Verrassend leuke bestemmingen in Europa voor gezinnen
arrow_drop_up arrow_drop_down
16 december 2016 

Verrassend leuke bestemmingen in Europa voor gezinnen

De afgelopen jaren zijn wij meerdere keren verrast door de leuke vakantiebestemmingen in Europa. Van die bestemmingen waar je zelf niet spontaan aan denkt, waar je eigenlijk over getipt moet worden. En daarom tippen wij je!

Back to basic en toch comfort

Wij ontdekken op vakantie met onze kleuter graag gave outdoor plekjes om naartoe te gaan in combinatie met van die activiteiten die je thuis niet hebt. Wij houden ervan om met niet al te veel bagage te reizen waardoor we niet continue bezig zijn met inpakken en uitpakken als we aan het reizen zijn. Back to basic bekent voor ons niet dat we gaan kamperen zonder faciliteiten en dus helemaal op onszelf zijn aangewezen. Integendeel! We houden wel van een beetje comfort als we het hebben over accommodaties, vooral als het van die wereldplekjes op bijzondere locaties zijn. En die bijzondere locaties willen wij graag me je delen.

Stille dorpjes in midden Portugal

Portugal heeft ons hart gestolen en in het bijzonder midden Portugal. Ongeveer een half uurtje rijden onder Coimbra liggen de Schist Villages. Een aantal van deze dorpen liggen er verlaten bij en dat is ook precies waarom het zo heerlijk is om hier te zijn. Mountainbiken in de bergen, verse vis halen op de markt op zaterdagochtend en deze lekker grillen op de buiten BBQ. En natuurlijk gewoon lekker genieten aan het zwembad en in de namiddag wandelen in de bossen. Heerlijk! Het echte buitengevoel hebben wij hier zeker ervaren.

Een fijne accommodatie met uitzicht op de bergen vonden wij echt ultiem tijdens onze vakantie in Portugal. Wakker worden, naar buiten kijken….en gewoon ver weg kunnen kijken naar de bergen en echt de rust ervaren. Oh nee, beter nog: je hoort in de ochtend de bellen van de geiten die al in de bergen lopen.

>>Wereldplekken om te overnachten in Portugal

Schist Villages

In midden Portugal vind je nog de echte stille dorpjes met oude en sfeervolle huizen

Verrassende Pyreneeën in Noord-Spanje

Wie het over Spanje heeft denkt al snel aan de Costa’s, maar er is meer…veel meer! In Noord-Spanje kun je met kinderen (en trouwens ook zonder) heerlijk genieten van de natuur. Wij waren in Vall de Boí en ontdekten daar de prachtige Pyreneeën en tegelijkertijd ook UNESCO Werelderfgoed. In de zomerperiode is het hier wel drukker, maar echt massatoerisme vind je hier niet. Wil je picknicken in de natuur, wandelen met zicht op de bergen en genieten van prachtige kerken? Dat kan in dit gebied perfect. Ook voor actievelingen zijn de Spaanse Pyreneeën erg tof, want je kunt hier niet alleen hiken, maar ook mountainbiken of kanoën natuurlijk.

Er zijn in deze regio ook campings, maar wij kiezen voor het comfort van een appartement. Groot voordeel is dat deze bijna allemaal wel faciliteiten hebben om ’s avonds heerlijk Spaans te eten: een lekker stuk vlees van de houtgestookte grill klinkt aantrekkelijk, toch?

>> Wereldplekken om te overnachten in Spanje

Pyreneeën in Noord Spanje

De Pyreneeën in Noord Spanje, een prachtige bestemming voor gezinnen

De natuur in in onze eigen land

Als we dit jaar ergens door verrast zijn, dan is het wel door de prachtige natuur in ons eigen land. We waren een weekend in Apeldoorn en omgeving en genoten van de Veluwe. We ontdekten Nationaal Park de Oosterschelde in Zeeland en misschien nog wel het meest bijzonder vonden wij de Alde Faenen in Friesland. Slapen in een glamping tent, varen over de wateren van de Friese meren, fietsen en oversteken met pondjes en gewoon lekker samen genieten.

Een geweldige bestemming tijdens de zomer, maar zeker ook tijdens de winterperiode, want wat zal het er mooi zijn in deze tijd van het jaar….

>> Wereldplekken om te overnachten in Nederland

De Stjelp camping in Friesland

Overnachten in een glamping tent in het bijzondere Friesland, een nieuwe ervaring voor ons

En er is nog zoveel meer te ontdekken…

Wij zijn de afgelopen jaren vooral verder weg geweest tijdens de vakanties. Dat zal misschien wat veranderen nu we vanaf februari gebonden zijn aan de schoolvakanties. Het is dan juist een nieuwe uitdaging om leuke plekken te vinden die ons verrassen en tegelijkertijd betaalbaar blijven. Collega blogger Saskia heeft oudere kinderen en is al jaren op zoek naar dat soort plekken. Ze ontdekte Beieren met haar kinderen in het zuidoosten van Duitsland. Op weg naar Oostenrijk of Tsjechië rijd je door dit gedeelte van Duitsland, maar stap er nu zeker maar eens uit! Het Beierse Woud, de Donau, de hoogste bergtop van Duitsland, Bayerwald Xperium, Sommerrodelbahn Sankt Englmar, Kletterwald en het Waldwipfelpad. Genoeg te doen!

Over de schrijver
Ik ben Mireille, oprichter en eigenaar van Kleine Wereldreiziger. En trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Wij vinden het heerlijke om met de kinderen op reis te gaan in Nederland, Europa en ook daarbuiten. We geven onze passie voor reizen als snel door aan onze oudste zoon en zo begint ook Kleine Wereldreiziger. Toen ik startte was er nog heel weinig informatie te vinden over reizen met kinderen. Dat is nu wel anders! Ik wil met mijn team aan ouders laten zien hoe leuk het is om de wereld te ontdekken met kinderen. Comfortabel reizen en een goede prijs/kwaliteit verhouding zijn daarbij belangrijk vinden wij. Fijne accommodaties, bijzondere overnachtingen en vakantiewoningen waar juist niet de grote massa naartoe gaat. Dat is wat je kunt verwachten op Kleine Wereldreiziger. Voor gezinnen die net even wat anders willen, houden van comfort en op zoek zijn naar die gezellige sfeer. Heb jij een tip? Of heb jij een fijne accommodatie voor gezinnen? Stuur een bericht naar Mireille via mireille@kleinewereldreiziger.nl.