arrow_drop_up arrow_drop_down
Uitjes in Zuid-Limburg met kinderen

Uitjes in Zuid-Limburg met kinderen

Genieten van leuke steden, de Mergelgrotten in Valkenburg, de heuvels en prijswinnaar Parkstad Limburg.

Gaia Zoo Kerkrade

Parkstad Limburg, genoeg te doen voor een hele vakantie

Parkstad Limburg heeft ons echt verbaasd. Deze regio heeft niet voor niets de 'prestigieuze Tourism for Tomorrow Award 2016' gewonnen. Wat is hier onzettend veel te zien en beleven voor gezinnen. Neem wel even de entreeprijzen in acht. Met mooi weer kun je je als gezin een hele vakantie lang prima vermaken in deze regio in Zuid-Limburg.

Valkenburg met kinderen

Valkenburg met kinderen

Valkenburg voor een dagje weg? Natuurlijk kan dat! Maar er is veel meer te zien in Valkenburg, er is genoeg te doen voor een lang weekend. De mergelgrotten en de beroemde steenkolenmijn natuurlijk. Maar ook de Miljoenenlijn, een oude stoomtrein die alleen in de weekenden nog rijdt plus wat dacht je van een stevige wandeltocht of fietsen door de heuvels in de omgeving van Valkenburg?

Kasteel Hoensboek

Kasteel Hoensbroek


Gaia Zoo Kerkrade

Gaia Zoo Kerkrade


Blote Voeten Park

Blote Voeten Park


Mireille Steegmans

Zuid-Limburg heeft gewoon zo ontzettend veel te bieden, daar hebben veel gezinnen geen idee van. Ga twee weken naar Zuid-Limburg en je bent nog niet uitgekeken. Vooral met kleine kinderen vinden wij dit een heel goed alternatief als het mooi weer is in plaats van een lange autorit naar Italië, Frankrijk of Spanje.

- Mireille

Continium Discovery Center

Continium Discovery Center, maximaal ontdekken en leren

Bij Continium Discovery Center kunnen kinderen echt enorm veel ontdekken. Met een 4-jarige was Continium nog net even te hoog gegrepen, omdat er gewoon zo enorm veel te zien en te doen is. Wij schatten in dat het vanaf 5 of 6 jaar een geweldig uitje is dat bovendien ook nog gedaan kan worden met de Museumjaarkaart. 

Mergelrijk in Valkenburg

Mergelrijk in Valkenburg haalt de artiest in je boven

Wie naar Valkenburg gaat wil toch zeker weten naar Mergelrijk. De Mergelgrotten zijn ook nog volop in gebruik en met oudere kinderen is het bijvoorbeeld erg leuk om te gaan grotbiken. Dat is met een peuter of kleuter nog niet te doen. Daarvoor is Mergelrijk een prima alternatief. Kijken naar mooie mergelwerken en als klap op de vuurpijl ook nog zelf je eigen mergel kunstwerk maken.