arrow_drop_up arrow_drop_down

Gratis tips en inspiratie in je mailbox?

50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we een fijne dosis liefde, tips en gezelligheid naartoe sturen?
Leuk, ik zoek inspiratie!
Your information is safe with us
11 februari 2016 

Wonderlijke klim in de dakgoten van de Sint-Jan

De Sint-Jan is voor Den Bosch hét symbool en als je naar Den Bosch gaat met kinderen dan is een bezoekje aan de Sint-Jan dan ook erg voor de hand liggend. Dit jaar is het jaar van Jeroen Bosch en daarom is er een wonderlijke klim mogelijk op de Sint-Jan.

Sint-Jan kathedraal: klim naar de tijd van Bosch!

We waren pas geleden in de Sint-Jan van Den Bosch om te kijken naar de prachtige kerststal, een aanrader voor komende kerstmis overigens. Met en ook zonder kinderen. We zagen dat er aan de zijkant van de Sint-Jan een enorme steiger werd opgebouwd. Deze bleek voor een wonderlijke klim te zijn, daar willen we wat meer van weten!

Dit jaar – het jaar van Jheronimus Bosch – heb je de unieke kans om met je eigen ogen de beelden te zien die boven op de Sint-Jan kathedraal in Den Bosch staan. Niet voor mensen met hoogtevrees overigens! Op 25 meter hoogte staan er op de Sint-Jan zesennegentig luchtboogbeelden die allemaal uit natuursteen zijn gehouwen. In 2016 – het vijfhonderdste sterfjaar van Jeroen Bosch – krijg je voor één keer de kans om door de dakgoten van de Sint-Jan te wandelen en deze prachtige beelden te zijn. Hoe gaaf is dat als je kinderen van een beetje avontuur houden?!

Jheronimus Bosch 500

Tijdens een wandeling door de goten van de Sint-Jan in Den Bosch zie je fabeldieren, muzikanten, draken, potsenmakers (grapjassen) en monsters, die níemand normaal gesproken zomaar kan zien. Grijp dus zeker je kans en maak kennis met de geschiedenis van Den Bosch. En natuur moet je met mooi weer deze klim gaan maken, want dan kun je genieten van een exclusief en adembenemend uitzicht over de stad ‘s-Hertogenbosch en haar natuurgebied het Bossche Broek.

Dit is allemaal in het kader van Jheronimus Bosch 500. Koning Willem-Alexander opent op 12 februari in het Noordbrabants Museum ‘Jheronimus Bosch, visioenen van een genie’. Dit is de grootste Bosch-tentoonstelling ooit! Dit hele jaar vindt je vanalles rondom Jeroen Bosch in Den Bosch zoals een Bosch Experience route door het centrum van de stad en tal van festivals, exposities en evenementen. Maar wie was Jeroen Bosch nou eigenlijk? Jheronimus Bosch is Nederlands beroemdste middeleeuwse schilder en hij woonde en werkte in ‘s-Hertogenbosch.

Den Bosch Koekwaus

In Den Bosch vind je heerlijke lekkernijen, zoals deze ‘Koekwaus’. Zeker proberen!

‘s-Hertogenbosch met kinderen is genieten

Wij zijn fan van Den Bosch en vinden de stad absoluut een must do met kinderen. Ga dan ook zeker niet alleen voor de wonderlijke klim, maar ga zeker meer zien van Den Bosch met kinderen.

Je kunt de wonderlijke klim op de Sint-Jan van Den Bosch maken van 5 maart tot en met 30 oktober 2016 in het kader van 500 jaar Jheronimus Bosch waarbij je in de hele stad ‘s-Hertogenbosch verschillende activiteiten zult vinden voor oud en jong. Op maandag kun je alleen van 13:30 tot 17:00 uur de klim maken in de dakgoten van de Sint-Jan.

Meer informatie op www.wonderlijkeklim.nl

Over de schrijver
Ik ben Mireille, oprichter en eigenaar van Kleine Wereldreiziger. En trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Wij vinden het heerlijk om met de kinderen de wereld te ontdekken. Ver weg, maar zéker ook dicht bij huis! We geven onze passie voor reizen als snel door aan onze oudste zoon en zo begint ook Kleine Wereldreiziger. Wij vinden het belangrijk dat een vakantie een echte ervaring is, een belevenis waar nog lang over wordt gepraat. Fijne overnachtingen, bijzondere ervaringen en zoveel mogelijk weg van de massa. Dat is wat je kunt verwachten op Kleine Wereldreiziger. Voor gezinnen die net even wat anders willen, houden van comfort en op zoek zijn naar die gezellige sfeer.

Stapsgewijs worden wereld de ‘COVID-19 maatregelen’ versoepeld. We krijgen steeds meer bewegingsvrijheid. Durven voorzichtig weer (vakantie)plannen te maken. Eropuit te gaan. Maar deze situatie kan zomaar ineens veranderen. Deze zomer laten we je graag zien hoe mooi Nederland is, wij hebben zelf besloten om in eigen land te blijven. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen.