arrow_drop_up arrow_drop_down
SOS armband voor vakantie

SOS Armband, vakantie polsbandje met naam

Met je kinderen op vakantie? Een dagje naar de dierentuin? Naar het strand? Middag naar de kinderboerderij? Koop SOS polsbandje voor extra veiligheid.

SOS Armband, vakantie polsbandje met naam

Ga je met je kinderen op vakantie naar het buitenland? En dagje naar de dierentuin? Naar het strand? Of gewoon een middag naar de lokale kinderboerderij of de speeltuin? Koop dan een vakantie armbandje of 06-armbandje, een polsbandje voor je kinderen voor die extra veiligheid.
SOS armband, een bandje met naam

Wat is een SOS polsbandje?

Een SOS polsbandje is een armbandje op maat waarin je naam en telefoonnummer kunt laten zetten. Er zijn ook SOS polsbandjes waar je de informatie zelf op schrijft. Op deze manier ga je met een veiliger gevoel de deur uit. Als je kind onverhoopt buiten zicht raakt en misschien zelfs verdwaalt dan vergroot een polsbandje de kans op een snelle hereniging met je kind. Kleine kinderen zijn vaak erg nieuwsgierig en voordat je het weet is je zoon of dochter ineens verdwenen.

Mocht je dreumes, peuter of kleuter onverhoopt buiten zicht raken en misschien zelfs verdwalen dan vergroot een polsbandje de kans op hereniging met je kind. Veel ouders hebben dit helaas al eens meegemaakt, je bent even wanhopig, maar gaat dan zo snel mogelijk overal zoeken. Je bent je kind kwijt geraakt op het strand, in de stad, in het pretpark of waar dan ook. Met een polsbandje is dat zoeken net even wat makkelijker weet ik uit eigen ervaring als je kind verloren raakt in een mensenmassa. Dat gebeurde ons zelf ook eens, in een fractie van een seconde. Er zijn verschillende soorten polsbandjes, dus ik heb ze op een rij gezet.

SOS armband, een bandje met naam

SOS armband, een bandje met naam is onmisbaar op vakantie met kinderen

Wij hebben inmiddels verschillende kleuren bandjes, voor bij iedere outfit een leuk bandje. Op die manier vindt onze zoon het ook geen probleem om zo’n SOS polsbandje te dragen. Je moet er wel rekening mee houden dat bijvoorbeeld een creatieve 2-jarige die maximaal op ontdekkingstocht is redelijk makkelijk dit polsbandje zelf af kan doen. Als je kindje zich dus nog niet helemaal bewust is van het feit dat het belangrijk is om het polsbandje om te houden in het kader van veiligheid, dan zou mijn advies zijn om een van de onderstaande armbandjes te kopen. Dat geldt ook wanneer je net als wij buiten Europa gebruik maakt van een andere telefoonnummer, hoewel er natuurlijk ook oplossingen als doorschakelen zijn.

Een rubberen SOS armbandje wat je makkelijk kunt afspoelen als hij vies is vinden wij ideaal. Dit is onze favoriet, vooral omdat hij gewoon ontzettend slijtvast is en bovendien ook nog hip voor kinderen.

SOS armband, een bandje met naam

Handig rubberen 06-armbandje voor kinderen

Rubberen SOS bandjes met naam zijn al te koop vanaf € 7,95 per stuk dus dat is niet te veel als je je bedenkt dat het gaat om de veiligheid van je kind. Er zijn bovendien verschillende maatkeuzes voor dit 06-armbandje, dus zowel baby’s als volwassenen kunnen een geschikt formaat vinden. Een rubberen SOS polsbandjes wordt op maat gegraveerd en het is BPA vrij. Wel even goed de pols opmeten voordat je besteld, want wij hadden de eerste keer wat te ruim besteld en dat was niet handig. De armbandjes zijn iets meer dan een centimeter breed en hebben een dikte van een paar milimeter, ze zijn super lichtgewicht. De maten variëren van 13 t/m 20 centimeter in omvang. 

Je laat in de SOS armband bijvoorbeeld naam en telefoonnummer 'graveren' en gaat daardoor met een veiliger gevoel de deur uit met je kind. Kleine kinderen zijn vaak erg nieuwsgierig en voordat je het weet is je zoon of dochter ineens verdwenen. Veel ouders hebben dit inmiddels al eens meegemaakt, je bent even wanhopig, maar gaat dan zo snel mogelijk overal zoeken. Met een polsbandje is dat zoeken net even wat makkelijker weet ik uit eigen ervaring als je kind verloren raakt in een mensenmassa. Dat gebeurde ons zelf ook eens, in een fractie van een seconde. 

Waar kun je een SOS armband kopen?

Rubberen SOS armband (vanaf € 7,95 per stuk)

Een rubberen SOS armbandje waardoor je het polsbandje makkelijk kunt afspoelen als hij vies is. Ideaal en bovendien verkrijgbaar in vele kleuren bij Koter Kado. Er zijn bovendien verschillende maatkeuzes voor dit armbandje, dus zowel baby's als volwassenen kunnen een geschikt formaat vinden.

