SOS armbandje met telefoonnummer/Vakantie polsbandje met naam en 06-nu
SOS armband voor vakantie

SOS Armband, vakantie polsbandje met naam

Met je kinderen op vakantie? Een dagje naar de dierentuin? Naar het strand?

Middag naar de kinderboerderij? Koop een SOS polsbandje voor die extra veiligheid.


Handige 06-armbandjes voor kinderen

Voorzie de SOS armband van je naam en telefoonnummer en ga met een veiliger gevoel de deur uit. Mocht een kind onverhoopt buiten zicht raken en misschien zelfs verdwalen dan vergroot een polsbandje de kans op hereniging met je kind. Kleine kinderen zijn vaak erg nieuwsgierig en voordat je het weet is je zoon of dochter ineens verdwenen. Veel ouders hebben dit inmiddels al eens meegemaakt, je bent even wanhopig, maar gaat dan zo snel mogelijk overal zoeken. Met een polsbandje is dat zoeken net even wat makkelijker weet ik uit eigen ervaring als je kind verloren raakt in een mensenmassa. Dat gebeurde ons zelf ook eens, in een fractie van een seconde.


Waar kun je een SOS armband kopen?

 SOS polsbandje met naam vakantie

Rubberen SOS armband

(vanaf € 5,95 per stuk)

Een rubberen SOS armbandje waardoor je het polsbandje makkelijk kunt afspoelen als hij vies is. Er zijn bovendien verschillende maatkeuzes voor dit armbandje, dus zowel baby's als volwassenen kunnen een geschikt formaat vinden.

Je moet er wel rekening mee houden dat bijvoorbeeld een creatieve 2-jarige die maximaal op ontdekkingstocht is redelijk makkelijk dit polsbandje zelf af kan doen. Als je kindje zich dus nog niet helemaal bewust is van het feit dat het belangrijk is om het polsbandje om te houden in het kader van veiligheid, dan zou mijn advies zijn om een van de onderstaande armbandjes te kopen. Dat geldt ook wanneer je net als wij buiten Europa gebruik maakt van een andere telefoonnummer, hoewel er natuurlijk ook oplossingen als doorschakelen zijn.

SOS armband, een bandje met naam en telefoonnummer

SOS Armband Polsband blauw en roze

SOS Armband, polsband in roze of blauw

Deze nylon polsbanden worden aanbevolen voor kinderen van 2 tot en met ongeveer 9 jaar met een polsomtrek tot ongeveer 15 cm..

Je krijgt bij één armbandje in totaal drie waterproof ID-kaartjes. waar je met een permanent marker de gegevens van je kind op kunt schrijven. Deze armbandjes zijn soepel en sterk plus makkelijk in het gebruik vanwege het klittenband. Bij dit armbandje kun je zelf de gegevens schrijven, waardoor je volgens mij wat flexibeler bent. Wij hebben buiten Europa vaak een anders tijdelijk telefoonnummer dus dat werkt in combinatie met een hip siliconenbandje net wat minder.


Meteen de bestelling van je keuze:

Tutu polsbandje met naam

Tutu-Band polsbandjes (vanaf € 6,99 per set van 3 stuks)

De herbruikbare, waterproof armbandjes van Tutu zijn qua looks nagenoeg gelijk aan de Infoband. De verschillen zitten in de details en vooral in de prijs! Het materiaal is soepel, PVC vrij en non-toxic net als bij Infoband. De ruimte waarin geschreven kan worden is iets kleiner en de designs net wat anders. Verder een rond afdekplaatje in plaats van vierkant.

Ook bij de Tutu-Band geldt dat je het telefoonnummer zelf op het SOS armbandje kunt schrijven. Handig als je net als wij dus wel eens wisselt van telefoonnummer in het buitenland ;-)

Wij gebruikten het siliconen armbandje eigenlijk alleen op vakantie. Sinds onze kleine wereldreiziger alleen buiten speelt, wordt het armbandje ineens bijna dagelijks gebruikt. Ik vind het een prettig en veilig gevoel mocht er iets gebeuren, dan ben ik snel bereikbaar.

- Mireille Steegmans

Ring-Ring polsbandjes

Ring-Ring SOS polsbandjes

(vanaf € 4,99)

Ring-Rings zijn felgekleurde en in reliëf bedrukte silicone polsbandjes met een afmeting van 14 cm. Ideaal voor peuters en voor kleine kinderen. Je kunt eerst je favoriete kleur kiezen en daarna de naam van je kind en telefoonnummer. Zo krijg je een uniek en persoonlijk polsbandje.

Icetags armbanden

Icetags armbanden

(vanaf €19,95)

Icetags zijn leuke kleurrijke armbanden die aan de boven- als onderzijde gegraveerd kunnen worden. Totaal is er ruimte voor 10 regels waardoor ze ook zeer geschikt zijn om medische informatie weer te geven. De plaatjes worden met de laser gegraveerd waardoor de tekst slijtvast is. Er kan alles mee gedaan worden: zwemmen, spelen, sporten enzovoort. Wel even de Icetag afdrogen als hij nat wordt, zodat de huid en armband niet onnodig vochtig blijven. Door de leuke kleuren en prints zijn kinderen dol op de Icetag en zo wordt het dragen van een sos armband zelfs leuk!

Infoband vakantie 06-polsband

Infoband vakantie 06-polsbandjes

(vanaf € 9,95 per stuk)

Infoband heeft kleurrijke vakantie polsbandjes met verschillende motieven. Je schrijft met een gewone balpen de naam van je kind en jouw telefoonnummer op het 06-armbandje. Er is ook extra plaats voor belangrijke informatie zoals een allergie of iets wat een ander zeker moet weten over je kind. Bovendien kun je deze polsbandjes eindeloos opnieuw gebruiken en zijn ze PVC vrij, anti allergeen en non-toxic!

Ik vond het erg makkelijk dat ik het telefoonnummer zelf op het 06-armbandje van Infoband kon schrijven. Waarom dan? Tijdens verre reizen hebben wij vaak een lokaal telefoonnummer en dan kun je dus dat nummer op de Infoband schrijven ter plekke. Die mogelijkheid heb je niet bij de rubberen 06-armbandjes. Deze Infoband polsbandjes zouden wij aanbevelen tot ongeveer 6 jaar.

Inspiratie shop voor reizen met kinderen