arrow_drop_up arrow_drop_down
Kindvriendelijk wandelen, eten én spelen in Castricum
24 februari 2021 

Kindvriendelijk wandelen, eten én spelen in Castricum

Wie houdt van bos, duin en strand zit goed in Noord-Holland. In Castricum vind je dit alle drie en ook nog eens kindvriendelijk met een gratis parkeerplaats en een heerlijk restaurant. Ik vertel je graag meer over deze coronaproof activiteit ideaal voor families met jonge kinderen.

Routes en omgeving

Er is een grote diversiteit aan wandelroutes beschikbaar direct vanaf de parkeerplaats van Johanna's Hof in Castricum, wat direct ook het startpunt is van de wandelroutes. Leuk feitje: Johanna's Hof is een voormalige duinboerderij, gebouwd in 1832 tijdens de grootschalige ontginningen van Bakkum en Castricum. De boerderij was een eerbetoon aan Johanna, de vrouw van jonkheer Gevers, eigenaar van het duinterrein. In 1927 liet provincie Noord-Holland de bouwvallige boerderij slopen en bouwde er een nieuw theehuis. Bezoekerscentrum De Hoep ligt op een steenworp afstand van Johanna's Hof en leer je alles over het zuiveren van water en de Noord-Hollandse duinen. Normaal gesproken zijn er activiteiten en excursies speciaal voor kinderen.

Wandelen in Castricum met kinderen

Kies maar welke route je wilt, er is voor ieder wat wils!

Je kunt in deze omgeving heerlijk wandelen. De wandelroutes variëren van 2 tot 17 kilometer. De blauwe route (2 kilometer) is ook met een kinderwagen toegankelijk, doordat de grond vlak is en niet door de duinen gaat. De routes nemen je afwisselend mee door het bos van Castricum en Heemskerk, door de prachtige Noord-Hollandse duinen, tot aan het strand.

Een restaurant waar ouders van dromen

Al jaren verzorgt het Johanna's Hof een heerlijke en goed geprijsde menukaart. Het staat bij velen bekend om de lekkere en grote pannenkoeken, maar er is werkelijk van alles te koop. Ook voor de kinderen zit er altijd wat bij, denk aan een knijpfruitje voor baby's tot echte kindermenu's. Het restaurant bevindt zich direct naast de parkeerplaats en heeft een groot terras. Op dit moment tijdens corona kun je er nog steeds dagelijks terecht voor taart, panini's, poffertjes, pannenkoeken of warme dranken. Er staat zelfs op woensdag, zaterdag en zondag een speciale foodtruck vanaf 11.00 uur met echte aardappelfriet en Zaanse mayonaise.

Johannashof restaurant Castricum

Speelparadijs voor kinderen

Wat de Johanna's Hof ook zo geliefd maakt voor families is de locatie en de gemoedelijke sfeer. Naast het terras staan wat dieren in de wei en is er een speeltuin die leuk is voor grote en kleine kinderen. Families zitten er soms wel de hele middag. In de winter kunnen kinderen binnen goed vermaakt worden met speciale speelhoeken en krijgt ieder kind een grote kleurplaat met potloden bij een bestelling. Wij hebben gemerkt dat als je met kleine kinderen komt eten, de bediening er alles aan doet om je zo snel mogelijk te bedienen. Erg fijn als je een onrustige dreumes naast je hebt. De dieren staan er nog steeds en de speeltuin is vrij toegankelijk.

Handig in de voorbereiding

  • Er zijn bij Johanna's Hof fietsen te huur.
  • Het kan in het weekend vrij druk worden, zeker op een zonnige dag. Ga voor 11.00 uur of na 15.00 uur als je de ergste drukte wil ontlopen.
  • Omdat het op de weg naar het strand is, is het op een hete zomerse dag de moeite waard om te checken of er file staat.

Wie diversiteit in de natuur opzoekt en houdt van gemak en gezelligheid, raad ik dit fijne plekje in Noord-Holland met kinderen zeker aan. Ga je met de navigatie? Voer dan Zeeweg 31 in, de parkeerplaats vind je vervolgens aan je linkerhand.

Over de schrijver
Miranda woont samen met haar vriend en dochter (2018) in Zaanstad. Het gezin is gek op reizen en de wereld ontdekken. Ze gingen met z'n drietjes al naar Mallorca, Ibiza en Ecuador. Genoeg verhalen dus om te vertellen over reizen met een baby! Miranda is gek op de natuur, andere talen, paardrijden en (salsa)dansen. Het is dus misschien geen verrassing dat haar favoriete bestemming Cuba is. Verder heeft Miranda veel gereisd met een backpack in Azië en Centraal Amerika net als in Ecuador en de Verenigde Staten. Droombestemmingen voor de toekomst zijn Mexico, Australië, Patagonië en de Galapagos eilanden. Als Miranda daar naartoe gaan, dan kun jij zeker weten meelezen!
Kleine Wereldreiziger PLUS

Nog vragen over deze bestemming?

Ontdek dan nu Kleine Wereldreiziger PLUS met veel extra's! 


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen

✅ Korting bij partners, extra downloads en moodboards

✅ Toegang tot onze besloten omgeving, los van social media

Kleine Wereldreiziger PLUS

Meer tips over deze bestemming?

Ontdek dan nu Kleine Wereldreiziger PLUS met veel extra's! 


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen

✅ Korting bij partners, extra downloads en moodboards

✅ Toegang tot onze besloten omgeving, los van social media

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.