arrow_drop_up arrow_drop_down
Vakantiepark in Cochem aan de Moezel, dit is Ferienresort Cochem
6 mei 2019 

Vakantiepark in Cochem aan de Moezel, dit is Ferienresort Cochem

Laat in de middag arriveren we bij het Roompot Park vlakbij Cochem wat op ongeveer 3 uur rijden van Utrecht ligt. We worden enigszins overrompeld door de drukte bij de receptie, er zijn meer mensen die willen inchecken en het wemelt om ons heen van de Nederlanders.

Wat is er te doen in de omgeving van Ferienresort Cochem?

Even schakelen, want we zijn nog niet zo heel erg gewend aan vakantieparken van dit formaat. Het is bovendien Paasweekend en het begin van de meivakantie dus natuurlijk zijn alle huisjes van Roompot volgeboekt. Voornamelijk gezinnen inclusief opa's en oma's spotten we.

Voor ons is Ferienresort Cochem vooral een uitvalbasis om de omgeving te verkennen. We willen een aantal dingen zien en doen waaronder de stoeltjeslift van Cochem, de Geirley hangbrug bij….en minimaal een paar lekkere moezelwijntjes. Verder af en toe een plons in het zwembad en dan is het al snel prima wat ons betreft.

Weekendje Cochem met ons gezin

Cochem met kinderen stond al een tijdje op onze bucketlist voor een weekendje weg. Op doorreis naar het Zwarte Woud lijkt het ons een prima tussenstop voor een paar dagen, het moet er dan eindelijk toch eens van komen. Als we op zoek gaan naar een accommodatie in de omgeving van Cochem blijkt dat voor 6 personen toch nog een uitdaging te zijn. Dat komt om eerlijk te zijn vooral omdat wij graag een zwembad willen hebben en dan kom je al snel op een vakantiepark van Roompot of concullega's Landal Greenparks of Center Parcs uit. Bovendien zijn we zoals altijd laat met boeken en dan is de keuze gewoon niet meer enorm.

Gerenoveerde huisjes Roompot Cochem

De reviews over Ferienresort Cochem zijn nogal wisselend. Waar de ene recensie lovend is, wordt het park door andere gezinnen volledig met de grond gelijk gemaakt. Onze mening? Het is een prima park als uitvalbasis voor een lang weekend Cochem en omgeving, de faciliteiten vallen echter wat tegen. We hebben een gerenoveerd huisje (nummer 147) geboekt voor 4+2 personen. Het huisje is keurig schoon bij aankomst, maar eerlijk is eerlijk: er zijn wat kleine mankementen. Een voordeur die niet goed opengaat, een badkamerraam wat niet voor of achteruit wil, een incomplete magnetron/oven combinatie en een flink aantal gaten in verschillende deuren. Allemaal geen showstoppers, alleen niet direct wat je verwacht van een gerenoveerd huisje.

Review nieuwe huisjes Ferienresort Cochem

Verder zijn we zeer te spreken over het interieur. Een nette bank, fijne eetkamerstoelen en een grote tafel. De keuken had wat meer bestek mogen hebben, maar is verder best wel compleet. De boxspringbedden zijn netjes – vermoedelijk net nieuw. Het meubilair op het terras buiten is keurig, de wasmachine en de droger zijn fijn en de ruimte in het schuurtje naast het huis is ook top. We hebben een dakkoffer die we er mooi in kunnen opbergen en dat is erg fijn. Ondanks dat we geen vergelijk hebben, kunnen we wel vermoeden hoe de niet gerenoveerde huisjes eruit zien. Geen dus net wat meer uit – voor ons scheelde het € 20 per nacht – en boek een gerenoveerd huisje in plaats van een uitgeleefd hok.

Ligging vakantiepark t.o.v. de things to do in de omgeving

Voor ons is Ferienresort Cochem bedoeld als uitvalbasis voor leuke activiteiten in de omgeving. En het moet gezegd worden: wat ligt dit vakantiepark prachtig in het Moezelgebied! Op nog geen 10 minuten rijden de berg af zit je midden in hartje Cochem. Rij je de andere kant uit dan kun je lekkere wijntjes proeven en ga je helemaal aan de andere kant van het park af – dus niet bij de rotonde rechts, maar rechtdoor en vervolgens alsmaar rechtdoor – dan kun je genieten van prachtige uitzichten op wijnranken en gezellige dorpjes. En uiteraard rijd je ook hier langs de rivier: wat een plaatje! Je kunt hier kajakken, een boottocht maken, prachtige wandelingen maken en de kinderen kunnen spelen in fijne speeltuintjes langs de waterkant.

