De leukste uitjes in Dubai met je kinderen
04 april 2021 
in Dubai
4 min. leestijd

De leukste uitjes in Dubai met je kinderen

Kiezen is in Dubai eigenlijk een onmogelijke opgave, want alles is gewoon uniek en dikke fun als je het mij vraagt. Kies daarom de dingen die elders echt niet te vinden zijn is mijn beste tip. Ik heb een paar van die unieke uitjes met je kinderen in Dubai verzameld.

The Ain Dubai (Dubai Eye)

Dubai zou Dubai niet zijn als ze niet het hoogste reuzenrad ter wereld zouden hebben. Naast de Londen Eye is er nu dus ook de Dubai Eye op Bluewaters Island en met een hoogte van 210 meter. Wauw, je voelt je hier werkelijk een dwerg! De skyline van Dubai was al gaaf, maar The Ain Dubai heeft daar nog wat extra's aan toegevoegd. Bluewaters ligt aan de Marina en is opgesplitst in verschillende gebieden waarvan de Dubai Eye eigenlijk het middelpunt is. Leuk feitje is dat het Burj Khalifa in Dubai bijna 4x zo hoog is en dat The Ain Dubai 50 meter hoger is dan de recordhouder tot nu toe: de 168 hoge 'High Roller' in Las Vegas.


Burj Khalifa

De ingang van Burj Khalifa, op dit moment hoogste toren ter wereld, ligt in de Dubai Mall. De snelste passagierslift ter wereld brengt je in korte tijd To-The- Top-Of- The-World naar het hoogste outdoor observatieplatform ter wereld op de 124e verdieping. 

Met meer dan 828 meter en 160 verdiepingen is het Burj Khalifa het hoogte gebouw ter wereld, dit bouwwerk moet je natuurlijk een keer bezocht hebben in je leven! Een prachtig uitzicht over Dubai, een enorme lift die je snel naar boven brengt en genoeg te zien in en rondom het gebouw. Wat een belevenis is dit! We raden aan om je ticket van tevoren te kopen (pre-sale), dan zijn de prijzen het meest gunstig. In het hoogseizoen betaal je soms heel dik over de € 100 per ticket als je een ticket aan de deur koopt. De data waarop je deze enorme prijzen betaalt, staan altijd duidelijk aangegeven op de site van het het Burj Khalifa. Bezoek de toren ook echt alle bij helder weer, anders zie je echt helemaal niets en is de entree weggegooid geld. Het beste tijdstip om naar boven te gaan in het Burj Khalifa? Vlak voor zonsondergang! Je bent dan 'on top of the world' en hebt naast een prachtig uitzicht ook nog een mooie zonsondergang bij helder weer.

Feitje: De film Mission: Impossible - Ghost Protocol met zijn halsbrekende stunts werd in deze 828 meter hoge toren opgenomen.

Emirates Airbus A380 simulator

Altijd al willen weten hoe het is om een A380 te besturen? Op initiatief van Emirates, kun je in de enige publieke Airbus A380 simulator in Dubai Mall onder begeleiding van een ervaren instructeur opstijgen vanaf één van de drukste luchthavens ter wereld zoals Dubai, Parijs, New York, Londen, Hong Kong en ons eigen Amsterdam Schiphol. Terwijl de kids zich vermaken in Kidzania en manlief even in de A380 simulator zit, kun je zelf even je slag slaan in de Mall. 

Dubai Creek Tower

Dubai zou Dubai niet zijn als het niet al was begonnen met de bouw van een nog hogere toren, die in 2021  moet zijn. Het is wel verstandig om vooraf online tickets te reserveren: zo voorkom je teleurstelling en lange wachttijden aan de kassa en het scheelt je bovendien aanzienlijk in je portemonnee omdat toegangskaartjes ter plekke bijna 3x zo duur zijn. De bouwkosten van de toren werden vooraf geschat op 3,67 miljard AED.

LEGOLAND® Dubai Theme Park

LEGOLAND Dubai ligt in de Dubai Parks and Resorts aan  Sheikh Zayed Road en pal tegenover tegenover Palm Jebel Ali. Voor je beeldvorming: LEGOLAND ligt 26 kilometer van Atlantis the Palm. LEGOLAND Dubai heeft meer dan 40 attracties en een aantal shows. Kindern tot 3 jaar betalen geen entree en zeker hun ogen  uitkijken in MINILAND. Dit is het eerste indoor soort van Madurodam in LEGO. Meer dan 20 miljoen stenen zijn er verwerkt in MINILAND en het is overweldigend. Het LEGO attractiepark in Dubai is onderverdeeld in 6 verschillende thema’s waar je allerlei attracties en andere activiteiten vindt en kunt doen.

Ga je naar LEGOLAND Dubai met openbaar vervoer? Neem dan de metro. De Red Line brengt je tot aan Jebel Ali Station (het laatste station). Hier pak je de taxi naar Dubai Parks.

Ook leuk om te lezen:

Leuk glamping in Slovenië met kinderen
OVERNACHTEN MET KIDS
ROADTRIPPEN IN EUROPA
Ebook Nederland met kinderen Kleine Wereldreiziger
NEDERLAND ONTDEKKEN
Kleine Wereldreiziger PLUS

Wil jij tijd besparen met het
plannen van je gezinsvakantie?

Word lid van Kleine Wereldreiziger PLUS voor een vast bedrag per jaar:

  • Exclusieve voordelen voor het hele gezin.
  • Je vakantievragen stellen aan ons en andere reislustige ouders.
  • Doe-boeken, online uitjes, doe-bladen en spelletjes.
  • Downloads, moodboards en meer!
arrow_drop_up arrow_drop_down