Handig, zo in de shopping mall in Bangkok.

>> lees meer

Bangkok: leuke pretparken

Bangkok: leuke pretparken

Bangkok en omgeving heeft een enorm aanbod van pretparken en ander vertier.

>> lees meer

Wat Arun Bangkok

Bangkok: beklim Wat Arun

Beklim de eeuwenoude stenen trappen van Wat Arun en kijk uit over de rivier en Bangkok.

>> lees meer

Tuk tuk in Chiang Mai

Chiang Mai, sfeervolle stad met oude stadsmuur en vele wat-complexen

Chiang Mai heeft veel te bieden voor gezinnen. Boek in ieder geval een accommodatie met zwembad, want dat is heerlijk na een actieve dag of halve dag rondstruinen met kinderen in deze veelzijdige stad. Fietsen in de rijstvelden, een wat-tour met een tuk tuk maken, een bezoek brengen aan een weeshuis, zwieren door het oerwoud en Thaise kookles nemen. Het zijn enkele highlights van onze reis naar Thailand met een peuter.

Thais kind

#5 highlights voor low-budget reizigers

Thailand heeft een rijke geschiedenis en een prachtige cultuur. Gezinnen die voor het eerst naar Azië gaan kunnen prima beginnen in Thailand, het is erg toegankelijk en kindvriendelijk. Ik selecteerde een mix met 5 low-budget highlights voor gezinnen

Vliegtickets boeken

Vliegen naar Thailand en vliegen in Thailand met AirAsia

Waar vind je de beste vliegtickets naar Thailand? Je kunt het beste naar Thailand vliegen vanaf Amsterdam of Düsseldorf. Zelf vlogen wij met KLM vanaf Schiphol en daar waren we zeer tevreden over. Kijk met kinderen wel goed naar de vluchttijden. Midden in de nacht arriveren staat garant voor een jetlag. Een goedkope vliegticket is niet per definitie het beste vliegticket.

In Thailand zelf is vliegen met AirAsia het meest voor de hand liggend qua prijs. Thai Airways, Bangkok Airways. Lion Air en Nok Air zijn overigens ook prima vliegmaatschappijen.

Georganiseerde familiereis naar Thailand

Georganiseerde familiereis naar Thailand

95 van de 100 mensen zullen tegen je zeggen dat je je reis naar Thailand gewoon zelf moet regelen, omdat dit veel goedkoper is. Misschien is dat zo, maar als je wat slechte deals maakt is dat zeker niet zo. Bovendien heb je minder rust en gemak als je zelf ter plekke alles moet regelen. Georganiseerd reizen is daarom echt wel een prima keuze. Het grote voordeel van georganiseerd reizen is dat je (bijna) nergens meer aan hoeft te denken ter plekke en je kunt je dus volledig focussen op je kinderen. Dat komt de vakantie vreugde zeker ten goede! Er zijn een aantal goede reisorganisaties voor reizen naar Thailand met kinderen die wij aanbevelen.

Reisexperts individuele familiereizen Thailand

ThailandKids

ThailandKids

ThailandKids is onderdeel van RiksjKids en is specialist in reizen met kinderen.

Djoser Junior

Djoser Junior

Groepsreizen met voldoende vrijheid voor gezinnen, uitgebreide familievakanties in Thailand.

Djoser Junior

Van Verre Family

Avontuurlijke en volledige individuele rondreizen in Thailand met kinderen. Op maat, veilig en vertrouwd.

Leuke hotels in Thailand met kinderen