Op Ferienresort Cochem is de policy duidelijk om niet teveel van het vakantiepark af te gaan, dus de informatievoorziening over leuke uitjes met kinderen in de omgeving van Cochem is nihil. Maar wij hebben ze natuurlijk voor je verzameld! Wie zegt dat je in deze omgeving in een dag wel klaar bent, heeft zich niet voldoende in het gebied verdiept. Er is hier zoveel te beleven met kinderen.

Meet & Greet Koos Konijn

Wie het niet erg vindt om Koos Konijn tegen te komen of wie juist helemaal dol is op Koos Konijn, zit helemaal goed bij Roompot Ferienresort Cochem. Tijdens de vakanties is er een entertainment programma waar dit populaire konijn in veel gevallen onderdeel van uitmaakt. Onze oudste van 7 jaar vindt Koos helemaal niets, onze baby van 10 maanden moet ook nog niets van hem hebben. Wij vinden het prima, want er dartelen honderden kinderen rondom Koos heen. Wij kunnen er wel om lachen hoe een moeder haar ongeveer 3 jaar oude zoon van de schommel trekt onder enthousiast geroep van ‘daar is Koos, daar is Koos' terwijl het ventje ondertussen denkt, joh ik was lekker aan het schommelen.

Verder gaan er een grandioze hoeveelheid ouders met hun kroost mee paaseieren zoeken. 10 eieren maximaal per persoon. Wij horen het aan vanuit het restaurant waar we een lekkere latte macchiato drinken. Uiteindelijk blijken fanatieke ouders nog erger dan kinderen, want er komen werkelijk waar papa's en mama's terug met hun handen vol (gratis!) eieren.

Faciliteiten Roompot Vakantiepark aan de Moezel

Vreselijk om te zien hoe een goed en leuk entertainment programma om zeep wordt geholpen door ouders. Dit bevestigt eerlijk gezegd wel echt ons beeld over massale vakantieparken. Wij hebben er geen last van, we zien vooral de voordelen. Als wij een dagje weg zijn geweest en om 16.30 uur het zwembad induiken (dat tot 21.00 uur open is) dan zijn alle gezinnen al zo'n beetje onderweg naar het avondeten. Perfect, want dan hebben wij het niet al te grote zwembad voor ons alleen.

Onze samenvattende review

Verder zijn de faciliteiten prima bij deze Roompot. Als je echter volledig afhankelijk bent van dit park en hier wilt verblijven zonder ergens anders naartoe te gaan dan vind ik het karig qua mogelijkheden. Een kleine speeltuin, een kleine binnenspeeltuin, een niet al te groot zwembad zonder glijbanen, geen skelters voor kinderen, wel steps. Het restaurant heeft voldoende capaciteit (wel reserveren!) en er zijn verder een gameroom voor oudere kinderen (tegen betaling), fietsenverhuur, minigolf en een uitkijkpunt bij de receptie. Golfliefhebbers kunnen hier trouwens hun hartje ophalen: er is een prachtige golfbaan direct naast dit prachtig gelegen park.

Onze conclusie: wij zouden hier zeker nog een keer naartoe terug willen gaan. Eerlijk gezegd dan wel voor de omgeving en niet omdat het park een verpletterende indruk heeft gemaakt. De huisjes zijn netjes en compleet, ze liggen redelijk vrij en hebben ieder een eigen oprit waar met gemak 2 auto's op kunnen. Het park zelf is dus niet autovrij, daar is het overigens ook veel te groot voor.

Roompot Vakantiepark Moezelstreek

Over de schrijver
Ik ben Mireille, eigenares van Kleine Wereldreiziger en trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Met ons gezin ontdekken wij graag de wereld. Ver weg, maar zéker ook heel dicht bij huis! Wij vinden het belangrijk dat een vakantie, uitje of weekendje weg een ervaring is waar nog lang over wordt gepraat. Daar horen voor ons van die fijne adressen bij om comfortabel te overnachten in combinatie met slow travel.

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.