Je moet er wel rekening mee houden dat bijvoorbeeld een creatieve 2-jarige die maximaal op ontdekkingstocht is redelijk makkelijk dit polsbandje zelf af kan doen. Als je kindje zich dus nog niet helemaal bewust is van het feit dat het belangrijk is om het polsbandje om te houden in het kader van veiligheid, dan zou mijn advies zijn om een van de onderstaande armbandjes te kopen. Dat geldt ook wanneer je net als wij buiten Europa gebruik maakt van een andere telefoonnummer, hoewel er natuurlijk ook oplossingen als doorschakelen zijn.

SOS Armband, polsband in roze of blauw

Deze nylon polsbanden worden aanbevolen voor kinderen van 2 tot en met ongeveer 9 jaar met een polsomtrek tot ongeveer 15 cm..

Je krijgt bij één armbandje in totaal drie waterproof ID-kaartjes. waar je met een permanent marker de gegevens van je kind op kunt schrijven. Deze armbandjes zijn soepel en sterk plus makkelijk in het gebruik vanwege het klittenband. Bij dit armbandje kun je zelf de gegevens schrijven, waardoor je volgens mij wat flexibeler bent. Wij hebben buiten Europa vaak een anders tijdelijk telefoonnummer dus dat werkt in combinatie met een hip siliconenbandje net wat minder.


Kies meteen de bestelling van je keuze:

Wij gebruikten het siliconen armbandje eigenlijk alleen op vakantie. Sinds onze kleine wereldreiziger alleen buiten speelt, wordt het armbandje ineens bijna dagelijks gebruikt. Ik vind het een prettig en veilig gevoel mocht er iets gebeuren, dan ben ik snel bereikbaar.

- Mireille Steegmans

Tutu-Band polsbandjes (vanaf € 6,99 per set van 3 stuks)

Tutu-Band heeft herbruikbare, waterproof armbandjes die qua looks nagenoeg gelijk zijn aan de Infoband. De verschillen zitten in de details en vooral in de prijs! Het materiaal is soepel, PVC vrij en non-toxic net als bij Infoband. De ruimte waarin geschreven kan worden is iets kleiner en de designs net wat anders. Verder een rond afdekplaatje in plaats van vierkant. Ook bij de Tutu-Band geldt dat je het telefoonnummer zelf op het SOS armbandje kunt schrijven. Handig als je net als wij dus wel eens wisselt van telefoonnummer in het buitenland ;-)

Infoband vakantie 06-polsband

Infoband vakantie 06-polsbandjes 

(vanaf € 6,95 per stuk)

Infoband heeft kleurrijke vakantie polsbandjes met verschillende motieven. Je schrijft met een gewone balpen de naam van je kind en jouw telefoonnummer op het 06-armbandje. Er is ook extra plaats voor belangrijke informatie zoals een allergie of iets wat een ander zeker moet weten over je kind. Bovendien kun je deze polsbandjes eindeloos opnieuw gebruiken en zijn ze PVC vrij, anti allergeen en non-toxic!

Ik vond het erg makkelijk dat ik het telefoonnummer zelf op het 06-armbandje van Infoband kon schrijven. Waarom dan? Tijdens verre reizen hebben wij vaak een lokaal telefoonnummer en dan kun je dus dat nummer op de Infoband schrijven ter plekke. Die mogelijkheid heb je niet bij de rubberen 06-armbandjes. Deze Infoband polsbandjes zouden wij aanbevelen tot ongeveer 6 jaar.  

Ring-Ring polsbandjes

Polsbandje met ID-tag (vanaf € 19,95)

ID4ALL heeft verschillende typen polsbandjes waaronder de felgekleurde en in reliëf bedrukte silicone polsbandjes. Ideaal voor peuters en voor kleine kinderen. Je kunt eerst de favoriete kleur van je kindje kiezen en daarna de naam van je kind en je telefoonnummer doorgeven. Zo krijg je een uniek en persoonlijk polsbandje. Maar ID4ALL heeft ook hele andere trendy armbandjes die er wat ons betreft voor oudere kinderen echt wel veel stoerder uitzien.

Icetags armbanden

Icetags armbanden (vanaf €19,95)

Icetags zijn leuke kleurrijke armbanden die aan de boven- als onderzijde gegraveerd kunnen worden. Totaal is er ruimte voor 10 regels waardoor ze ook zeer geschikt zijn om medische informatie weer te geven. De plaatjes worden met de laser gegraveerd waardoor de tekst slijtvast is. Er kan alles mee gedaan worden: zwemmen, spelen, sporten enzovoort. Wel even de Icetag afdrogen als hij nat wordt, zodat de huid en armband niet onnodig vochtig blijven. Door de leuke kleuren en prints zijn kinderen dol op de Icetag en zo wordt het dragen van een sos armband zelfs leuk!