arrow_drop_up arrow_drop_down
19 juli 2019 
in Spanje

Genieten voor waterratten bij Waterworld Costa Brava

Na Troll Adventure bij Gnomopark kunnen onze stoere meiden natuurlijk alles aan. Dus op naar Waterworld in Lloret de Mar. Je zou het kunnen omschrijven als een attractiepark in watervorm, er is genoeg te doen voor kinderen.

Waterworld is genieten voor waterratten

Waterworld Lloret de Mar is een walhalla als je van zwembaden en vooral van (water)glijbanen houdt. We zijn nog nooit eerder in een dergelijk park geweest dus Lilian en Feline kijken hun ogen uit in dit grote park vol met glijbanen. Behalve behoorlijk spectaculaire glijbanen met namen zoals Kamikaze, Hurricane en X-treme mountain zijn er een aantal grote zwembaden waar je relaxed aan kunt liggen, er is voldoende schaduw te vinden. Voor een ligbedje betaal je dan nog wel €4,- per persoon, maar je kunt ook gewoon op het gras gaan liggen. Er zijn veel ligweides met mooi gras en de kinderen kunnen hier lekker spelen en zwemmen.

Er zijn diverse restaurantjes en kiosken in Waterworld waar je ijs, chips, snacks of drankjes kunt krijgen. Je kunt je hier met gemak een dag vermaken met kinderen die goed kunnen zwemmen en geen angst voor glijbanen hebben. Het park is in onze ogen echt de moeite waard als je kijkt naar de toch wel pittige entreeprijs.

Waterworld Costa Brava Lloret de Mar

Op de Water Pistes gaan 4 mensen tegelijkertijd naast elkaar naar beneden

Wachttijden bij de glijbanen

Wij waren half juni in Waterworld en aan het einde van de middag kon je vrijwel overal zonder wachttijd naar beneden glijden. Wat goed is om te weten is dat er bij ieder zwembad en bij iedere glijbaan een badmeester of badjuf aanwezig is. Zij wisselen ook regelmatig van post zodat ze scherp blijven. In het hoogseizoen is het vele malen drukker bij Waterworld en je komt er dan veel meer jongeren tegen die vaak een tour hebben geboekt inclusief vervoer. Het is handig om te weten dat de touringcars met jongeren normaliter vertrekken tussen 15.00 en 16.00 uur dus vanaf dat moment neemt de drukte in het park af.

Met de bus of toch zelf rijden?

Er rijdt een gratis bus naar Waterworld vanuit verschillende plaatsen aan de Costa Brava. De bus vertrekt vanuit Calella om 09.00 uur en om 11.00 uur. Deze bus gaat weer terug om 16.00 uur en om 18.00 uur. Aan het einde van de middag is het daardoor vaak wat rustiger in het park en dat is de reden dat het slim is om met eigen vervoer naar Waterworld te gaan. In het hoogseizoen moet je echt rekening houden met wachttijden bij de meest spectaculaire glijbanen. Ga eerst lekker zwemmen en kies voor glijbanen waar het niet zo druk is. Na 16.00 uur zal het een stuk rustiger zijn in het waterpark en kun je de andere glijbanen gaan uitproberen.

De vrije val van Speed Furious

Eén van de meest spectaculaire attracties: de Speed Furious. Vanaf 1,20 meter mag je de vrije val van Speed Furious trotseren. Je begint je ritje in een cabine en met je armen kruislings over je borst houden. Je staat schuin en de grond wordt onder je vandaan gehaald waardoor je een vrije val in de glijbaan maakt. Dit is echt wel heftig en tegelijkertijd ook supercool!

Waterworld Lloret de Mar prijzen

De basis entreeprijs voor Waterworld Lloret de Mar is € 35,00. Voor kinderen van 0,80m tot 1,20 meter betaal je een gereduceerd tarief van € 20,00 en dat tarief geldt ook voor 65-plussers. Baby’s tot 0,80m mogen gratis naar binnen bij Waterworld. (prijsniveau juli 2019).

Online zie je regelmatig aanbiedingen voor Waterworld dus het is slim om de prijzen in de gaten te houden. Parkeren bij het park is gratis en je mag eten en drinken mee naar binnen nemen. Kijk voor meer informatie en online tickets op www.waterworld.es

Over de schrijver
Mijn naam is Suzanne. Ik ben getrouwd en moeder van 2 dochters (2008 en 2011). Mijn man en ik hebben elkaar leren kennen tijdens ons werk in de reisbranche en zijn - nadat we elkaar slechts een aantal maanden kenden - een half jaar gaan backpacken in Zuid- en Midden-Amerika. En ondanks dat we beiden niet meer in de reiswereld werken, hebben we nog altijd een grote passie voor reizen. En het blijkt dat we deze passie inmiddels ook overgebracht hebben op onze kinderen. We maken allerlei soorten reizen met zijn vieren. Zo zijn we in Azië (Thailand, Maleisië en Bali) geweest maar hebben ook een aantal jaren in Nederland met onze eigen caravan gekampeerd. Een all-inclusive vakantie vinden we op zijn tijd heerlijk. Maar dat wisselen we dan weer af met een rondreis Portugal of Marokko met de auto. Eigenlijk zijn we van alle markten thuis! Ik regel onze reizen altijd zelf en vind het heel leuk om blogs van anderen te lezen om inspiratie op te doen. Ik hoop jullie met mijn blogs ook te kunnen inspireren! Vragen over onze reizen met kinderen? Mail me via info@kleinewereldreiziger.nl.